Mančester proigrao u Australiji: Asistencija najskupljeg beka u istoriji fudbala, maštoviti Pogba i četiri laka komada (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.19. | 15:05

Solskjer provao 23 igrača protiv Lidsa, nije igrao samo Lukaku

Pert je sigurna luka Mančester junajteda. U susret novoj sezoni, Crveni đavoli blistaju na drugom kraju sveta. Najpre su savladali Pert Glori 2:0, a zatim turneju po Australiji nastavili još ubedljivijom pobedom nad Lidsom, najavljujući da bi mogli da budu konkurentiji nego inače. Engleski velikan je slavio 4:0 i nagovestio da spremno čeka naredne izazove protiv, ipak, daleko zvučnijih rivala.

Trener Ole Gunar Solskjer dao je šansu skoro svim igračima koje je poveo na turneju. Od standardnih prvotimaca jedino nije igrao Romelu Lukaku, očekujući transfer u Inter. Svi ostali dobili su priliku i uglavnom je iskoristili, između ostalih Aron Van Bisaka i Danijel Džejms. Najskuplji desni bek u istoriji fudbala je vrlo dobro otvorio utakmicu i na proigravanje razigranog Pola Pogbe ušunjao se iza odbrane Lidsa već u 7. minutu, asistiravši mladom Mejsonu Grinvudu za inicijalno vođstvo, dok je Džejms na pas Markusa Rašforda nešto kasnije imao zicer, ali je pogodio stativu.

Izabrane vesti

Upravo je Rašford duplirao vođstvo Mančestera karakterističnim prodorom u 27. pošto ga je uposlio Skot Mektominej, da bi u drugom delu pogađali još Fil Džouns glavom na ubacivanje Andreasa Pereire iz kornera (51) i Antoni Marsijal iz penala (69), pošto je oboren Čong. Pre i posle toga Junajted je diktirao ritam, mogao još koji gol da postigne, što je bilo i očekivano jer je Marselo Bijelsa poveo samo 16 igrača u Australiju.

Mančester je meč počeo u sleećem sastavu: RomeroVan Bisaka, Baji, Lindelef, RohoPobga, MektominejGrinvud, Mata, Džejms – Rašford. Početkom drugog dela trener Ole Gunars Solskjer je napravio čak 11 izmena, šansu su dobili: PereiraDalot, Smoling, Džouns, Jang Matić (od 78. Garner), Andreas PereiraČong, Gomes, LingardMarsijal.

Naredni meč Solskjerov tim igra protiv Interom za tri dana u Singapuru, potom sledi okršaj sa Totenhemom u Šangaju 25. jula, 30. jula rival je Kristijansund u Norveškoj, a za 3. avgust u Kardifu zakazan je obračun sa Milanom.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara