Milojević pred derbi: Nije dovoljno igrati samo na srce, ovo je meč u kojem morate da imate sve

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.04.19. | 13:15

Očekivanja stratega srpskog šampiona pred 160. okršaj sa večitim rivalom

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević očekuje dobro izdanje svoje ekipe u sutrašnjem 160. večitom derbiju i naravno pobedu, iako u ovakvim mečevima nikada ne može da se predvidi konačan rezultat.

Crveno-beli su proteklog vikenda dobili opomenu porazom na Banovom brdu, pa ovaj meč dočekuju sa četiri boda prednosti u odnosu na Radnički, koji čeka novi kiks srpskog šampiona kako bi se u potpunosti umešao u borbu za šampionsku titulu.

Izabrane vesti

Strateg kluba iz Ljutice Bogdana potvrdio je da zbog povrede meč propušta Ričmond Boaći, dok su svi ostali igrači spremni maksimalno motivisani za treći okršaj sa Parnim valjkom u ovoj sezoni.
"Igramo još jedan derbi. Vrlo značajna utakmica sa svih aspekata. I kad je reč o takmičenju i o prestižu. Nikad večiti derbi ne može da se gleda sa aspekta bodova, ovo je posebna utakmica, ima svega, a očekujem da pokažem rekaciju posle gostovanja na Banovom brdu", poručio je Milojević.

Strateg crveno-belih rekao je da je došlo do raspada sistema na Banovom brdu, da li su ti problemi otklojeni?
"Dosta stvari nije štimalo, nije funkcionisalo ono za šta smo se pripremali. Od igrača tražim egzaktne stvari, od svakog pojedinca. Tako to gledam. Dosta stvari nije štimalo. Zato sam rekao raspad sistema, a više žargonski. Da ništa nije funkcionisalo. Analizirali smo, uvek sakm iskren prema igračima, bez obzira na rezultat, i ja sam samokritičan, oni su to prihvatili, ali taj meč je stavljen ad akta".

Da li je vreme da Crvena zvezda protiv Partizana zaigra na višem nivou?
"Šta vam je život i fudbal. Sad pričamo o meču na Banovom brdu, a pre toga smo imali dugačak niz pobeda. Neki put kad trijumfujete ne funkcioniše sve kako valja. Niko nikad ne može sa preciznošću da kaže kakva će utakmica da bude. To je splet naboja. Može jedna mala greška da vas košta, koje ne bi bilo na nekoj drugoj utakmici. Samo se nadam da ćemo biti bolji nego što smo bili u prethodnim mečevima, videćemo možemo li to da ostvarimo".

Strateg crveno-belih ostao je zakopčan kada je priča o starnoj postavi za sutrašnji derbi.
"
Kad izvedem tim, izvodim najboljih 11. Ja sam trener, ja odlučujem. Ubeđen sam da za mnoge to neće biti najboljh 11. Ja sa tim momcima radim, znam o njima ono što drugi ne znaju. Ja sam trener i moja odgovornost je najveća. A ne da pričamo o tome posle derbija, nego pre".

Partizan ušao bolje u prrethodne derbije…
"Slažem se. Zavisi koja ekipa je bolje psihološki pripremljena. Nekad uspete, nekad ne. Valja biti koncentrirsan 90 minuta. Nije dovoljno samo igrati na srce. Morate biti i mudri i pametni. Ovo je utakmica u kojoj morate da imate sve".

Crveno-beli nemaju velikih kadrovskih problema.
"
Nemamo, osim što Boaći nije spreman. Mislili smo da je povreda manjeg obima, ali nismo uspeli da je saniramo".

Sa druge strane će biti trener-početnik Savo Milošević.
"Pokušavam sa svim kolegama da imam fer odnos, iako imamo revalitet. Svesni smo da u nekom naboju prelazimo granice, ali ne treba zadorati u neukus. Dužni smo kao treneri da šaljemo pozitivnu sliku. Sa svakim trenerom, bilo Partizanovim ili nekim drugim u Superligi, imam respekt. Kao prema Đukiću i Mirkoviću, tako i Miloševiću. Opredelio se da se bavi trenerskim pozivom, sve tu to nijanse kojim ćete se poslom baviti. A pred njim je jedna blistava trenerska karijera, ima puno poštovanje prema meni, tako i ja prema njemu".

Bodovna razlika u odnosu na Radnički je podigla važnost utakmice.
"Uvek tenzija postoji. Sve vreme otkako se bavim fudbalom nije prošao dan da nema tenzije i pritiska. Samo je pitanje da li je veći ili manji. Fokusirani smo na narednu utakmicu. Trudićemo se da uradimo ono što je do nas".

Da li je pritisak manji, jer Zvezda važi za asplsutnog favorita, a na terenu se u poslednja dva meča pokazivalo da razlika nije toliko velika?
"Ne znam... Ljudi procenjuju sa strane na ono što se još nije ni desilo. To su pretpostavke, a ja nikad nisam gledao da je neko favorit ili ne. Sagledavajući situaciju u nekom klubu možete da kažete ovaj je bolji od onog, ali verujte mi da ne postoje pretpostavke. Dok sam bio igrač i dok nisam bio u Zvezdi, bilo je boodvnih razlika većih od ove i sve pretpostavke su padale u vodu, jer je ovo posebna utakmica", zaključio je Milojević, koji je na početku konferencije za medije čestitao titulu košarkašima i zahvalio se od srca Delijama, koji su na akciji davanja krvi oborili rekod od 900 jedinica.

Foto: Star Sport


tagovi

Vladan Milojević160. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara