Na Marakani čekaju Kanjasa, rezerva je Slovenac iz Orenburga, Romao otpao

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.19. | 12:52

Zvezda ima opcije, samo se čeka rasplet

Dok se Vladan Milojević, njegov stručni štab i probranih 26 fudbalera posle odrađenog prvog dela priprema na Zlatiboru nalazi na putu ka austrijskom Vindišgarstenu, sportski sektor Crvene zvezde rastrčao se širom evropskog kontinenta u potrazi za adekvatnim pojačanjima u svim linijama tima.

Između ostalih srpski šampion traga za „šesticom“, odnosno igračem koji će pojačati konkurenciju Branku Jovičiću naredne sezone. Jedan od njih bio je prekaljeni internacionalac iz Togoa Aleksis Romao (35), za koga su francuski mediji tvrdili da Zvezda nudi dvogodišnji ugovor vredan 1.500.000 evra, ali je fudbaler Remsa u međuvremenu otpao iz kombinacije. U najužem krugu kandidata za Zvezdin dres su dva imena. Prvo je Hoze Kanjas iz solunskog Paoka, drugo Denis Popovič iz Orenburga. 

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO – ponedeljak, 17. jun

Kanjas jeste Zvezdin prvi pik, ali u klupskoj vrhuški postoji osnovana sumnja da će Španac odbiti ponudu baš kao što je to učinio i njegovi sunarodnici Alehandro Galvez i Ečeita. Razlog za ovakvo razmišljanje leži u tome što se Kanjas još nije izjasnio posle inicijalnog kontakta sa crveno-belima, gde se pominjalo da mu je ponuđena godišnja plata od oko 500.000 evra. Kanjas zasad odoleva da se jasno izjasni po pitanju dolaska u ulicu Ljutice Bogdana 1a, iako je ideja Vladana Milojevića bila da na raspolaganju ima ceo tim do puta u Austriju. Što, jasno je, neće biti slučaj...

Zbog toga je Crvena zvezda pronašla i rezervnu opciju. Radi se o novopečenom slovenačkom reprezentativcu Denisu Popoviču. Vezista rođen u Celju pre bezmalo 30 godina je posle nekoliko epizoda u poljskom fudbalu stigao u Orenburg krajem februara 2014, a od 1. jula biće slobodan u izboru nove sredine pošto mu ističe ugovor. Kako možemo da čujemo, posle dobrih igara u Orenburgu zaslužio je poziv u reprezentaciju Slovenije kod selektora Matjaža Keka, a odigrao je obe utakmice kvalifikacija za EURO 2020, u porazu od Austrije i ubedljivoj pobedi nad Letonijom.

Crvena zvezda će još neko vreme čekati Kanjasa da se izjasni, a ako odgovor bude negativan ili se uopšte ne izjasni, Popovič će biti u glavnom fokusu Zvezdana Terzića i Mitra Mrkele. Do tada, Zvezda će se baviti mogućim poslovima na drugim frontovima, a sve su najave da će ih biti uskoro...

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara