Luka štanca, Benteke, Zaha i Mekartur zatrpavaju - Arsenal u kanalu! Potpuno luda trka za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.19. | 18:55

Milivojević učestvovao u sve tri akcije za gol, Kristal Palas slavio u derbiju Londona

Savladali su Siti nasred Etihada, zadržali Junajted bez golova na Old Trafordu, Totenhemu i Čelsiju jedva dopustili po jedan gol, a u ovoj sezoni ostaće upisano da je Kristal Palas ostao neporažen u duelima sa Arsenalom! Posle 2:2 u prvom delu sezone igrači Roja Hodžsona napravili su podvig i sa 3:2 (1:0) savladali Tobdžije na Emirejtsu, čime su najverovatnije obezbedili opstanak u Premijer ligi, a s druge strane ostavili potpuno otvorenu trku za preostala dva mesta koja vode u Ligu šampiona, jer su četiri kluba zbijena u tri boda!

Arsenal je u kanalu! Skupo bi mogli da koštaju ovakvi porazi i Unaja Emerija i Tobdžije, pogotovo ako Čelsi u samom finišu nađe pravu formulu i konačno napravi nešto dobro budućnost kluba. Arsenalu su u poslednja četiri kola ostala tri gostovanja i to protiv vrlo nezgodnih protivnika – Vulvsa, Lestera i Barnlija, a između će biti umetnut i duel s Brajtonom na Emirejtsu u pretposlednjem kolu. Totenhem bi na papiru trebalo da ima najlakši raspored jer dočekuje Brajton, Vest Hem i Everton i ide u goste Bornmutu, ali su puleni Maurisija Poketina u ozbiljnom problemu s formom, što potvrđuju i tri poraza u pretodnih pet kola, a ne treba zaboraviti da do kraja sezone neće biti Harija Kejna zbog povrede.

Izabrane vesti

Čelsi do kraja ima Barnli kod kuće, gostovanje Junajtedu, pa na Bridž stiže Votford i na kraju se odlazi na noge Lesteru, dok Junajted u naredna dva kola ima paklen raspored – duele sa Sitijem i Čelsijem kod kuće, dok onda sledi gostovanje Hadersfildu i Kardif na Old Trafordu. Trka je potpuno otvorena!

Šta bi Palas radio da mu nema Luke Milivojevića?! Kapiten londonskog kluba ponovo je bio direktan učesnik pobede u malom gradskom derbiju i kreator sve tri akcije koje su prethodile golovima. Već u 16. minutu namestio je gol Kristijanu Bentekeu teledirigovanom loptom iz slobodnog udarca za rano vođstvo gostiju, a onda je iz dva centaršuta, prvo iz slobodnog udarca, potom iz kornera, omogućio saigračima da se proslave! Prvim je uposlio Bentekea, koji je proigrao Vilfreda Zahu posle užasne reakcije Škodrana Mustafija, da bi nedugo zatim u glavu pogodio Skota Dana koji je našao otvorenog Džejmsa Mekartura za ogromnih 3:1.

Istina, ko zna kakva bi utakmica bila da je Arsenalu u 38. minutu dosuđen čist jedanaesterac. Džonatan Mos nije hteo ni da razmišlja o tome da svira penal, iako se na snimku jasno vidi da je Sead Kolašinac posle centaršuta u ruku pogodio Arona Van Bisaku, koja se nalazila u neprirodnom položaju. Ali, iskusni sudija je samo odmahnuo rukom i poručio da se igra nastavi. 

I pored toga Arsenal je imao dve prilike da se uključi u trku makar za bod. Mesut Ozil je na otvaranju drugog poluvremena iskoristio asistenciju Aleksandrea Lakazeta i prepolovio rezultat, da bi Pjer Emerik Obamejan s bele tačke u 77. minutu smanjio na 2:3 i završnicu meča pretvorio u pravu dramu. Arsenal je napadao svim silama, ali je Visente Guaita bio poput neprobojnog zida i svi pokušaji domaćina nesrećno su se završavali.

Zabrinuće navijače Palasa povreda Luke Milivojevića u momentima pred kraj utakmice, jer nije mogao na terenu da sačeka poslednji sudijski zvižduk, ali svi u klubu mogu da odahnu jer je opstanak gotovo izvesno obezbeđen.

ENGLESKA 1 - 35. KOLO

Subota

Mančester Siti - Totenhem 1:0 (1:0)
/Foden 5/

Bornmut - Fulam 0:1 (0:0)
/Mitrović 53/

Hadersfild - Votford 1:2 (0:1)
/Erne Grant 90+3 - Deulofeu 5, 81/

Vest Hem – Lester 2:2 (1:0)
/Antonio 37, Perez 82 – Vardi 67, Barns 90+2/

Vulverhempton - Brajton 0:0

Njukasl - Sautempton 3:1 (2:0)
/Perez 27, 31, 86 - Lemina 59/

Nedelja

Everton – Mančester junajted 4:0 (2:0)
/Ričarlison 13, Sugurdson 28, Dinj 56, Volkot 64/

Arsenal - Kristal Palas 2:3 (0:1)
/Ozil 47, Obamejan 77 – Benteke 17, Zaha 61, Mekartur 69/

Kardif - Liverpul 0:2(0:1)
/Vajnaldum 57, Milner 80 penal/

Ponedeljak
21.00: (1,22) Čelsi (6,50) Barnli (13,0)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Vilfred ZahaKristijan BentekeDžejms MekarturLuka MilivojevićPjer Emerik Obamejan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara