Mladen Krstajić se poverio Nemcima: Luka Jović kao Luis Suarez! Ponekad bezvoljan, zato je opasan

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.03.19. | 13:25

„Može da igra na visokom nivou“, poručuje selektor Srbije povodom interesovanja Barselone

Krenula je Barselona po Antoana Grizmana, vodi se debata da li bi francuski reprezentativac pogodavao stilu Katalonaca, a dok se čeka rasplet transfer sage započete još pre godinu i kusur dana mogao bi na Nou Kamp stadionu da završi – Luka Jović.

Potraga prvaka Španije za klasičnim centarforom je jedan od prioriteta u predstojećem prelaznom roku, posebno ako se zna da Luisu Suarezu polako ističe rok trajanja, da je potrebna sveža krv, a kao idealnu zamenu za Urugavjca mnogi vide baš srpskog špica. Vidi ga na Nou Kampu i selektor Orlova, Mladen Krstajić, uveren da bi 21-godišnji fudbaler poreklom iz Bijeljine mogao da zaigra ispred Lionela Mesija.
Sve što mogu da kažem na tu temu jeste da mu želim sve najbolje, da dostigne najviše moguće ciljeve, jer je očigledno reč o velikom potencijalu. Može da igra na visokom nivou“, rekao je Krstajić kad su ga novinari nemačkog porala t-online.de pitali može li da zamisli Jovića u dresu Blaugrane.

Izabrane vesti

I ne samo da može, nego ima i argumente.
„Uporedio bih ga sa Luisom Suarez. Luka je klasičan napadač, odličan kad ima loptu u nogama, sjajno razume igru. U svakom trenutku je i hrabar i opasan po gol protivnika, uvek vreba priliku i spreman je da iskoristi i najmanju grešku defanzivaca. Ponekad deluje bezvoljno na teren, ali baš takav stav uljuljka odbranu rivala i čini ga još opasnijim“.

Prošlog četvrtka, u revanšu osmine finala Lige Evrope, Fali Ramadani iz agencije LIAN Sports, koja godinama brine o karijeri bivšeg prvotimca Crvene zvezde, sreo se sa Barsinim direktorima na stadionu „Đuzepe Meaca“. Sve navodi na zaključak da se kockice sklapaju, da malo nedostaje do konačnog dogovora. Mada, ima zagovornika ideje da Luka ostane u Frankfurtu, da još makar jednu sezonu odigra u Nemačkoj, pre selidbe u neki veći klub.
„Trebalo bi da nastavi da se razvija. A onda će, zajedno sa čelnicima Ajntrahta, doneti najbolju odluku za nastavak karijere. Ubeđen sam u to“.

Autor 22 gola ove sezone (15 u prvenstvu, sedam u Ligi Evrope) imaće priliku da još jednom nemačku javnosti podseti zašto ga Barsa toliko hoće, pod uslova da ga baš Mladen Krstajić stavi u ekipu koja će u sredu gostovati u Volfzburgu u kontrolnom meču sa Pancer divizijom.
Jović se brže nego što su mnogi očekivali prilagodio zahtevima Bundeslige, a veliki doprinos njegovim odličnim izdanjima imaju Mijat Gaćinović i Filip Kostić. Oseća se harmonija u ekipi kad su sva trojica na terenu. Uklopili su se u sistem Ajntrahta. Uostalom, njihovi individualni kvaliteti za mene nikad nisu ni bili sporni. Sad samo pokazuju da trojica Balkanaca mogu zajedno da igraju u istom timu, a da ne zaboravimo i Hrvata Rebića koji s njima čini poker“, dodao je Mladen Krstajić, selektor naše reprezentacije.

FOTO: Reuters


tagovi

Ajntraht FrankfurtLuka JovićMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara