Najbrži transfer leta: Barselona dovela Malkoma!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.07.18. | 15:00

Brazilac večeras potpisuje

Manje od 24 sata je bilo potrebni Barseloni za završi najveći transfer ovog leta i preotme pojačanje Romi ispred nosa. Toliko traženi brazilski ofanzivac Malkom je treće pojačanje Barselone ovog leta.

Sinoć je Brazilac bio jednom nogom u Romi pošto je Bordo prihvatio ponudu Vučice vrednu 32.000.000 plus 4.000.000 kroz bonuse, a igrač petogodišnji ugovor vredan 2.500.000 evra godišnje. Već je bio na aerodormu čekajući avion za Rim kada je kasno sinoć stigao poziv Barselone. Barsa je ponudila 41.000.000 evra (uključeno i 3.000.000 kroz bonsue) i Bordo je automatski prihvatio, a odmah za njim i Malkom koji nije želeo da propusti priliku da zaigra u katalonskom velikanu.

Izabrane vesti

Dok su ga u Italiji čekali, on se dogovarao sa Barselonom. I dogovorio se. Dobiće petogodišnji ugovor vredan 3.500.000 evra plus bonuse, a igraće u većem klubu i sa većim igračima. Takođe, veću proviziju je naplatio i njegov agent.

Malkom je već na putu za Barselonu, danas će obaviti lekarske preglede i biti potvrđen kao najskuplje pojačanje Katalonaca ovog leta. Pre njega je Barsa dovela brazilskog vezistu Artura i francuskog štopera Lenglea za ukupno 67.000.000 evra tako da će sa Malkomovom kupovinom probiti granicu od 100.000.000 evra za letnje kupovine.

Brazilac igra na poziciji desnog krila i došao je kao alternativa kada Barsa nije uspela da dovede Vilijana iz Čelsija pošto su čak četiri njene ponude odbijene. Malkom je duplo jeftiniji i osam godina mlađi tako da predstavlja veće pojačanje u perspektivi. Prošle zime su ga tražili Arsenal i Totenhem, bio je blizu prelaska u jedan od londonskih klubova, ali je Bordo ipak stopirao prodaju. Ovog leta su ga pored Barse i Rome želeli Inter, Everton, Fulam... 

Sa njegovom kupovinom je Barselona možda i završila prelazni rok, mada ne treba isključiti dolazak još jednog centralnog veziste.

Bordo je već označio i zamenu za Malkoma. U pitanju je holandsko krilo Stiven Bergvajn za kojeg PSV Ajndhoven traži 20.000.000 evra.

(FOTO: Action images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Malkom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara