NAJAVA DANA (sreda, 18. septembar): Bavarska saga, sve iz špila Lige šampiona, a tu su i naši odbojkaši i odbojkašice

Vreme čitanja: 5min | sre. 18.09.19. | 08:14

Pogledajte šta nam najinteresantnije na igrački meni servira sportska sreda

BAJERN – C. ZVEZDA, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Znala je Crvena zvezda nekada i da saplete Bavarce. U pet međusobnih okršaja imaju dve pobede i onaj antologijski remi na Marakani (2:2)... Tim Nika Kovača je u apslutnom, dakle fudbalskom smislu favorit kome Vladan Milojević mora da pokuša da pomrsi konce odlučnom akcijom u defanzivi, uz čvrstinu na sredini terena. Prošle sezone, tokom grupne faze takmičenja, Benfika je primila pet golova u glavnom gradu Bavarske. AEK je rutinski poražen (2:0), samo je Ajaks sačuvao živu glavu. Dakle, teško će ići sa Kutinjom, ali treba znati da će meč sa crveno-belima verovatno propusti Gorecka, dok su se od povreda u redovima srpskog šampiona oporavili Gobeljić i Marko Marin.

Izabrane vesti

KLUB BRIŽ – GALATASARAJ, 18.55
(Fudbal, Liga šampiona)

Od Klub Briža niko vajde na zvaničnim mečevima ne vide još od maja, dok Galata može da se stidi od onoga što joj je sa 2:0 učinio Denizli u prvom kolu Superlige Turske. Jasno, Klub Briž će dati sve da dobije ovu utakmicu, jer u Grupi A pored Reala i PSŽ-a teško da će imati šansu da učini nešto više. Belgijanci ovu priliku neće lako pustiti, a ono što je bitno odnosi se na potpunost sastava obe ekipe, ali i klub Brižovu odbranu koja je u matičnoj ligaškoj trci na šest utakmica primila samo dva gola.

OLIMPIJAKOS – TOTENHEM, 18.55
(Fudbal, Liga šampiona)

Finalista Lige šampiona iz prošle sezone ima vatreno krštenje na otvaranju sezone, pošto gostuje u  užarenom Pireju. Domaćin je bio sjajan u kvalifikacijama za elitno takmičenje, gde je redom rušio ozbiljne rivale, a posebno impozantan bio je u plej-ofu gde je prosto razneo ruski Krasnodar ukupnim rezultatom 6:1. Ipak, ovo je viši nivo fudbala, pa je sastav Pedra Martinsa objektivno autsajder u okršaju sa londonskim Pevcima. Setimo li se Totenhemovih nedavnih egzibicija protiv Kristal Palasa, kada je došlo 4+, iznanađenja neće biti ni ako rezultat eskalira na utakmici Grupe B, u kojoj igra i naša Zvezda.

ATL. MADRID – JUVENTUS, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Dva glavna favorita za dalji prolaz u okviru Grupe D jedan naspram drugog. Tim koji s klupe već devetu sezonu vodi sa zaista mnogo uspeha legendarni Dijego Simeone poznat je kao pakleno tvrd domaćin. Možda i najtvrđi u evropskom fudbalu. Koliko je teško savladati ih na Vandi Metropolitano govori i podatak da je to samo uspeo večito omraženi im Real (1:3) u poslednjih 28 domaćinstava u svim takmičenjima! Što se tiče Lige šampiona, Čelsi (1:2) poslednji im je odneo iz Madrida ceo plen, septembra 2017, a trenutno su u seriji od pet trijumfa pred svojim navijačima. A Juve je nezgodan, biće napeto jer tim koga kiti Ronaldo lično zbilja može da pobedi bilo gde i ma koga.

LEVERKUZEN – LOK. MOSKVA, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Aspirindžije su uoči starta LŠ demolirane u Dortmundu sa 4:0, čemu je prethodio X protiv Hofenhajma. Dakle, Leverkuzen je u poziciji koja diktira oprez jer nakon Lokomotive, Leverkuzen čekaju Juventus i Atletiko Madrid. Lokomotiva će te slabosti, odnosno pad morala domaćina pokušati da iskoristi, sa jako neizvesnim, odnosno tankim šansama da im takva igra prođe, budući da ovaj tim ni u Rusiji trenutno ne blista, o čemu govori tek peta pozicija nakon devet odigranih utakmica.

DIN. ZAGREB – ATALANTA, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Atalanta je debitant u LŠ trci, a Dinamo ima iskustvo i prednost Maksimira. Pogledamo li na Atalantu iz ugla Serije A, odnosno svega onoga što se kupi iskustvom u ovako jakom takmičenju. Stoga, Nenad Bjelica mora da zaigra oprezno, jer generalno Dinamo u Ligi šampiona nije ekipa koja je umela da nas iznenadi, a Atalanta to naspram kvaliteta svakako može biti kao gost koji na terenu ima s čim da se isprsi pred Zagrepčanima.

PSŽ – REAL MADRID, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Dva tima i njihovi pređašnji okršaji obećavaju spektakl. Prošle godine dva puta su se sastajali u Ligi šampiona, u oba slučaja slavio je Real, ali prštalo je pred oba gola. Na kraju 2:1 i 3:1 za Kraljeviće.  PSŽ će ovoga puta biti ozbiljno hendikepiran, jer na megdan velikom rivalu ide bez dve najveće zvezde i samim tim dvojice najboljih igrača – Nejmara i Kilijana Mbapea. Ovo verovatno znači da će Mauro Ikardi dobiti šansu da zaigra od prvog minuta. Ni Zinedin Zidan nije bezbrižan kada je zdravstveni bilten u pitanju. Eden Azar se oporavio i trebalo bi da bude u sastavu – igrao poslednjih pola sata protiv Levantea u pobedi od 3:2 – međutim nedostaju Modrić, Isko, Asensio...

ŠAHTJOR – MAN. SITI, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Mančester Siti ima silu da dobije Šahtjor u gostima. Istina, već dve sezone ovi timovi igraju u istoj grupi. Englezi su dobili oba prošlogodišnja susreta, s tim što Šahtjor ni na jednom nije dao gol. Poslednji put bilo je 6:0 za Mančester Siti u novembru, a o silama timova najbolje govori ukupna gol razlika ovoga para iz prohujale sezone u kojoj je tim Mančestera ubedljiv sa 9:0.

BELGIJA – SRBIJA, 20.30
(Odbojka, Evropsko prvenstvo)

Naša selekcija barata sa set ratlikom od 9:1 iz prve tri utakmice, dok Belgijanci imaju 12:2. Biće ovo okršaj za prvo mesto u Grupi B. Dakle, opasni su, znaju da se snađu na mreži, a njihov polet desio se tek na ovom takmičenju. naiame, oni su izgubili devet uzastopnih utakmica u svim takmičenjima od kraja maja do 10. avgusta, što je dokaz da ovom timu ima mana. Uzgred Srbija je tradicionalno bolji rival ovoga para, pa se treba nadati pobedi, ali svakako i računati na žestok otpor Belgijanaca.

HOLANDIJA Ž. – SRBIJA Ž, 04.00
(Odbojka, Svetski kup)

Naše odbojkašice savladale su Argentinu 3:1 u četvrtom kolu Svetskog kupa. O toku meča najbolje govori rezultat po setovima, (25:15, 23:25, 25:23, 25:23). Sada je na redu Holandija, odlična, organizovana ekipa sa set razlikom iz tri utakmice koja iznosi ni manje ni više nego 9:0. Ipak, setimo se Lige nacija, odnosno maja, kada je naša selekcija Holandiju potukla sa 3:0, zbog čega verujemo u moguću pobedu i ovoga puta.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara