Može ispod, može iznad, može kako hoće - Mesi je bolji u slobodnjacima od CR7! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.03.18. | 21:41

Argentinac je i u ovom segmentu igre jedan od najboljih na svetu

Lionel Mesi je za Barselonu debitovao 2004. godine. U društvu Ronaldinja i ostalih asova nije bio vođa, a tek nije bio ozbiljan kandidat za izvođenje slobodnih udaraca...

Kako je vreme odmicalo, tako je i karijera omalenog Argetninca išla meteorskim usponom do statusa najboljeg na planeti. Tek posle pet godina u prvom timu Balugrane, Mesi je 2009. počeo da izvodi slobodne udarce.

Izabrane vesti

Na početku zaista nije bio baš specijalista za ovaj segment igre. Umeo je da pogodi tu i tamo, ali se izvođenje prekida nije smatralo jačlim adutom u njegovoj igri. Godine vežbi, ponavljanja i iskustva su mu doneli i status jednog od najboljeg izvođača slobodnih udaraca na svetu u ovom trenutku.

Mesi je u prošlom kolu postigao gol protiv Đirone u Ronaldinjovom stilu ispod živog zida. Večeras je protiv Las Palmasa poslao projektil u golmanov ugao. Dakle, dva potpuno različita načina izvođenja slobodnjaka. A nije mu strano ni da postigne „normalan“ gol plasirkom preko živog zida.

Mesi je večeras došao do četvrtog gola u sezoni iz slobodnjaka. I izjednačio lični rekord iz sezone 2015/16 kada je takođe postigao četiri gola. Sada juri Ronaldinja koji je u sezoni 2006/07 dao sedam golova uz slobodnjaka.

Ukupno, Mesi je u Primeri dao 22 gola iz slobodnih udaraca. Iz 290 pokušaja. Primera radi, njegov najveći rival Kristijano Ronaldo je dao 19 golova iz slobodnih udaraca u Primeri. Iz 308 pokušaja. To Mesija čini efektnijim kada su prekidi u pitanju.

(FOTO: Action images)


tagovi

Lionel MesiKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara