Marko Lazetić (©Star Sport)
Marko Lazetić (©Star Sport)

Marko Lazetić na putu da postane Žiruova zamena, Pioli sve zadovoljniji napretkom

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.22. | 10:33

Milanska Gazeta tvrdi da bi mladi srpski napadač mogao da profitira u situaciji kada su ostali napadači van stroja iz ovih ili onih razloga...

Prelazni rok je završen, Marko Lazetić na kraju nije otišao iz Milana na kaljenje iako se o tome aktivno pisalo nedeljama, a iz svega toga mladi napadač mogao bi da ostvari značajan profit.

Milanovi problemi u napadu su svima dobro poznati, zbog čega bi Lazetić mogao da izraste u rezervu Olivijeu Žiruu. Naime, Stefano Pioli trenutno nema drugo rešenje u navali osim Žirua koji je stalno na terenu. Divok Origi se sada već standardno muči sa brojnim povredama, Zlatan Ibrahimović se neće vraćati na teren pre sledeće godine, čak je i Ante Rebić još van stroja, što otvara prostor za Lazetića koji je prve mesece u Milanu proveo u senci.

Izabrane vesti

Subota, 20.45: (2,00) Srbija (3,40) Švedska (3,90)

Momak koji je na San Siro došao zimus u poslu teškom 4.000.000 evra odigrao je svega pet utakmica u Primaveri i jedan u Kupu Italije protiv Intera kada je odigrao četiri minuta. Od tada se konstantno spekulisalo da je za njega najbolje da ode na pozajmicu kako bi sticao iskustvo i navikao se na prilike italijanskog fudbala što se nije desilo. Odlučio je da ostane u klubu i trenira kako bi bio na oku Pioliju, a pre svega Injaciju Abateu, treneru Milanovog podmlatka.

Posle gola zagrebačkom Dinamu u Ligi šampiona za mlade na prvom meču ove sezone sve je veća pažnja usmerena ka Lazetiću. Ugledni milanski list Gazeta delo Sport piše da sportski sektor pažljivo motri na njegov razvoj i da zadovoljstvo kod Piolija postepeno raste. Naime, nekadašnji biser Crvene zvezde sve više dolazi u fizičko stanje potrebno da odgovori zadacima italijanskog fudbala. Na tome se najviše radilo prethodnih meseci, jer je od prvog dana njegovog prelaska u Milan bilo jasno da je to problem koji mora da se ispravi.

Daleko je Lazetić od startne postave Rosonera, ali Gazeta piše da bi ipak u kraćim intervalima mogao da pruži “predah“ Žiruu koji se nosi sa velikom potrošnjom u poznim godinama. Opet, sve pod uslovom da se ostali ne vrate u optimalnu formu uskoro...


tagovi

Marko LazetićStefano PioliMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara