NAJAVA DANA (utorak,16. april): Đoković lomi Kolšrajbera, a u LŠ rvački zahvati Barse, Mačester Junateda, Juvea i Ajaksa… U Kupu Srbije Zvezdi na crtu izlazi Mladost

Vreme čitanja: 5min | uto. 16.04.19. | 08:25

Pročitajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

N. ĐOKOVIĆ – F. KOLŠRAJBER, 13.55
(ATP, Monte Karlo)

Našem Novaku, Filip Kolšrajber biće prvi rival na mastersu u Monte Karlu. Nemac je u prvom kolu savladao lako Tara Danijela sa 6:1, 6:3. Valja znati da je ovo 11. susret dva tenisera, te da Srbin vodi sa 8:2, ali i da je poslednji duel dobio Nemac u trećem kolu mastersa u Indijan Velsu. Što se tiče Kolšrajbera, ne treba ga ni precenjivati, ali ni potcenjivati, budući da je reč o 40. reketu ATP planete koji je preko Danijela na staru turnira prošao lagano, što mu nikako ne sleduje u duelu sa najboljim teniserom Srbije svih vremena.

Izabrane vesti

BARSELONA  - MAN. JUN, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona, plej-of)

Prvi susret na Old Trafordu Barselona je dobila zahvaljujući auto-golu Engleza. Pred revanš Katalonci su odigrali meč bez golova sa Ueskom i odmarali praktično celokupnu prvu postavu. Mančester nije sebi mogao da priušti takav luksuz s obzirom da je i dalje u poteri za jednim od prva četiri mesta Premijer lige. U punom sastavu savladali su Vest Hem sa 2:1. Pred Crvenim Đavolima je težak zadatak. Barselona je na Kamp Nou poslednji put izgubila meč Lige šampiona 2013. od Bajerna, od tada dobili su 27 od 30 odigranih.

JUVENTUS – AJAKS, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona, plej-of)

Kopljanici su na prvom meču izvojevali 1:1. To ostavlja otvorene karte pred susret u Torinu koji će po logici stvari početi navalentnim pristupom Ronalda i družine u težnji da Juventus što ranije postigne pogodak kako bi domaćin rezultatski kontrolisao tok meča. Ali neće to biti baš lako, jer da Juventus može i da kiksne, pokazao je SPAL u Seriji A, kada je u prošlom kolu savladao lidera sa 2:1. Ajaks je u odličnoj seriji, a u poslednje vreme igra jako efikasne utakmice, naravno u Holandiji, ali ovu konstataciju naspram uloga i jačine Juventusa ne treba uzimati za kladilački zakon, naravno zbog važnosti okršaja za oba sastava.

BRAJTON – KARDIF, 20.45
(Fudbal, Engleska 1)

Utakmica koja bi mogla da odluči ko će od ovih timova spakovati kofere za Čempionšip. Na tabeli ih razdvaja pet bodova, odnosno tolika je prednost Brajtona koji je za razliku od Kardifa još uvek u sigurnoj zoni. Ubedljiv poraz od Bornmuta (5:0) za domaći tim bio je treći po redu, a od poslednjih šest mečeva dobili su samo jedan. Kardif je takođe poražen za vikend, a i njemu je to bio treći uzastopni meč koji je izgubio. Ranije u sezoni Kardif je savladao Brajton sa 2:1, međutim druga je priča kada igra na strani s obzirom da je jedan od timova sa najlošijim učinkom na gostovanjima. Od poslednjih deset duela ovih timova čak šest završeno je nerešeno, a samo na dva od jedanaest prethodnih viđena su više od dva gola.   

CRVENA ZVEZDA – MLADOST, 17.00
(Fudbal, Kup Srbije)

Crveno-beli ulaze u ovaj duel osokoljeni pobedom u derbiju prvenstva protiv Radničkog. Međutim, i Lučanci su u dobrom momentu. Ekipa Nenada Milovanovića ima samo jedan poraz u prethodnih šest susreta, pa se Lučanci nadaju da bi i preko prvenstva mogli da uhvate evropski voz. Zanimljivo je da je Crvena zvezda dobila šest prethodnih susreta protiv Mladosti. Ali isto tako odmah upada u oči podatak da su Lučanci na svakoj od tih utakmica bar jednom zatresli mrežu srpskog šampiona. Pre nešto više od mesec dana Zvezda je slavila u Lučanima sa 3:1, dok je u septembru prethodne godine na Marakani bilo 2:1.

CSKA – BASKONIJA, 19.00
(Košarka, Evroliga, plej-of)

 Armejci su u 30. kolu regularnog dela sezone već savladali Baskoniju sa 82:78, ali se dobro sećaju i decembarske klopke Španaca koja ih je koštala poraza od 76:73. Inače, Moskovljani su uz ovaj izuzetak generalno redovno jači od Baskonije, što evidentno važi i za ovu utakmicu, budući da su Španci u završnoj fazi glavnog dela evroligaškog takmičenja bili tek sedmi, igrajući sa čak tri poraza na pet utakmica u nizu.

FENERBAHČE – ŽALGIRIS, 19.45
(Košarka, Evroliga, plej-of)

Čisti, skoro pa bezgrešni momci Željka Obradovića malo kom praštaju na svom parketu. Jednostavno, lider ligaškog dela sezone ukupno je poražen pet puta, od čega u dva navrata kroz produžetke, dok Žalgiris po istom osnovu broji 15 negativih brojanja. Uz to, Fener je redovno bolji od Litvanaca, koji su poslednji put u januaru na utakmici ovoga para pobeđeni sa 78:61. Na kraju, valja znati i da je Fenerbahče neumoljiv na svom parketu, naravno u svim takmičenjima, pa bi eventualno slavlje Žalgirisa na prvoj plej-of utakmici bio poprilično izenađenje.

DENVER – SAN ANTONIO, 03.00
(Košarka, NBA, plej-of)

San Antonio je dobio prvu osmofinalnu utakmicu sa 96:101. Jokić je zabeležio 10 koševa, 14 asistencija i isto toliko skokova, a nastupajuće noći po srednjoevropskom vremenu moraće da bude ubedljiviji, kako bi Denver ostvario brejk u seriji. To je i više nego moguće, naravno uz sećanje na denverovih 113:85 protiv istog rivala, na utakmici u kojoj je Nikola Jokić postigao 20 koševa, a zajedno sa sigračima Morisom i Bizlijem činio triling najefikasnijih na parketu.

J. TIPSAREVIĆ – L. GOMEZ, 01.35
(Tenis, Čelendžer, Meksiko)

Nekadašnji osmi reket sveta anstavlja sa "turnejom" po američkom kontinentu, te je nakon Mjamija, Montereja i Hjustona prešao u San Luis Potosi u Meksiku. A tamo se naš as u prvom kolu čelendžera sastaje sa domaćim igračem Lukasom Gomezom, 23-godipnjakom koji je trenutno 513. na svetu. Ovo bi Tipsa morao da dobije.

V. TROICKI – A. DUGAZ, 14.05
(Tenis, Čelendžer Tunis)

Viktor Troicki ima ozbiljnih problema da se vrati u formu koju pokušava da "oživi" učešćem, uglavno slabim na čelendžerima. Tako je ove sedmice u Tunisu gde u prvom kolu ukršta rekete sa domaćim igračem Azizom Dugom. U pitanju je 22-godišnjak koji 570. na svetu i kao takav ne bi trebalo da prestavlja preveliki problem za Beograđanina. Ipak, treba biti oprezan te preporučujemo plus gemove.

SPARTAK SUBOTICA – CRVENA ZVEZDA, 18.00
(Odbojka, Srbija 1, plej-of)

Odbojkaši Crvene zvezde izgubili su od Spartaka iz Subotice rezultatom 1:3, po setovima 22:25, 27:25, 23:25, 22:25 u trećem meču polufinalne serije Superlige Srbije. Crveno-beli su u ovom duelu više grešili od gostujućih odbojkaša koji su to iskoristili da ostvare tirjumf i produže polufinalnu seriju koja se ponovo seli u Suboticu. Čeka nas uzbudljiv meč, budući da su prvotimci Spartaka pokazali izuzetnu odlučnost na mreži, pored koje u ovoj rundi imaju i svoje navijače koji će dodatno otežavati Zvezdi put do eventualnog izjednačenja od 2-2.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara