Crno-beli u Nišu
Crno-beli u Nišu

Milošević sklapa tim za derbi: Enigme Valijente i Bambi, jedan Miletić – da, drugi ne

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.19. | 11:18

Stručni štab Partizana će opet zarotirati dosta igrača

Šest utakmica – šest različitih sastava. Biće i sedma u nizu, jer Savo Milošević sprema veliki broj promena u ekipi Partizana za 160. večiti derbi. I to u svim linijama tima.

Počev od odbrane, jer se na gol posle suspenzije vraća Vladimir Stojković od koga Grobari očekuju da zabetonira prostor ispred mreže i bude jedan od glavni aduta na Marakani. Pošto u Nišu, takođe zbog žutih kartona, nije igrao Nemanja R. Miletić sva je prilika da će srpski reprezentativac biti u prvih 11, umesto Miroslava Vulićevića koji ga je menjao u periodu kad je ovaj bio povređen i(li) kažnjen. Rokada je izvesna i na poziciji levog beka, jer je Nemanja G. Miletić četvrtom javnom opomenom u Superligi sam sebe izbacio iz konkurencije, te stručnom štabu kao najrealnija opcija ostaje Slobodan Urošević, koji je kod Miloševića počeo redovnije da igra.

Izabrane vesti

Najveća enigma, kako trenutno stvari stoje, jeste izbor štoperskog para. Rezultatski brodolom na Čairu nije najveći problem za crno-bele, već saznanje da se, samo što se vratio na teren, povredio Mark Valijente. Španac se požalio na bol u kolenu, zasad nema informacija o težini povrede, a ako uspe da se oporavi do četvrtka u 19 časova logično bi bilo da zauzme mesto, a da mu društvo pravi mladi Strahinja Pavlović koji u Nišu nije bio čak ni u protokolu (da se ne bi i on povredio ili dobio suspendujući karotn), međutim, na prošlom derbiju je maestralno čuvao Ričmonda Boaćija što mu je najbolja preporuka za još jedan duel. Imajući u vidu da je naredna zlatna koka kuba, a duel večitih jedini preostali koji drži pažnju i van granica Srbije, logično je očekivati Pavlovića u prvih 11. Sa Valijenteom – ako bude zdrav – ili sa Bojanom Ostojićem, koji je vezao tri utakmice pod palicom Sava Miloševića i ima rezona da on bude u centralnom delu odbrambene linije. Utisak je da je za mladog Svetozara Markovića rizik da zaigra, tek je izšao iz povrede, a na Čairu je zamenio Valijentea silom prilika.

Nemanja Nikolić i Musa Ndžai

Partizan će na Marakani, izvesno, igrati sa dva zadnja vezna. Ne bude li iznenađenja ta mesta pokriće Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić (nije igrao protiv Radničkog), dok će biti zanimljivo videti za koga će se stručni štab opredeliti u manevru. Zoran Tošić takođe nije bio akter duela sa Nišlijama, što bi trebalo da znači da odmoran čeka derbi, ali saznanje da od povratka u srpski fudbal nijedanom nije bio starter na njegovoj najznačajnijih utakmici otvara dilemu hoće li struka ovog puta više da ga koristi. Očekuje se da se u prvi tim vrati Goran Zakarić, jedno mesto osigurano je za Danila Pantića, a ostaje otvoreno pitanje statusa u poslednje vreme sve češće korišćenog Đorđa Ivanovića, koji je, ako ne počne, viđen kao prva zamena.

Naravno, navalu će voditi prvi strelac tima Rikardo Gomeš. U opreznijoj varijanti usamljen u špicu, što onda otvara mogućnost pomenutom Ivanoviću, možda i Saši Iliću u veznom redu, dok bi u totalno napadačkoj momka sa Zelenortskih Ostrva zaigrao u paru sa Nemanjom Nikolićem.

Izbor je na Savi Miloševiću.

FOTO: Star sport

 


tagovi

FK PartizanSavo Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara