NAJAVA DANA (četvrtak, 14. novembar): Srpski fudbaleri čuvaju nadu, košarkašice kreću u evropske kvalifikacije i El Klasiko u Evroligi

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.11.19. | 09:11

Pogledajte šta nas od sportskih dešavanja očekuje ovog četvrtka

SRBIJA - LUKSEMBURG, 20.45
(Fudbal, Kvalifikacije za EURO)

Došlo se do poslednjeg kvalifikacionog prozora za odlazak na Evropsko prvenstvo. Srbija i dalje ima teoretske šanse da se sa prva dva mesta u grupi plasira dalje, ali neće zavisiti isključivo od svojih rezultata. Prvo će večeras morati da savlada sasvim solidnu reprezentaciju Luksemburga, a potom i Ukrajinu kroz par dana, a onda da se nada da će Portugal bar jednom „kiksnuti“.

Izabrane vesti

PORTUGAL - LITVANIJA, 20.45
(Fudbal, Kvalifikacije za EURO)

Nenadano su Portugalci porazom od Ukrajine zakomplikovali sebi život pred kraj ovih kvalifikacija. Sreća po njih, te u poslednja dva kola igraju sa potpunim autsajderima iz ove grupe i reprezentacijama koje su u nepunih sedam do sada odigranih rundi zbirno sakupile pet poena. Litvanija u Faru ne bi smela da predstavlja ni najmanji problem za Portugalce, ali navijači Srbije priželjkuju čudo.

ENGLESKA - CRNA GORA, 20.45
(Fudbal, Kvalifikacije za EURO)

Čuda neće biti u Crnoj Gori, koja već sada nema za šta da se bori do kraja kvalifikacija. Naše južne komšije dele poslednje mesto na tabeli sa Bugarskom sa svega tri osvojena boda i pokušaće da se u Engleskoj bar prikažu u najboljem svetlu. Naravno, to neće biti nimalo lako, jer su Albionu bodovi neophodni kako bi i zvanično potvrdio plasman na Evropsko prvenstvo.

TURSKA - ISLAND, 18.00
(Fudbal, Kvalifikacije za EURO)

Verovatno najzanimljiviji duel večeri biće odigran u Istanbulu. Najveći grad u Turskoj videće okršaj između domaće nacionalne selekcije i reprezentacije Islanda, koja i dalje gaji nadu da bi mogla da dođe do Evropskog prvenstva sa prva dva mesta na tabeli. Ipak, Turska sve drži u svojim rukama, pošto i u slučaju da izgubi ima zicer u poslednjem kolu protiv Andore u gostima.

NOVAK ĐOKOVIĆ - RODŽER FEDERER, 21.00
(Tenis, ATP London)

Ko bi rekao? Dva velikana svetskog tenisa boriće se za opstanak na turniru već u trećem kolu grupne faze. Rodžer Federer je u prvoj rundi dobio šamar od Dominika Tima, potom se isto proveo i Novak Đoković pre dva dana i sve to nam je zakuvalo situaciju i obezbedilo pravi teniski klasik. Nole je slavio na pet poslednjih mečeva protiv Fedeksa, tako da je i večeras blagi favorit.

SRBIJA Ž - TURSKA Ž, 17.00
(Košarka, Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo)

Srpske gracije kreću ka novoj medalji. Nakon što je prethodnog leta ostvaren cilj i osvojena bronzana medalja na Evropskom prvenstvu, košarkašice Srbije kreću u novi kvalifikacioni ciklus, gde će prvo pokušati da se izbore za mesto na kontinentalnoj smotri. U prvom kolu kvalifikacija, Srbija će na Novom Beogradu odmeriti snage sa Turskom i nadaće se uspešnom startu nakon kojeg sledi put u Albaniju na meč druge runde.

ANADOLU EFES - ZENIT SANKT PETERBURG, 18.30
(Košarka, Evroliga)

Kudio je Ergin Ataman našeg Vasu Micića nakon debakla u Grčkoj protiv Panatinaikosa, a ovaj mu je uzvratio najboljom partijom karijere samo sedam dana kasnije protiv Olimpijakosa. Srpski košarkaš je tada ubacio 27 poena i upisao pet asistencija i bio glavni razlog zbog kojeg je turski tim tako lako slavio u Pireju. Turski stručnjak će se nadati novoj dobroj partiji protiv Zenita.

REAL MADRID - BARSELONA, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Košarkaški El Klasiko u Evroligi i prava poslastica za svakog ko voli igru pod obručima. Ekipa Svetislava Pešića dolazi u Madrid željna da prekine zaista lošu seriju rezultata koju ima protiv Kraljevića u poslednjih nekoliko mečeva. A šta smo u njima sve gledali, verovatno i sami dobro znate. Od sudijskih kontroverzi do koševa u poslednjim momentima, što je sve dobar razlog da se večeras ispred malih ekrana isprati španski „večiti“ duel.

OKK NOVI PAZAR - LOVĆEN CETINJE, 19.00
(Košarka, ABA 2 liga)

Premijerna sezona za Novi Pazar na Jadranu ne protiče u najboljem svetlu. Tim sa jugozapada Srbije je u uvodnih šest kola upisao svega jednu pobedu i pokušaće da pred svojim navijačima u Pendiku dođe i do druge protiv Lovćena. Crnogorska ekipa takođe igra prilično promenljivo i po sistemu toplo-hladno, tako da se večeras u ABA 2 ligi očekuje neizvestan duel.

SPLIT - BORAC ČAČAK, 19.00
(Košarka, ABA 2 liga)

Pitaju se svi u Čačku da li je konačno došlo vreme da Borac zaigra u ABA ligi. Čini se da su se ove godine sve kockice složile na vreme i da će tim iz grada sa Morave do kraja biti jedan od glavnih favorita za odlazak u rang iznad. Kako bi se to i desilo, neophodne su pobede baš protiv timova kakav je Split i to na gostujućem terenu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara