Lazetić (© MN Press)
Lazetić (© MN Press)

Marko Lazetić u grupi velikih nada Serije A

Vreme čitanja: 6min | uto. 09.08.22. | 16:40

Roma i Milan važe za najpripremljenije pred početak prvenstva

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Roma i Milan su, generalno gledano, najbolje odradili prelazni rok i pripremni period za prvenstvo koje počinje u subotu. Interesantno je da tako misle i oni koji su se odlučili da potroše koji evro na opkladu ko će biti prvak Italije sledećeg juna. Verovali ili ne, i pored toga što se u Italiji Romina šampionska titula plaća od 8,5 do 10, polovina opklada je na tim Žoze Murinja.

Izabrane vesti

Milan, s druge strane, se navikao da kreće iz drugog plana. I pored toga što su deo slavnog i trofejnog kluba, Pioli i njegov tim bivaju tretirani kao neka vrsta italijanskog Lestera, odnosno, skudeto osvojen prošlog proleća se tumači više kao izuzetak nego kao otvaranje novog pobedničkog ciklusa Rosonera.

U pripremnim mečevima Roma i Milan su pokazali da se nalaze već u solidnoj formi. Murinjo je dobro uklopio nove i stare zvezde tima, dok je Pioli nastavio samo tamo gde je stao. Dolazak De Ketelarea je šlag na torti i bez sumnje može da se kaže da je Belgijanac podigao proporcionalno vrednost tima Milana gotovo koliko Dibala u Romi i Lukaku u Interu, imajući u vidu da De Ketelare menja Brahima Diaza a Dibala Pelegrinija (igraće na mestu Mhitarijana a ne u ulozi ofanzivnog pleja ostavljajući prostor Zaniolu i Dibali iza Ejbrahama) i Lukaku Džeka.

МURINJO I KONTE LOME KOPLJA OKO ZANIOLA

Žoze Murinjo i Antonio Konte, dva trenera čije su se sudbine često ukrštale (trenirali su obojica Inter, Čelsi i Totenhem) zapodenuli su veliku bitku na distanci oko Zaniola. I jedan i drugi u mladom Italijanu vide dodatnu vrednost za napad na šampionsku titulu u Seriji A odnosno Premijer ligi.

Murinjo je promenio mišljenje za 180 stepeni o Zaniolu u poslednjih mesec i po dana. Pre nego što je počeo prelazni rok Portugalac je dao zeleno svetlo za prodaju reprezentativca Italije da bi se kako su pripreme odmicale zauzeo kompletno drugačiju poziciju i sada vrši pritisak na Fridkinove da zadrže Zaniola.

Na Murinja je uticalo nekoliko faktora: promena u pristupu treninzima Zaniola, prihvatanje obaveze da obavlja i defanzivne zadatke i pre svega iznenađujuća komplementarnost i kapiranje u tren oka na terenu sa Dibalom. Odnos između Portugalca i dvojice super talentovanih fudbalera je poleteo do visina da ih oslovlja sa Paulino i Nikolino. S druge strane, Antonio Konte je nakon prijateljskog meča u Haifi sa Romom imao prosvetljenje gledajući Zaniola u izdanju Marko Delvekio 2.0, upravo ono što mu treba da kompletira svoj ultra ubojiti napad sa Kejnom, Sonom, Rišarlisonom, Kuluševskim

Roma je od početka obznanila „urbi et orbi“ da bez 50.000.000 se ne seda za pregovarački sto i da ne prihvatat nikakve kontrapartije, samo keš i to odmah, bez plaćanja na rate. Finansijski troškovi i pre svega finansijski fer plej UEFA usmeravaju Romu ka prodaji Zaniola, jer bi ostvarili, osim velike zarade i stopostotnu tzv. plusvalencu (Zaniolov igrački karton je koštao samo 4.000.000 evra u poslu Najngolan i 15 odsto od buduće prodaje na račun Intera).

Vajnaldum neće početi meč od prvog minuta protiv Salernitane. Holanđanin ima par manjih problema i Murinju ne želi da riskira ozbiljniju povredu tako da će u Salernu novo pojačanje Rome biti na klupi i eventualno će ući u igru u drugom poluvremenu, po mogućstvu kada Đalorosi budu stavili veće u sef pobedu i tri boda.

DE KETELARE POČINJE S KLUPE, LAZETIĆ VELIKA NADA SERIJE A

Stefano Pioli ima nameru da korak po korak uključuje u prvi tim Milana novo i najvažnije pojačanje tekućeg prelaznog roka Šarla de Ketelerea. U tom smislu će protiv Udinezea Milan igrati sa, uslovno rečenim starim snagama i mladi Belgijanac će čekati svoju šansu na klupi dok će Brahim Diaz dobiti priliku da započne i ovo prvenstvo u ulozi ofanzivnog pleja. I na sredini terena Pioli je nameran da se osloni na proverene snage što znači da će pored Benasera, umesto povređenog Tonalija, igrati Rade Krunić.

Inače, danas je Marko Lazetić dobio lep kompliment od Gazete delo Sport koja ga je uvrstila među velike nade Serije A i preporučila Milanu da ga pošalje na pozajmicu, po mogućstvu u neki od timova Serije A gde bi bivši napadač Crvene Zvezde imao šansu da igra i da se razvija.

JUVE, BRIGA BIRGU STIŽE

Alegri (© Reuters)Alegri (© Reuters)

Nedostajala je samo povreda Vojčeha Ščensnog Maksu Alegriju na startu sezone. Poljak će morati da odsustvuje 20 dana i njega će zameniti Matija Perin. Na listi povređenih igrača ili suspendovanih zbog kartona su već Pogba, Mekeni, Kjeza, Kajo Žorže, Kin i Rabio.

Progovorio je i Đovani Galeone. Iskusni stručnjak je po običaju rekao sve ono što njegov učenik Maks Alegri ne sme ili ne želi. Galeone je u razgovoru sa italijanskim novinarima poručio da Juve može da se pozdravi sa skudetom ako ne dovede još četiri pojačanja Alegriju: Fiilpa Kostića i još trojicu igrača, po jednog za svaki deo tima, u odbrani, veznom redu i napadu.

U međuvremenu, Mančester junajted je zakucao na vrata Stare dame sa 15.000.000 evra za Adrijena Rabioa. To je bilo pravljenje računa bez krčmara ili, u ovom slučaju krčmarice, Adrijenove mame. Gospođa Rabio koja je zaradila od prelaska svog sina u Juve lepotu od 10.000.000 evra na ime provizije, izgleda da ima dogovor sa Monakom koji bi joj omogućio da zaradi još jednu lepu svotu novca. Zvanično, njen sin želi da igra Ligu šampiona i zato nije voljan da pređe u Junajted. 

INZAGI TRAŽI OD ŽANGA DA NE PRODAJE ŠKRINIJARA

Simone Inzagi je otvoreno zatražio od predsednika kluba Stivena Žanga da ne napravi istu grešku kao prošle godine kada je u avgustu prodat Romelu Lukaku, to jest da odobri transfer Milana Škrinijara u PSŽ ili Dumfrisa u Čelsi.

Koristeći činjenicu da je Inter, što se tiče finansijske stabilnosti, miran do sledećeg 30. juna, Inzagi je predložio Žangu da „žrtvovanje“ top igrača Intera ostave za kraj sledeće sezone, pošto sa aktuelnim sastavom, po uverenju kormilara Intera, Nerazuri mogu da osvoje titulu pravaka i da stignu do, barem, četvrtine finala. Kada se ti rezultati pretvore u novac dolazimo do cifre između 150.000.000 i 200.000.000 evra koja daleko premašuje novac koji bi se zaradio od podaje dvojice pomenutih igrača.

Svoju poruku je poslao i Marko Materaci u intervjuu za Gazetu naglašavajući da Škrinjar ne sme da se pomera iz Intera i da je on jedan od nedodirljivih. Član legendarnog tima Nerazura koji se okitio tripletom je izrazio očekivanje da će Robin Gosens sve prijatno iznenaditi u predstojećoj sezoni.

Sada je lopta u dvorištu Žanga, mada sa poznatim okolnostima i načinom na koji se odlučuje u Kini, teško da golobradi predstavnik tajkunske familije iz Nandžina, zaista odlučuje o nečemu.

U međuvremenu, Bepe Marota i Pjero Auzilio se nadaju da bi od prodaje Pinamontija i od eventualnog transfera Zaniola u Totenhem mogli da imaju na raspolaganju dovoljno novca da obave poslednje kupovine za kompletiranje igračkog parka. Prvo ime na listi Interovih želja u odbrani je Akandži iz Borusije Dortmund i on u Apijano Đentile ne bi došao kao zamena za Škrinijara, već Ranokije koji je prešao u Moncu.

Slatko-gorke vesti iz ambulante su stigle za Marcela Brozovića. Hrvat neće moći da igra protiv Lećea, ali ne toliko zbog povrede koliko zbog predostrožnosti. Brozović je manje-više u istoj situaciji kao pred meč sa Liverpulomu Ligi šampiona kada je zbog povrede lista morao da odsustuvuje mesec dana. Zato ovoga puta Inzagi ima nameru da ga ne izlaže riziku jer na raspolaganju ima i adekvatnu zamenu u Kristijanu Aslaniju.

Na kraju pitanje startnog golmana preti da eksplodira već na startu sezone. Kapiten Samir Handanović je već duže vreme na udaru žestokih kritika navijača koje su se pojačale u poslednjih par nedelja jer u njemu vide krivca za veliki broj primljenih golova. Tako je već počeo da kruži apel na društvenim mrežama da se što pre pruži šansa Onani koji je ovog leta stigao iz Ajaksa.


tagovi

Marko Lazetićac milanMilan

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara