©MN Press
©MN Press

Mađari veličaju Stankovića posle osvojene titule: Pravi je Srbin, on je tajna uspeha

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 10:12

"Ekipa mi je dala snagu dok sam bio u Milanu. Nije dovoljno da imate Ferari, morate da znate i da ga vozite", istakao je Srbin posle trofeja

Dominaciju mađarskim fudbalom Ferencvaroš je nastavio titulom koju je juče i matematički overio remijem (0:0) sa Kišvardom. Šesta titula u nizu, a ukupno 35 u klupskoj istoriji, prva je pod komandom Dejana Stankovića koji je posle niza uspeha sa Crvenom zvezdom osvojio i prvi inostrani trofej.

Turbulentna jesen u redovima Fradija najavljivala je neizvesnu završnicu trke u Mađarskoj, međutim branilac trofeja pokazao je tokom proleća potpuno drugačije lice, uspostavio kontinuitet i iskoristio niz poraza Pakša da četiri kola pre kraja takmičenja osigura ostanak krune u Budimpešti.

Izabrane vesti

Nova titula, uprkos činjenici da su trofeji normalna stvar svake sezone u Ferencvarošu, bila je povod za veliko slavlje, a Gabor Kubatov, predsednik kluba, nije skrivao ushićenje posle novog u nizu uspeha.

"Ma koliko čudno zvučalo u ovom trenutku - uvek gledam u nove ciljeve", rekao je prvi čovek kluba istakavši da posao nije gotov i da Fradi očekuje polufinale Kupa Mađarske, a potom je dodao:

"Prvenstvno je sve bolje, protivnici su sve jači. I naredna sezona će biti uzbudljiva. Dejan Stanković je tajna ovog proleća. On je pravi Srbin koji voli što je ovde"

Kubatov je istakao da zadatak pred kojim su se našli Stanković i njegovi izabranici nije bio lak jer su obaveze na međunarodnoj sceni oduzimale dadatnu energiju i fokus ekipi, dok je Pakš dugo diktirao ritam sa liderske pozicije. Poseban akcenat predsednik kluba je stavio na igre posle eliminacije od Olimpijakosa u osmini finala lige konferencije.

"Tim morao da se nosi sa razočaranjem u Evropi jer smo želeli da prođemo dalje na međunarodnoj sceni. Izgoreli smo u tom dvomeču".

Prvi čovek kluba je potom istakao da bi bilo lepo da zadrže igrački kadar na okupu, ali je i naglasio da će to biti teško izvodljivo. Ipak, jedno je sigurno, Ferencvaroš će u nove evropske izazove krenuti sa Dejanom Stankovićem na klupi.

"Osvojiti titulu je najvažnija stvar, to je šesta u nizu za klub, ali za mene je prva. Želeo bih da se zahvalim predsedniku Gaboru Kubatovu, on me je od početka hrabrio i podržavao. Isticao je uvek da smo svi mi porodica, da se držimo zajedno u dobru i zlu. Takođe bih želeo da se zahvalim sportskom direktoru Tamašu Hajnalu na podršci. Blisko smo sarađivali tokom cele sezone i donosili teške odluke. Ferencvaroš je veći od svih, želim da se zahvalim članovima osoblja i mojim igračima, bez njih ne vredim ništa. Prvi meseci su bili teški, ali smo posle priprema u Španiji odlično počeli prolećnu sezonu. Od 3. februara igramo odlično. Sa izuzetkom dva meča Lige konferencije - neporaženi smo", rekao je srpski strateg.

Stanković je potom istakao značaj podrške koju je imao tokom teških trenutaka i boravka u Italijiusled zdravstvenih problema koje je imao njegov sin.

"Ekipa mi je dala snagu dok sam bio u Milanu. Treći gol protiv ZTE-a mi je značio sve, kada sam video kako 20 igrača slavi zajedno", rekao je strateg Ferencvaroša i dodao:

"Vredno smo radili za ovaj trofej. Imamo dvanaest pobeda ovog proleća i dva remija. Želim da uživam u uspehu. Nije dovoljno da imate Ferari, morate da znate i da ga vozite, a igrači su mi pomogli u vožnji ove čudesne mašine".


tagovi

FerencvarošMađarskaMađarska 1Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara