NAJAVA DANA (subota, 18. januar): Akcija u ABA ligi, fudbal u Engleskoj, Španiji i Italiji, vaterpolo za sladak kraj dana

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.01.20. | 08:04

Pogledajte koji nas atraktivni sportsko-kladilački događaji očekuju ove subote

ARSENAL – ŠEFILD JUNAJTED, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Po svemu sudeći angažovanje Artete se isplatilo za Tobdžije. Od kada ih je preuzeo savladali su Mančester Junajted i Lids i to bez primljenog gola, da bi potom remizirali sa Kristal Palasom na gostovanju. Sada su tačno na sredini tabele. Šefild je nakon poraza od Mančester Sitija i Liverpula dobio Vest Hem minimalnim rezultatom i sada je na šestom mestu. Ove sezone upisao je samo tri pobede na strani. Arsenal je od 1999. samo dva puta gubio od ovog rivala, i svaki put pobeđivao na Emiratima izuzev 2005. kada je bilo nerešeno.

Izabrane vesti

MANČESTER SITI – KRISTAL PALAS, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Gvardiolin tim je konačno počeo da liči na nezaustavljivu mašinu što je donedavno bio. Osetila je to na svojoj koži Aston Vila koju su Građani pregazili sa 6:1. Ipak, ovaj uspon forme stigao je malo kasno s obzirom da ih od vodećeg Liverpula deli 14 bodova. Od aprila meseca Siti je na svom terenu izgubio jedino od Vulverhemptona i Mančester Junajteda. Kristal Palas je u očajnoj formi. Bez pobede je na sedam od osam poslednjih mečeva, dok je ove sezone slavio samo tri puta na gostovanjima. Građani su dobili 16 od prethodnih 18 duela sa Palasom koji je na poslednjih šest poseta Etihadu primio ukupno 24 gola.

NJUKASL – ČELSI, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

Njukasl je uprkos ranom vođstvu nad Vulverhemptonom u prošlom kolu morao da se zadovolji podelom bodova (1:1). Jeste prekinuo seriju od tri vezana poraza u Premijer ligi, ali je i dalje bez pobede na pet od prethodnih šest mečeva. Čelsi je lako izašao na kraj sa Barnlijem (3:0) i sada je neporažen na prethodna četiri duela. Pored toga Plavci su bez poraza na 11 od 13 gostovanja i od avgusta su na strani izgubili jedino od Mančester Sitija i Evertona. Čelsiju su pripala i tri poslednja međusobna susreta, a na sedam od poslednjih osam viđeno je najmanje tri gola.

LACIO – SAMPDORIJA, 15.00
(Fudbal, Italija 1)

Lacio je pobedom nad Napolijem upisao i desetu uzastopnu pobedu u Seriji A što je ujedno i klupski rekord. Inzagijeva ekipa sada je na trećem mestu tabele uz četiri boda zaostatka za Interom, i šest za vodećim Juventusom. Kod kuće takođe blistaju sa sedam pobeda i dva remija uz 2,78 golova koje postižu u proseku. Sampdorija se ubedljivom pobedom nad Brešom (5:1) pomerila pet bodova od opasne zone, dok je na gostovanjima ostvarila dve pobede uz šest poraza i jedan remi. Lacio je poslednji put od Sampdorije izgubio 2016, a sedam od prethodnih osam duela ovih timova završeno je uz tip GG3+.

NAPOLI – FJORENTINA, 20.45
(Fudbal, Italija 1)

Napoli je pretrpeo i drugi uzastopni poraz u Seriji A, inače četvrti na šest prethodnih mečeva. Posle Intera (1:3) savladao ih je i Lacio (1:0) i sada zauzima 11 mesto na tabeli. Fjorentina je prekinula niz od čak osam utakmica bez pobede pošto je minimalnim rezultatom savladala fenjeraša SPAL, a ekipa koja sada zauzima 14 poziciju u Napulj dolazi posle pobede nad Atalantom u Kupu Italije (2:1). Napoli je dobio avgustovski okršaj u Firenci sa 4:3, a od šest prethodnih koje su igrali u Napulju domaćin je dobio pet.

AUGZBURG – DORTMUND, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Posle X ishoda sa RB Lajpcigom i poraza od Hofenhajma, Dortmund je u ozbiljnom sosu. Gosti dakle moraju da napadnu u gostima, u čemu bi mogla da im pomogne ozbiljna kadrovska kriza u redovima Augzburga koji je u proteklih pet kola poražen jedino od lidera tabele. Svakako na ruku Milionera ide i avgustovskih 5:1 na meču para koji redovno igra GG mečeve, a na čijim utakmicama u prošloj kalendarskoj godini nije dolazilo manje od GG3+.

REAL MADRID – SEVILJA, 16.00
(Fudbal, Španija 1)

Real je osvojio Superkup Španije, stekao veliko samopouzdanje, ali doček Sevilje nikako ne može da shvati olako. Razlog je izjednačenost sa Barselonom na vrhu Primere, na šta treba dodati i tri X ishoda sa poslednjih pet ligaških utakmica. Zinedin Zidan zbog toga mora da napadne, odnosno da pokuša ponavljanje dobrih izdanja protiv Sevilje koja ove sezone igra sasvim solidno, a kojoj više od decenije ne polazi za rukom da dobije Real Madrid u gostima.

EIBAR – ATL. MADRID, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Atletiko Madrid je u finalu Superkupa Španije nakon remija na kraju meča, ipak na penale izgubio od Reala. Pošto Eibar u poslednje vreme ne pokazuje zavidnu formu u Primeri, Simeone će sigurno insistirati na pobedi svojih pulena, kako ga Sevilja ne bi ugrozila, odnosno kako Real Madrid i Barselona ne bi otišli na više od plus pet bodova razlike koliko ih trenutno deli. Inače, Atletiko je dobio oba meča s Eibarom u 2019. godini, a i sada uživa status favorita.

FMP – PARTIZAN, 19.00
(Košarka, ABA liga)

Ekipa Andree Trinkijerija u ovom kolu brani prvu poziciju u Železniku. FMP je imao šansu da se umeša možda i u borbu za sam vrh tabele, ali je porazom od Igokee u prošlom kolu sebi dodatno zakomplikovao situaciju pa nije isključeno da ostane i bez plej-ofa na kraju. Zanimljivo je da je na pet poslednjih obračuna ovih ekipa slavio domaćin. Od toga Partizan tri puta, a FMP dva puta.

SRBIJA – HOLANDIJA, 20.30
(Vaterpolo, Evropsko prvenstvo)

Nema dileme oko pobednika, cilj je drugačiji - nastaviti sa podizanjem forme. S obzirom na ubedljivost Delfina protiv Rusa i Rumuna, Holanđani su ti koji ovde sasvim sigurno izvlače deblji kraj. Pitanje je samo s kolikom razlikom Srbija može da dobije, ukoliko se setimo novembarskih 7:12 u meču protiv Holanđana koji su 2018. godine od naše selekcije poraženi s još ubedljivijih 15:7.

Foto: KK Partizan NIS


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara