Sergej Milinković Savić (©Reuters)
Sergej Milinković Savić (©Reuters)

Lotito insistira da Sergej produži ugovor, tačka spora visina otkupne klauzule

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 17:01

Srpski vezista razmišlja o mogućnosti da ipak ode na leto, ali želi da ispoštuje rimski klub

Serija A se vraća s prvim danima 2023. godine, za to vreme fudbaleri Lacija vreme provode u Španiji na pripremama, kako bi gostovanje Lećeu dočekali što spremniji. I dalje nije poznato da li će Mauricio Sari na tom susretu moći da računa na Sergeja Milinković Savića koji, prema rečima italijanskog stručnjaka, još nije zalečio povredu skočnog zgloba.

Dok se srpski vezista i dalje oporavlja od povrede koja ga je znatno sputala da pokaže ono najbolje u Kataru, iza kulisa radi se na rešavanju verovatno najveće dileme u klubu - da li će Sergej ostati ili otići. Italijanska štampa je još nedavno pisala da se prvi čovek Nebeskoplavih Klaudio Lotito nada kako će SMS ostati i posle zime, ali i da ništa ne želi da prepusti slučaju.

Izabrane vesti

Njih dvojica su nedavno bili na večeri, a Lotito je još jednom izrazio jasan stav da želi Srbina u timu. Ne samo tokom drugog dela sezone, već i posle narednog leta. Njegova ideja je jasna – Sergej mora da potpiše novi ugovor. Sadašnji mu ističe za godinu i po dana.

4. januar, 16.30: (4,00) Leće (3,20) Lacio (2,15)

Situacija je ipak dosta zamršena. Navodno, Sergej razmišlja o tome da bi u bliskoj budućnosti mogao da se otvori prozor za iskorak na najveću fudbalsku scenu, odnosno prelazak u klub višeg ranga od Lacija. Po njemu potpis novog ugovora ne bi bio problem, ali je izgleda tačka spora u visini otkupne klauzule. Korijere dela Sera piše da Lotito insistira na klauzuli od bar 70.000.000 evra, dok bi Sergej da ista ne prelazi 40.000.000 evropskih novčanica.

To je ogromna distanca koju treba nekako nadomestiti, a upravo to biće tema razgovora između Lotita i Sergejevog agenta Mateje Kežmana u narednom periodu.

Razlog zašto je status strelca sedam i asistenta kod još osam golova toliko uzburkao strasti u klubu je interesovanje Arsenala. Iako je prvo bilo dosta skepse po pitanju raspitivanja čelnika londonskog kluba tokom prošlog leta, sada su se stvari značajno promenile. Tobdžije su u najjačoj konkurenciji za osvajanje Premijer lige i najverovatnije će nastupati u Ligi šampiona sledeće jeseni, što je jedan od bitnijih faktora Sergeju.

Podsetimo, Arsenal odavno pikira i Dušana Vlahovića koji se još bori sa povredom prepone.



tagovi

Sergej Milinković SavićLacioZimski prelazni rok 2023Klaudio Lotito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara