Mladost cveta u Lajpcigu: Stigao štoper Čelsija za 650.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.19. | 19:37

Itan Ampadu na jednogodišnoj pozajmici

Nastavlja RB Lajpcig da ulaže u mlade. Politika koja mu je donela plasman u Bundesligu, pa bitnu ulogu u elitnom rangu, promociju u Ligu šampiona, definitivno ima smisla, zbog čega su Bikovi rešili da ništa ne menjaju i da ostanu verni opredeljenju koje u središtu ima mlade i talentovane igrače.

Ne razmeću se u Istočnoj Nemačkoj velikim novcem, ali su usmereni na pravljenje zanimljivog tima, pa je posle centralnog veziste Hristofera Enkunkua (21) iz Pari Sen Žermena (13.000.000 evra), 20-godišnjeg kreatora Hanesa Volfa iz Salcburga (12.000.000), te 18-godišnjeg levog beka Luana Kandida iz Palmeirasa angažovan i Itan Empadu iz Čelsija.

Izabrane vesti

U pitanju je štoper koji ima samo 18 godina, ali nema iskustvo potrebno za igranje Premijer lige. Bar ne za Plavce, koji su odlučili da ga pošalju u Lajpcig, svesni da će pod komandom trenera Julijana Naglesmana, jednog od najtalentovanijih Evropi, imati velike šanse da napreduje. Svi su odlično prošli u ovom poslu, jer je RB Lajpcig izdvojio samo 650.000 evra na pozajmicu, Ampadu će dobiti minute na koje ne bi mogao da računa da je ostao na Stamford bridžu, dok su Plavci zaštićeni tako što su odbili da u ugovor ubace klauzulu u eventualnom otkupu, što znači da se talentovani štoper u junu naredne godine vraća u London, gde će imati priliku da sa nametne Franku Lampardu, jer je vezan papirima za Čelsi do 2023.
„Pokušao sam prošle godine da dovedem Itana u Derbi na pozajmicu, što samo pokazuje koliko ga cenim. Uzimajući u obzri koliko je minuta igrao za prvi tim Čelsija lane, u njegovom i klupskom interesu je bilo najbolje da ode negde gde će imati kontinuitet. Pomalo sam i razočaran što neće biti s nama, ali će napredovati na drugom mestu“, uverava trener Frenk Lampard.

Inače, Itan Ampadu je prvi Velšanin koji će nositi dres Lajpciga.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara