Ludo, ludo - Lion se spasio u 82. minutu, Zenit apsolutni tragičar, Benfika izborila Ligu Evrope

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.12.19. | 23:01

Ruski tim ostao praznih šaka, a mogao je da prođe dalje u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Evropi

Epilog veoma uzbudljive i neizvesne grupe G Lige šampiona je sledeći: Lajpcig ide dalje sa prvog mesta, a sa njim će sa druge pozicije u osminu finala Lion posle gola Memfisa Depaja u 82. minutu za 2:2 (0:2) upravo protiv nemačkog sastava! Da Lion nije postigao taj gol, ostao bi čak i bez Lige Evrope! Bio bi poslednji u grupi.

Benfika je slavljem nad ekipom iz Sankt Peterburga 3:0 stigla do plasmana u Ligu Evrope, a ruski tim je tako postao apsolutni tragičar jer je ostao bez ičega! Čak i bez Lige Evrope! Sve do tog gola Depaja protiv Lajpciga u 82. minutu,  Zenit je imao bukirano mesto u osmi finala Lige šampiona. Samo da su Nemci slavili išao bi u osminu finala. A ovako je ostao potpuno praznih šaka jer je izgubio s 3:0 od Benfike. Više od 3:1 koliko je savladao Orlove u prvom njihovom susretu.

Izabrane vesti

Da nesreća bude veća po Zenit, Lajpcig je imao "mrtvu" šansu u nadoknadi vremena za pobedu, ali je Lion volšebno uspeo da se odbrani i sačuva 2:2.

To je fudbal!

Dakle - Lajpcig i Lion u osminu finala Lige šampiona, Benfika u Ligu Evrope, a Zenitu - ništa.

Utakmica između Liona i Lajpciga (2:2) počela je vrlo čudno i to tako što je gost, koji je već obezbedio prolazak dalje, vodio s 2:0 posle 33 minuta. I to tako što je izveo dva penala i bio precizan.

Lajpcig je do prednosti stigao u 9. minutu kada je najstrožu kaznu iskoristio Emil Forsberg, a dodatno je navijače u Lionu ućutkao Timo Verner posle realizovanog penala u 33. minutu utakmice.

To je značilo da je Lion u velikom problemu, posebno kada je Benfika povela sa 1:0, pa sa 2:0. I usledila je reakcija u 50. minutu utakmice.

Lavovi su pod pritiskom došli do prvog gola na meču preko Auara koji je na prelep način poslao loptu u rašlje i tako smanjio rezultat na podnošljivih 1:2. Francuskom timu je bio potreban remi pa da izbori plasman u osminu finala jer je Benfika dobila Zenit.

I do tog boda je stigao u 82. minutu preko Memfisa Depaja!  Toliko je Lion napadao da je jednostavno morao da postigne taj gol. Doduše, mogao je francuski tim i da primi jedan pogodak, ali je uspeo da izdrži i tako eliminiše Zenit iz evropskih takmičenja i stigne do osmine finala Lige šampiona.

Benfika je pred meč sa Zenitom znala da će obezbediti nastavak takmičenja u Ligi Evrope ako ga dobije boljim rezultatom od 3:1, koliko su poraženi u Rusiji, a Lion ne izgubi. Ili ako pobedi bilo kojim rezultatom, a Lion izgubi od Lajpciga. Dogodilo se ovo prvo i Benfika je obezbedila treće mesto i Ligu Evrope - 3:0 (0:0).

Zenit je otišao u Lisabon po pobedu, pa bi uz kiks Liona mogao da prođe dalje. Ruski sastav je na La Lužu imao nerešeno posle prvog poluvremena, a onda je usledio blickrig domaćina i dva gola Benfike za 13 minuta.

Pevo je Ćervi bio strelac na asistenciju Picija, da bi u 58. minutu Pici bio sam precizan sa bele tačke i tako je portugalski sastav stigao do ubedljivih 2:0. Sa autogolom Serdara Azmuna u 79. minutu Zenit je ostao praznih šaka, a Benfika je obezbedila treće mesto.

Mnogo pogrešnih odluka, očajna utakmica za Zenit.

GRUPA G

Benfika - Zenit 3:0 (0:0)
/Ćervi 47, Pici 58pen, Azmun 79ag/

Lion - RB Lajpcig 2:2 (0:2)
/Auar 50, Depaj 82 - Forsberg 9pen, Verner 33pen/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara