Najnervozniji klub Evrope – Pari Sen Žermen

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.04.19. | 18:47

Naser El Kelaifi besni na sudije. Tomas Tuhel se žali da mu nedostaje igrača. Samo fudbaleri priznaju da je problem i u pristupu...

Kamere su prikazale neprijatne scene. Julijan Draksler izgleda kao da želi da se fizički obračuna sa sudijama. “Ovaj sudija nam je uzeo Liga kup“, dobacuje Kilijan Mbape. Možda i najbizarnija slika:  Tomas Tuhel prilazi predsediku Naseru al-Kelaifiju i žali se: “To je onaj što nam je protiv Gengana svirao tri penala“. Al-Kelaifi je prema izveštajima francuskih medija još pre toga želeo da se obračuna sa sudijama. Potom se verbalno sukobio sa sportskim direktorom Lila Luisom Okamposom, koji je intervenisao da ne bi došlo do kontakta sa arbitrima.

Neko bi rekao da Pari Sen Žermen ne zna da gubi? Istina, nije to lako. Ne kad u utakmici u kojoj si mogao da i matematički overiš titulu popiješ pet komada. Slaba je uteha to što je rezultat ponajviše posledica crvenog kartona koji je u 36. minutu dobio Huan Bernat zbog čega su Sveci i ljuti na sudije.

Izabrane vesti

Pitanje je samo zašto su toliko ljuti kad je ovaj neuspeh samo odložio neminovnu odbranu titule najboljeg u Francuskoj? Ama baš ništa se neće promenit, osim što je Lil odmakao trećeplasiranom Olimpiku iz Liona. Parižanima je apsolutno svejedno. Ili baš i nije tako? Ili je možda sav taj novac na Parku prinčeva učinio da u Pari Sen Žermenu proklija nekakvo seme razdora koje se potom pojavi čim zagusti.

A zagustilo je onog trenutka kad je PSŽ posle 2:0 na Old Trafordu ispao iz Lige šampiona dozvolivši objektivno gorem timu da ga posrami usred Parizan. Još tada je Presnel Kimpbembe u jednom Jutjub programu priznao.
Nije to neiskustvo. Nedostajao je bes iz prve utakmice. Priviše smo opušteno ušli u meč“.

Dani Alves

Uskoro se nadovezao i Dani Alves...
Mančester junajted je klub sa istorijom i uvek će svi biti protiv Pari Sen Žermena. Sve dok sami ne ispišemo svoju priču. Ja sam stekao utisak da je nešto nedostajalo, taj osećaj da idemo u rat... Pokušavam da to objasnim, pokušavam da govorim o tome, želeo bih da me drugi saslušaju. Ne zato što sam važniji od nijih, već zato što sam sve ovo prošao i što znam kako se osvaja i kako se gubi“, apelovao je Brazilac.

Da li ga je neko saslušao ne znamo, ali Tomas Tuhel sigurno nije. Po završetku meča sa Lilom nemački trener je bio vidno uznemiren, otvorio se kao retko kada, udario i po upravi, jer mu nije dovela dovoljno igrača. Nije naravno pominjao da je samo u jednom prelaznom roku izdvojila 400.000.000 evra za Kilijana Mbapea i Nejmara...
Deseti put ove sezone imam samo 15 igrača na raspolaganju! Svi misli da je normalno da Bernat igra desetku, levo ili desno u vezi. Svi misle da je normalno dok pobeđujemo. Misle da je normalno da nedeljama igramo bez Nejamra i Edija (Kavanija, prim.aut), misle da je normalno da stalno igraju Kolin Dagba, Musa Dijabi i Stenli Nsoki. Nedeljama treniramo sa 13 ili 14 igrača. To je nemoguće“, žali se Tuhel.

Tomas Tuhel

Nije doduše prvi. Slične probleme imali su i njegovi prethodnici, Unaj Emeri, pa čak još ranije i Karlo Ančeloti i Loran Blan. Koliko god da uspeva da zaobiđe propise Pari Sen Žermen je ipak limitiran Uefinim finansijskim fer plejom. Može da dovede Nejmara i Mbapea, ali onda mora da se zadovolji Erik Maksimom Čupo Motingom na klupi. I svaki put se neko povredi kad se na proleće zakuva situacija. Lekarski tim i sada pod lupom.

Nejmar i Kavani su doduše žrtve dugoročnih povreda, ali u Lilu je Tuhel bio i bez Anhela Di Marije i Markinjosa, dok su se Tijago Silva i Toma Menije povredili tokom meča.
Uvek se to dešava u ovom periodu sezone. I dva meseca niko ne može da zaustavi tu spiralu propadanja“, grmi Tuhel.

Nije ni samo do povreda. Tuhel još od decembra ne može da računa na Adrijena Rabioa, jer je tako naredio sportski direktor Antero Enrike zbog toga što francuski vezista odbija da produži ugovor sa Pari Sen Žermenom. Sa Lasanom Dijarom – još jednim pojačanjem koje je stiglo ne zbog kvaliteta, već zbog cene – ugovor je raskinut u februaru.
Fale nam igrači. Fale nam i Rabio i Dijara“, prebacuje Tuhel deo odgovornosti i na Antera Enrikea.

Obojici im je ugovor produžen odmah nakon eliminacije od Mančester junajteda.  Ima i do tih para. Ne donose samo luksuz. Donose i visoka očekivanja.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Tomas Tuhel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara