Lola #99: Doveo sam liniju do savršenstva! Grešio sam, ali uvek sam bio profi

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.07.18. | 13:32

„Formu sam doveo u red“, uverava novi-stari vezista Partizana, koji je govorio o Đukiću, Pantiću, derbiju...

Saša Ilić, Ivica Kralj, Niša Saveljić, Danko Lazović, Zvonimir Vukić i Stefan Babović. A od danas u odabranom krugu fudbalera koji su posle SFRJ triput dužili dres Partizana i – Milan Smiljanić.

Izabrane vesti

Iskusni vezista se posle pet godina u inostranstvu opet vratio u Humsku 1. Kako sam kaže, sad kao zrelija osoba.
Doveo sam liniju do savršenstva. Pogotovo u ovim godinama“, ističe 32-godišnji Lola, koji kaže da su noćni izlasci, koje su mu navijači spočitavali minulih dana, prošlost. „Nije baš sve tako kao što je predstavljano u medijima. Svi smo bili mladi, ludi, ali nikad nisam uradio nešto pogrešno po klub. Bilo je grešaka, neću da kažem da nije, ali sam sve vreme bio profesionalac i nikad nisam propustio utakmicu zbog povrede ili neke greške“.

Zvanični podaci pokazuju da je minule sezone odigrao 29 utakmica za izraelski Hapoel iz Aškelona, da bi po isteku ugovora kao slobodan igrač stigao na Topčidersko brdo.
U poslednje tri sezone igrao sam dosta i redovno. Formu sam doveo u red. Drago mi je što su ljudi iz kluba to prepoznali. Nadam se dobroj saradnji“.

Ističe da je dogovor sa novim poslodavcima postignut eskpresno i da je protkan snažnim emocijama.
Iznenadio sam se kad me je pozvao sportski direktor. Nisam očekivao da će se ostvariti ideja o povratku. Drhtao sam dok sam se javljao na telefon, taj poziv ne može da se odbije. Nisam više klinac da pričam kako je igranje u Partizanu san, ali je živa istina da je ovo jedini klub u kome mogu da dam 100 odsto svojih mogućnosti. I više od toga. Svi pre ili kasnije želimo da se vratimo, tako da je moja sreća neizmerna“.

PANTIĆ DA BUDE LIDER PARTIZANA

Smiljanić je izabrao da opet na dresu nosi broj 99, koji je obeležio i njegov drugi mandat u Humskoj (2010-2013), a ponovo će, kao s početka karijere, sarađivati sa Miroslavom Đukićem, koji ga je trenirao u Partizanu, promovisao u mladog, olimpijskog i A reprezentativca.
„Imali smo odlične rezultate. Drago mi je što ću opet sarađivati s njim, poznajem ga dobro, znam šta želi, a i on zna da sam pošten igrač. Neće biti nikakav problem da mi poveri bilo što na taktičkom planu“.

Od sadašnjeg tima očekuje dosta. Pogotovo od mlađih snaga.
„Srećan sam kakav Paritzan ima tim. Dosta talentovanih fudbalera, ali i iskusniji. Sve će doći na svoje. Danila Pantića moram da pomenem, ove sezone trebalo bi da bude nosilac Partizana. Na i van terena. Po mom sudu, najbolji je igrač ekipe. Potrebno je da se dokaže kao vođa. Toga su svesni i Saša Ilić i Vladimir Stojković. Oko njega bi trebalo da se napravi kostur tima koji će se držati zajedno, jer ako imamo zajedništvo nemam problem“.

ONO POSLE DERBIJA JE BILO ZBOG MLADOSTI, SAD SAM PAMETNIJI

Svestan je da će se njegov učinak gledati posebnim očima.
Stvarno je teško nositi ovaj grb na grudima. Igrači ponikli u Partizanu to najbolje znaju. Sad sam ja taj koji poseduje iskustvo, jer kad si mlad možda nisi svestan svih okolnosti. Navijači su nam uvek bili vetar u leđa i verujem da zajedno možemo da ispunimo ciljeve kluba. Došao sam u svoju sredinu, želim maksimalno da ispoštujem ljude i pomognem Partizanu, jer sam uvek bio u službi kluba. A emocije su uvek jake pri povratku“.

Kad je o emocijama reč, neizostavno je podsećanje na 128. večiti derbi, ubedljiv trijumf Parnog valjka (4:2) i Lolinu poruku „zaključali smo ovaj stadion ovde, a Zvezda sad neka osvoji titulu, ako je nije sramota“.
Te reči su bile posledica mladosti, izašle su iz mene... Neću da kažem da sam pogrešio, ali sad sam iskusniji i pametniji. Jedino je želja za pobedama u derbiju ista. Ona nikad neće prestati“, smeška se Milan Smiljanić, koji će popuniti prazninu na sredini terena posle odlaska Marka Jevtovića u tursku Konju.

FOTO: Star sport


tagovi

Milan Smiljanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara