NAJAVA DANA (četvrtak, 28. novembar): Zapleti u LE s fokusom na AZ Alkmar, plus Zvezda na parketu sa Valensijom

Vreme čitanja: 4min | čet. 28.11.19. | 08:12

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportski četvrtak

ASTANA – MANČESTER JUNAJTED, 16.50
(Fudbal, Liga Evrope)

Sa ukupno 14 primljenih golova i jednim postignutim Astana je na samom začelju tabele u Grupi L. Mančester je s druge strane na njenom čelu sa tri pobede i jednim nerešenim rezultatom. U Premijer ligi igra promenljivo, a najbolji primer za to je upravo prethodno kolo u kojem je remizirao sa Šefildom (3:3). Ipak, sve to neće imati uticaja na ovaj duel u kojem je bez ikakve sumnje favorit. Prvi susret u Mančesteru dobio je minimalnim rezultatom.

Izabrane vesti

BAŠAKŠEHIR – ROMA, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Istanbulska ekipa nalazi se na čelu grupe sa remijem i dve pobede u prethodna tri meča Lige Evrope. Roma je treća u grupi i deli isti broj bodova sa M’gladbahom. Ostvarila je jedan trijumf i to upravo protiv Bašakšehira (4:0), uz dva remija i poraz. Italijanska ekipa je postigla najviše golova u ovoj grupi, dok Bašakšehir to redovno čini pred svojom publikom, pa bi i na ovom duelu mogli da vidimo dosta pogodaka.    

VOLFZBERGER – M’GLADBAH, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Sa jednom pobedom u grupi i to upravo nad M’gladbahom večerašnji domaćin pao je na poslednje mesto u grupi. Preostale tri utakmice Volfsberger je izgubio. Gosti su na drugom mestu u ovoj grupi i na ovaj revanš dolaze posle razočaravajućeg poraza od Union Berlina u prvenstvu. I pored toga i dalje su lideri Bundeslige uz bod prednosti u odnosu na Lajpcig i Bajern. Volfsberger je bez pobede na poslednje tri utakmice pred svojom publikom u ovom takmičenju, dok je M’gladbah ove sezone na gostovanjima tri prethodna puta igrao nerešeno. Po svemu sudeći željan je osvete posle onih 4:0 iz prvog duela.

JANG BOJS – PORTO, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Švajcarci dele prvo mesto u Grupi G sa škotskim Rejndžersom. Klub iz Berna je u odličnoj formi. Dobio je devet od 13 poslednjih mečeva u svim takmičenjima i zadržao prvo mesto u švajcarskoj Superligi. Porto je sa samo četiri osvojena boda poslednji u ovoj grupi. Zmajevi su ipak odlični u domaćem prvenstvu gde za vodećom Benfikom zaostaju samo dva boda. Ali dok su Jang Bojsi dobili Rejndžers i Fejnord kod kuće, Porto u ovom takmičenju još uvek nije postigao nijedan gol na strani. Prvi duel odigran na Dragau i pripao je Portugalcima koji su ga dobili sa 2:1.

AZ ALKMAR – PARTIZAN, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

AZ ima šest pobeda u nizu bez primljenog gola, dok Partizan igra veoma otvoreno, stvara veliki broj šansi, ali u odbrani duva promaja, što je konstatovao i trener Savo Milošević. Crno-belima igra samo pobeda ako žele proleće u Evropi, ali biće to veoma teško ostvariti. Zato je ovo utakmica jeseni za Parni valjak. Miloševića može da raduje što je u poslednjih mesec dana njegov sastav efikasan, što Umar Sadik sve češće trese mreže, a treba se setiti i da je Partizan sa AZ Alkmarom u Humskoj odigrao 2:2.

ARSENAL – AJNTRAHT, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Nije da je Arsenal toliko impresivan pa da mu bezgranično verujemo, ali okršaj s Ajntrahtom u okviru petog kola Lige Evrope ne bi trebalo da bude teži posao čak i u slučaju da Unaj Emeri izvede kombinovani sastav na teren. U prvom kolu, Tobdžije su tukle Orlove s drugim timom i to glatko sa 3:0 u Frankfurtu, a posle remija u Gimaraisu u prethodnoj rundi pokušaće na svom terenu da završe sve formalnosti oko plasmana u nokaut fazu.

LACIO – KLUŽ, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Kada je Kluž u prvom kolu savladao Lacio sa 2:1, mogli smo pomisliti da je reč o prolaznoj boljci Italijana. Međutim, kola im nisu išla nizbrdo jedino protiv Rena, pa je sada veliko pitanje kako će se Lacijali i ovoga puta pokazati. Pošto je Klužu do sada jedino zasmetao Seltik, stvar je potpuno jasna. Inače na sve četiri do sada odigrane utakmice italijanskog tima dolazila je GG3+ igra, a ostaje nam da vidimo da li će ovaj tim konačno pokazati nešto u Evropi budući da u poslednje vreme sasvim solidno igra u nacionalnom šampionatu.

SPORTTING – PSV, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

PSV je do sada jedina fleka na kontu Sportinga. Čini se da bi ona sada mogla da izbledi, jer Holanđani su baš pali u poslednje vreme, imaju samo jednu pobedu u nacionalnom šampionatu na poslednjih pet utakmica, a u Evropi u skorije vreme imaju baš neprijatan poraz od Lask Linca pri konačnih 4:1. Dakle, Portugalci su spremni da to iskoriste na domaćoj travi.

FENERBAHČE – HIMKI, 18.45
(Košarka, Evroliga)

Niko nije verovao uoči starta Evrolige da će Fenerbahče ove godine biti toliko loš. Događaji su to demantovali, pa tim Željka Obradovića vidimo pri samom dnu, a dobra vest glasi da je Fener u prošlom kolu savladao Lion sa 72:88. Himki je u pretprošlom kolu demoliran od Real Madrida sa 104:76, zatim je izgubio i od Valensije, pa eto nove šanse za Žoca da popravi neslavnu statistiku tima.

CRVENA ZVEZDA – VALENSIJA, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Pred momcima Dragana Šakote nalazi se solidna, ali svakako ne i bolja Valensija koja je istini za volju vezala tri evroligaške pobede. Zvezda je lošu seriju prekinula popedom nad Žalgirisom u prošlom kolu, a veliki polet s novim trenerom na čelu ekipe videli smo u ABA ligi kada su Beograđani nadigrali Mornar sa 105:82. Setimo se i da je Valensiju za Beograd ispratio poraz od Baskonije u ACB ligi, a neka nas i opomene sečanje na daleke januarske susrete ovoga para koje je naš tim izgubio.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara