Viktor Osimen (Reuters)
Viktor Osimen (Reuters)

Nagon za preživljavanjem veći od želje za Evropom: Napolijeva odbrana ne liči ni na šta

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 14:30

Frozinone odneo bod sa juga Italije, iako je favorit dvaput imao prednost

Titule se odrekao, izgleda da će i međunarodne scene. Posle deceniju i po konstantnog učešća u Ligi šampiona ili Lige Evrope, Napoli rizikuje da ostane bez UEFA ulaznice. Prošle godine u ovo doba na jugu Italije je bila euforija izazvana dobrim igrama i rezultatima u šampionskoj sezoni, dok je ova toliko razočaravajuća da bi lako mogla da se završi kolapsom što bi podrazumevalo zatvaranje vrata ka internacionalnim takmčenjima.

Cela sezona aktuelnog prvaka ilustrovana je susretom sa Frozinoneom. Napoli, kao, nudi argumente da može napred, a obavezno sam sebe saplete i ostane bez dragocenih bodova. Tako mu se desilo da dvaput ispusti prednost protiv jedne od najskromnijih ekipa Serije A. Koliko god napred ekipa novog trenera Frančeska Kalcone bila uverljiva, pozadi je baš klimava da je u nedeljnom matine terminu bilo samo 2:2.

Izabrane vesti

To znači da je Napoli propustio priliku da odgovori Laciju na njegovu pobedu nad Salernitanom i sad je bodovno poravnat sa Rimljanima na deobi sedme pozicije. Ako se nešto ne popravi, klub će prvi put posle 15 godina ostati bez plasmana u Evropu.

Kako izgleda u ovoj sezoni, bolje nije ni zaslužio. I dalje ima individualce sposobne da „izmisle“ golove, kao što su Mateo Politano i Viktor Osminen, međutim, najveći problem je poroznost poslednje linije koja neprestano ograničava ekipu da krene napred. Politano je postigao golčinu u prvom poluvremenu kad je savio „kiflu“, Osimen pokazao spretnost posle udaraca Hviče Kvarachelije, a ni to nije bilo dovoljno domaćinu. Čak ni još nekoliko velikih šansi koje su se ukazale Nigerijcu (baš se ispromašivao, tri velike prilike nije iskoristio), Zjelinskom, Kvaracheliji, Di Lorencu...

Razlog što Napoli nije dopisao još dva boda zove se Valid Čedira. Marokanac je uradio nešto što je jedini put dosad u karijeri učinio dok je bio u Seriji D, u četvrtom rangu italijanskog fudbala. Dao je dva gola na jednoj utakmici! I to u razmaku od samo 23 minuta. Najpre kad je iskoristio veliki kiks golmana Aleksa Mereta (iako je golman u prvom delu odbranio penal Matijasu Solueu), a posle toga i skočio na centaršut Nadira Zortea.

Tako je Frozinone prvi put na gostovanju Napoliju u Seriji A uopšte zaresao mrežu (prethodno su Plavi dobili oba meča po 4:0), vezao treći uzastopni remi i popravo šanse u borbi za opstanak. I to kao najslabiji tim u Seriji A na gostovanjima, koji je osvojio tek peti bod na strani. Značiće mu. Koa što bi Napoli lako mogao da zakuka za dva izgubljena.

SERIJA A – 32. KOLO

Petak

Lacio - Salernitana 4:1 (3:1)

/Anderson 7, 35, Vesino 14, Isaksen 87 - Čauna 16/

Subota

Leče – Empoli 1:0 (0:0)

/Sansone 89/

Torino – Juventus 0:0

Bolonja - Monca 0:0

Nedelja

Napoli – Frozinone 2:2 (1:0)

/Politano 16, Osimen 63 – Čedira 50, 73/

15.00: (4,90) Sasuolo (3,60) Milan (1,75)

18.00: (3,45) Udineze (3,35) Roma (2,15)

20.45: (1,20) Inter (6,75) Kaljari (14,0)

Ponedeljak

18.30: (1,90) Fjorentina (3,45) Đenova (4,20)

Utorak

20.45: (1,47) Atalanta (4,30) Verona (7,00)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

NapoliMateo PolitanoSerija AFrozinone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara