Lola Smiljanić i portparolka Partizana Biljana Obradović
Lola Smiljanić i portparolka Partizana Biljana Obradović

Lola Smiljanić sasvim otvoreno: Pre gol Zvezdi za titulu, nego Liga šampiona, pre domaća nego viski

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.10.18. | 13:44

I o omiljenom golu, nezaboravnoj utakmici, vinjaku i Saši Iliću...

Trostruki prvak Srbije, član generacije koja je Partizan 2010. uvela u Ligu šampiona, omiljeni lik Partizanovih navijača, takođe i momak kome javnost nikada neće zaboraviti nestašluke iz mladosti. Verovatno baš zato puno zanimljivih odgovora Milana Smiljanića na pitanja pratilaca Partizanovog Instragram naloga. I onih ozbiljnih, ali i onih šaljivih. Popularni Lola nije se krio ni od škakljivih pitanja, pa je tako na ono standardno “viski ili domaća“ sa osmehom odgovorio: “Domaća“.

Najviše se ipak pričalo o fudbalu, pa da proberemo. Jedno od prvih i najzaniljivijih pitanja je bio sledeće: da li bi pre birao gol u 90. minutu protiv Crvene zvezde za titulu ili gol u 90. za Ligu šampiona?
Uvek bih izabrao gol u 90. minutu protiv Zvezde, pogotovu ako je za titulu. Sigurno“, iskren je Smiljanić.

Izabrane vesti

Doduše, ima i zašto Lola ovako da razmišlja. Odigrao je mnogo derbija, ali gol još nije postigao, pa se Zvezda pominje i u pitanju o životnim željama i ambicijama...
Dosta sam želja ispunuo, ali ono što nisam, eto baš da dam gol Crvenoj zvezdi. Kad nije fudbal u pitanju, da se ostvarim kao otac, da osnujem porodicu“.

Da se mi vratimo na teren i nezaboravne trenutke u Smiljanićevoj karijeri.
Svaki derbi je nezaboravan, naravno oni koji smo pobedili posebno. Utakmice protiv Anderlehta, pogotovu ona u Briselu. Izginuli smo 120 minuta. Svi su znali da je Anderleht mnogo bolji od nas, ali bila je to super ekipa sa nama mlađima, plus ovim iskusnijima poput Saše Ilića, Mladena Krstajića. Ne mogu da izbrišem taj meč... Ta mi je cela sezona omiljena, 2010/2011. Uživali smo. I privatno i profesionalno. Eto, koliko imam utakmica u Partizanu, blizu 300 utakmica, ta je najbolja bila, tad je bila najbolja i atmosfera“.

Omiljeni gol?
Protiv OFK Beograda. Bio nam je za titulu. Imali smo dva, tri boda prednosti kod Saleta Stanojevića. Na našem stadionu kad smo sa 2:1 pobedili“.

Najteži poraz?
Protiv Zvezde, posle onog derbija kad smo ih pobedili sa 4:2, naredna dva smo izgubili. Baš su mi teško pala“.

Tih 4:2, to je utakmica posle koje je Smiljanić izgovorio ono čuveno: “Zvezda sada da osvoji titulu ako ih nije sramota“...
Dobro, tad sam bio klinac, ali mislim da ove godine imamo šanse i voleo bih da tu izjavu ne ponavljam, jer bi to značilo da smo mi osvojili titulu“.

I da nastavimo u ritmu kratkih pitanja i konciznih odgovora. Omiljeni saigrač iz Partizana?
Hajde a ne bude Saša Ilić, jer je on iznad svih i svi ćemo tako da odgovorimo, neka buzde Neca Tomić, moj veliki prijatelj. Sad je u Zemunu, nadam se da će da se vrati, jer je jedan presavršen igrač“.

Pomenuo se Nemanja Tomić i kada su Smiljanića pitali koga bi od bivših Partizanovih igrača sada doveo u klub?
U ovom momentu neca Tomić, nema potrebe da objašnjavam. A od stranaca možda Kleo, čak je i Bugarin Ivanov bio meni jedan od omiljenih“.

Kad smo već kod bivših saigrača, najboljih startnih 11 sastavljenih od Partizanovih igrača sa kojima je Smiljanić igrao.
Mare, Krle, Savke, Lazevski, Miljko, Raća, Neca, Stefan, Saša... Da ne nabrajam sad sve, nekog bih zaboravio. Iliev takođe, uvek bi stavio Marka Šćepovića... Ali ne bih znao sve da ih posložim. Po mesta u timu recimo Marko Jovanović, Ilić i Neca, napred Šćepović“.

I još ponešto nabacano...

Kad si zadnji put bio na splavu?
Ne pamtim, sigurno ima tri ili četiri meseca“.

River ili Fristajler?
Znam da Stojke voli Fristajler, ali to nas više ne zanima“.
Tebe je pitao, ne mene“, dobacuje Vladimir Stojković.

Imaš penal u 90. minutu, kome bi dao da šutne?
Nemanji Nikoliću“.

Idol?
Frančesko Toti“.

Nadimak Lola?
Mama mi je dalakad sam bio mali. Dobio sam ime po dedi ime, mama je malo bila ljuta, u šali naravno, pa je insistirala da mi da nadimak. I onda Lola. Valjda Ivo Lola Ribar, po njemu. On je valjda bio šmeker, pa tako i ostalo“.

Koliko si popio vinjaka sa Sašom Ilićem?
Nismo nikad pili vinjak. A i on poslednjih pet ili šest godina uopšte ne pije, to znam, jer smo izlazili zajedno. Znam da se ljudi zezaju sa Sašom i Vinjakom, prave one montaže... Šalimo se i mi, ali nije istina“.

Da li bi za velike pare prešao u Crvenu zvezdu?
Nema potrebe da odgovaram. Bilo je slučajeva, ali ja ne bih sigurno. Neću da grešim dušu, ima igrača koji bi prešli, prosto ja nisam takav...“, počeo je Smiljanić i dodao pre no što neko  pita.
Stojke nije direktno, to ne računam“.

Za kraj... Rikardo ili Zakarić?
Zakarić“.

Omiljeni strani klub?
Roma“.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Milan Smiljanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara