Slavlje Gaučosa
Slavlje Gaučosa

Mesi dremao, Argentina nikad bolja - gledaćemo klasiko (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.19. | 22:55

Gaučosi rutinski eliminsali Venecuelu u četvrtfinalu Kopa Amerika (2:0) i zakazali rat sa Brazilom

Ni najzagriženiji fanovi Argentine ne pamte lakši trijumf svojih ljubimaca u jednom nokaut meču kao večeras nad Venecuelom na drevnoj Marakani. Ekipa Lionela Skalonija uspela je da ućutka brazilsko-venecuelansku koaliciju na tribinama, spakuje dva komada solidnim i borbenim rivalima i trijumfom od 2:0 prođe u polufinale Kopa Amerika.

A tek tamo nas čeka spektakl. Okršaj zakletih fudbalskih rivala i još jedan uzbudljiv "klasiko" u kojem će Leo Mesi protiv Brazilaca probati da se približi finalu i prvom peharu u karijeri sa nacionalnim timom. Nije Barsin majstor briljirao večeras, dremao je u većem delu utakmice, ali su se saigrači pobrinuli da svog kapitena približe završnici kontinentalnog šampionata. 

Izabrane vesti

Deset minuta jakog pritiska i dominacije, bilo je dovoljno da Venecuela kapitulira. Posle serije napada, lopa je stigla do peterca, a tamo Lautaro Martinez majstorski petom matirao nemoćnog golmana Farineza za vođstvo Argentine od 1:0. I upravo je mladi golman Venecuele bio najslabija karika u svom timu večeras. Zahvaljujući njegovom kiksu Argentinci su overili trijumf u 74. minutu kada je Đovani Lo Selso sjajno ispratio akciju i pospremio u mrežu "otpadak" nakon udarca Kuna Aguera.

Venecuela nije igrala večeras loše koliko to konačan rezultat pokazuje, ali je odbrana Argentine bila zaista jako dobra. Otamendi, Pecelja, Fojt ne samo što su se dobro branili, već su pretili posle svakog kornera visokim skokovima. U retkim prilikama kada su gosti pretili istakao se i golman Argentine Armani koji je bio na visini zadatka.

Možda su Venceulanci bili i oštećeni za najstrožu kaznu u 66. minutu posle intervencije Huana Fojta, ali sudije u VAR sobi su rekle da se igra i tako nas približile priželjkivanom polufinalu, duelu između Brazila i Argentine. Ta utakmica igra se u utorak na sredu u 02.30 po našem vremenu i biće to sigurno veliki spektakl. 

Brazilci se uzdaju u tradiciju - sva četiri puta su osvojili Kopa Amerika kao domaćini - ali ako Argentina bude čvrsta i kompaktna kao večeras gledaćemo strašan fudbalski rat. Pa ko nadjača...

KOPA AMERIKA - četvrtfinale

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara