Marko Lazetić (© Reuters)
Marko Lazetić (© Reuters)

Milan šalje Lazetića u Holandiju: Dogovorena nova pozajmica nekadašnje nade Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 20:00

Nakon neubedljivih partija u Altahu, talentovani napadač Milana će golgetersku formu pokušati da pronađe u Erediviziji

Uvek je najjači rang takmičenja holandskog fudbala bio plodno tlo za razvoj mladih igrača. Iz tog razloga informacije koje stižu iz Austrije uopšte ne iznenađuju. Prema pisanjima tamošnjih medija, 19-godišnji srpski fudbaler Marko Lazetić proveće sezonu u Fortuni Sitard, kao pozajmljeni igrač Milana.

I dalje za srpskog tinejdžera nema mesta u prvom timu Rosonera. Neprikosnovena opcija u napadu je Olivije Žiru, kao pojačanje iz RB Salcburga stigao je Noa Okafor, dok se još ne zna hoće li treći špic Lorenco Kolombo negde na pozajmicu, ili će ostati na San Siru. A čak i da mladi Italijan ode, Milan planira dovođenje još jednog špica.

Izabrane vesti

Proveo je nekadašnji igrač Crvene zvezde drugi deo prošle sezone u austrijskom Altahu, ali je pozajmica u tamošnjoj Bundesligi prošla bez pozitivnog efekta. Nije uspeo Lazetić da se na 10 odigranih utakmica upiše među strelce, pa će sada probati da golgetersku formu pronađe u Holandiji.

I tamo bi Lazetića sačekala dobra konkurencija, jer je među prvim napadačkim opcijama tima iz Sitarda, nekada velika nada Benfike 22-godišnji Umar Embalo. Interesantno, kapiten ekipe je nekadašnji desni bek zagrebačkog Dinama Ivo Pinto. Lazetića će u Fortuni trenirati 41- godišnji Dani Bujs, bivši trener Groningena i Mehelena.

Markov važeći ugovor sa Milanom ističe tek 2026. godine, pa će ovo biti još jedna prilika da se nametne treneru Rosonera Stefanu Pijoliju za buduće sezone.

Podsetimo, Crvena zvezda ga je januara 2022. godine, dok je sportskim sektorom Milana kormilario Paolo Maldini, prodala Rosonerima za 4.500.000 evra i određene bonuse.


tagovi

AltahMarko LazetićLetnji prelazni rok 2023Fortuna Sitard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara