Milan Lola Smiljanić (©MN Press)
Milan Lola Smiljanić (©MN Press)

Lola Smiljanić: Strahujem zbog toga kakvi se igrači dovode u Partizan, Natho izgovorio veliku glupost

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 10:18

"Ne vidim bolje dane, pričam iz trenerskog ugla. Može neko da kaže: nije više u Partizanu i ne želi dobro... Mom Partizanu želim uvek titulu i Evropu, ono što sam ja ostvarivao kao igrač. Ne vidim to sad u ovom momentu"

Nedavno je Milan Lola Smiljanić rešio da okonča igračku i posveti se trenerskoj karijeri. B licencu već ima, sada uči za A, a pošto je OFK Beogradu pomogao da stigne do Prve lige, odlučio je da za početak postane asistent Simu Kruniću na klupi Romantičara.

Novovopečeni igrački penzioner i isto tako novopečeni trener nije mogao da sakrije zabrinutost zbog dešavanja u njemu voljenom klubu - Partizanu. Problemi se gomilaju, a on kaže da ne vidi kraj duboke krize u koju je zapao klub iz Humske...

Izabrane vesti

"Strahujem! Kakvi se igrači dovode, profili... ne vidim bolje dane, pričam iz trenerskog ugla. Može neko da kaže: nije više u Partizanu i ne želi dobro... Mom Partizanu želim uvek titulu i Evropu, ono što sam ja ostvarivao kao igrač. Ne vidim to sad u ovom momentu... Sad, dao bih šansu mladima", kaže Smiljanić za Sportski žurnal.

Imao je komentar doskorašnji fudbaler i na izjavu Bibarsa Natha da "Partizan Imamo jedan odsto šansi za titulu".

"Zabolelo me je kad sam to pročitao, jedna od većih gluposti koju je neko rekao... Tako da komentariše pre sezone, kad se ne zna ni raspored?! Da li Natho to priča zbog 'ovih' ili 'onih' stvari...ne interesuje me! On kao, da kažemo, glavni igrač, iako po meni nije...ne sme tako. Da sam pomoćni, prvi trener, sigurno bih mu skrenuo pažnju, imam pravo, odrastao sam u tom klubu".

A, da li je Natho samo bio realan time što je rekao?

"Ne kažem, s neke strane, da nije, ali da sam igrač Partizana izginuo bih, a on to već nagoveštava... iako će probati, ne kažem da je loš, bio bih lud... Taj čovek zbog te izjave i onog što pruža – za mene je završio u Partizanu".

Na pitanje da li bi kao novopečeni trener voleo da ima Lolu Smiljanića igrača rekao je:

"Sa nekim ranijim bubicama, verovatno, ne bih, znam šta sam radio i tražiću od igrača da to ne čine. Nikad nisam bio ekstremno talentovan i napadački nastrojen, opet, karakter me je izbacivao u prvi plan, na velikim utakmicama fokusirao sam se na ono što znam. Nijednom treneru nisam priredio neprijatnost: zašto igram ovo, što nisam u timu? Sa 19 godina otišao sam u Espanjol, sa ove distance – nisam bio spreman. Ništa nisam doživeo / proživeo, jedino lepo – bio sam kapiten Partizana, ličnost, al' nedovršena. Trebalo je da ostanem još godinu, dve...", jasno će Smiljanić za Žurnal.


tagovi

Milan SmiljanićMilan Smiljanić LolaFK PartizanBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara