Moguć Švedov povratak u NBA ligu

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.04.20. | 16:09

"Ne isključujem mogućnost da se vrati u Ameriku, ukoliko Evroliga bude otkazana", ističe agent ruskog košarkaša

Jedan od najboljih košarkaša Evrolige ove sezone nalazi se na velikoj prekretnici. Tokom čitave takmičarske godine Aleksej Šved je uspevao da održi Himki iznad vode i da mu donese veliki broj pobeda, koje ovom sastavu i dalje daju nadu da bi mogao u završnicu. Naravno, ukoliko do nje dođe.

Mnogi ističu da je Šved imao najbolju sezonu u čitavoj karijeri. Ruski košarkaš se odlično privikao na evropski stil košarke, pa je samo u Evroligi imao odličan prosek od 21,4 poena po utakmici, dok je u VTB ligi čak otišao i jedan poen više. Zbog svega toga, Moskovljani žele da ga zadrže u svojim redovima, ali znaju da to neće biti lako.
"Nastavićemo pregovore kada budemo videli šta će se desiti sa Evroligom", ističe agent, Obrad Fimić.

Izabrane vesti

Nije samo Himki zainteresovan da ga zadrži u svojim redovima. Naprotiv, brojni evropski velikani bili bi veoma srećni da ga vide u svojim redovima.
"Tri glavna kluba u Evroligi trenutno žele njegove usluge. Himki je za sada prioritet, jer se Šved ovde oseća izuzetno dobro i voljen je među navijačima", kaže Fimić.

Pitanje koje trese evropsku košarku već nekoliko nedelja unazad jeste da li će se i kada Evroliga uopšte nastaviti zbog rastućih problema sa pandemijom virusa korona. Ako dođe do prekida, a istovremeno NBA liga odluči da produži dalje, postoji mogućnost da se Šved vrati "preko bare".
"Svake godine interesovanje je veliko. Ne isključujem mogućnost da se vrati u SAD, ako Evroliga bude otkazana, a NBA se nastavi", zaključuje Fimić.

Nema šta, Minesota, Filadelfija, Hjuston i Njujork Niksi već znaju šta znači imati Šveda u rosteru. Tada nije ostavio sjaj kakvim trenutno pleni u Evroligi, ali sada je možda spreman na novi veliki korak.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara