Kaldun al-Mubarak i Feran Sorijano
Kaldun al-Mubarak i Feran Sorijano

Sorijano brani Siti: Uefa se bavi politikom, a ne pravdom

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.02.20. | 16:24

Građani ne odustaju u nameri da dokažu da ništa nisu zgrešili

Mančester Siti je poslednjih dana pritisnut sa svih strana zbog finansijskih malverzacija. UEFA je svoju presudu izrekla: dve godine bez evropskih takmičenja i 30.000.000 evra novčane kazne. Na Ostrvu, Građani su još pod istragom i ako se dokaže isto, mogli bi u teoriji i da izgube titulu iz sezone 2013/14, a preti im i izbacivanje iz Premijer lige. Stoga danas i prva javna reakcija iz kluba. Izvršni direktor Sitija Feran Sorijano ističe da se evropska kuća fudbala pre svega vodila politikom, a ne pravdom.
"Navijači mogu da budu sigurni u dve stvari. Prva je da su navodi lažni, a druga da ćemo učiniti sve da to i dokažemo. Vlasnik nije uložio neprijavljen novac u klub. Mi smo stabilan fudbalski klub, poslujemo sa profitom smo, nemamo dugovanja, račune su nam mnogo puta pregledali revizori, regulatorni organi, investitori i sve je potpuno jasno. Najvažnija stvar koju moram da kažem je da ti navodi nisu tačni. Jednostavno je tako", počeo je Sorijano u izjavi za klupski TV.

Osvrnuo se potom i na Uefine tvrdnje  da šampion Engleske nije sarađivao u istrazi i nagovestio da Siti očekuje pravednije saslušanje sa Sudom za arbitražu u sport u Lozani.
"Sve što tražimo je poštena presuda nezavisnog i nepristrasnog tela kome će biti potrebno vreme da pregleda sve dokaze bez predrasuda. Čekam kraj ovog procesa kako bih mogao da stavim tačku na sva dobacivanja da je sve što radimo rezultat bazirano na novcu, a ne na talentu i trudu. Stotine ljudi koji rade u ovom klubu znaju da to nije tačno i ovo nam je možda prava prilika da to i dokažemo. Mi ćemo se držati zajedno, proći ćemo kroz to i nećemo izneveriti navijače".

Izabrane vesti

Španac smatra da istraga Uefe nema previše veze sa sportom.
"Mi smo pružili dokaze, ali se istražno veće oslanjalo više na ukradene mejlove nego na sve druge dokaze o onome što se zapravo dogodilo i mislim da je normalno da se osećamo kako se osećamo. Na osnovu našeg iskustva i naše percepcije, čini se da se ovde najmanje radilo o pravdi, a mnogo više o politici”, rekao je Sorijano, ne precizirajući tačno na šta misli.

Sorijano se odmah nakon što je vest objavljena, još pre subotnjeg treninga, sastao i sa Pepom Gvardiolom i igračima i tvrdi osetio njihovu potpunu posvećenost klubu, što je Rahim Sterling kasnije i javno saopštio.
"Pep je fokusiran na fudbal, igru, narednu utakmicu i predstojeći period, kao i igrači. Mirni su, fokusirani i to je više poslovna, pravna stvar nego fudbalska", zaključio je izvršni direktor Sitija.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara