Miho, zavali se u fotelju i uživaj u slobodnjacima Pulgara! Sinišina Bolonja na pragu opstanka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.04.19. | 16:58

Lacio razočaranje dana, otpisani Kjevo slavio na Olimpiku

Spasilac! Ta reč pristaje idealno uz ime Siniše Mihajlovića. Srpski stručnjak je na dobrom putu da napravi pravo malo čudo i ostavi Bolonju u Seriji A. Početkom februara delovalo je da tim sa stadiona „Renato dal Ara“ tone u niži rang, a onda je angažovan Miha i doslovce preporodio klub sa severa Italije, koji u završnih pet rundi ulazi iznad crte sa lepim šansama da sačuva status.

Bolonja je na svom terenu raznela Sampdoriju (3:0), zaustavila njen napredak ka Ligi Evrope, a još važnija informacija je da je sa ova tri boda pobegla Emoliju – prvom timu ispod crte, koji je pretrpeo iznenađujući poraz od SPAL-a – na čak pet koraka udaljenosti, što je izvanaredna pozicija pred finiš trke.

Izabrane vesti

Mihajlovićeva ekipa je do tri boda došla golovima u drugom poluvremenu, ponajviše zahvaljujući Eriku Pulgaru. Motor domaćeg sastava, koji važi za sjajnog izvođača slobodnih udaraca – ne toliko dobar kao Siniša nekad, ali dovoljno kvalitetan za prilike u aktuelnoj Seriji A – sjajno je izveo dva prekida i to je bilo dovoljno da domaćin stekne veliku prednost. Prvo je posle klasičnog „slobodnjaka“ uzdrmao prečku, a odbitak u gol neoprezno uterao Lorenco Toneli, nešto kasnije je iz daleko nepovoljnije pozcije - skraćenog kornera - Pulgar odapeo strelu u dalju ugao i treasirao put ka trijmfu, koji je u finišu overio 22-godišnji Rikardo Orsolini.

Na ovaj način Siniša Mihajlović je skupio 20 bodova iz 12 utakmica i doveo Bolonju iz nemoguće u sasvim realnu pozciju da od jeseni opet igra Seriju A.

U elitnom društvu verovatno neće biti Kjeva, ali su se Leteći magarci silno postarali da pošteno odrade ovih nekoliko kola do kraja i da nikog ne puštaju. Štaviše, tim iz Verone priredio je iznenađenje dana, jer je iako suštinski otpisan savladao Lacio na Olimpiku (2:1) i usporio ga na putu ka Ligi Evrope.

Tragičar meča, iz ugla Rimljana, svakako je Sergej Milinković Savić, pošto je u 34. minutu zaradio direktan crveni karton zbog udaranja Marijuša Stepinskog, a brojčanu prednost gosti su obilato valorizovali, početkom drugog dela dali dva brza gola, pa favoritu nije vredelo što ga je u igru vratio Felipe Kaisedo. Potpuno je zakazao prvi napadač Čiro Imobile, a imajući u vidu raspored Lacija do kraja sezone deluje da će ga ovaj kiks skupo koštati.

Od ostalih rezultata vredi pomenuti iznenađujuće slavlje SPAL-a nad Empolijem u gostima. Apsolutni junak meča bio je Andrea Petanja, pošto je postigao dva i namestio jedan gol, čime je približio domaćina Seriji B. Sastavu iz Toskane nije vredelo ni što je Rade Kurnić u uvodu susreta asistirao Frančesku Kaputu za inicijalno vođstvo...

Darko Lazović i Ivan Radovanović igrali su po 90 minuta za Đenovu (Ivan Lakićević sve vreme na klupi), dok je Saša Lukić dobio šansu u poslednjih šest minuta, u pobedu Torina, kojom su Granate doskočile u zonu Lige Evrope.

Mladi Petar Mićin i sad već iskusni Filip Đuričić nisu igrali na Friliju, gde su Udineze i Sasoulo osovjili po bod.

SERIJA A - 33. KOLO: 

Subota

Parma - Milan 1:1 (0:0)
/Alves 87 - Kastiljeho 69/

Lacio - Kjevo  1:2 (0:1)
/Kaisedo 68 - Vinjato 49, Hetemaj 51/

Đenova – Torino 0:1 (0:0)
/Ansaldi 58/

Empoli – SPAL 2:4 (1:2)
/Kaputo 22, Traore 47 – Petanja 38 pen, 61 Flokari 44, Antenuči 88/

Kaljari – Frozinone 1:0 (1:0)
/Žoao Pedro 27 pen/

Udineze – Sasuolo 1:1 (0:1)
/Sensio 31/

Bolonja - Sampdorija 3:0 (0:0)
/Toneli 54 ag, Pulgar 69, Orsolini 83/


18.00:  (1,50) Juventus  (4,10)  Fjorentina (7,00) 
20.30:  (1,80) Inter  (3,60)  Roma (4,60) 

Ponedeljak

19.00:  (1,90) Napoli (3,60) Atalanta (4,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Siniša MihajlovićBolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara