Liverpul ima oružje za sve! Osvojen i Vornokov bunker u Velsu, sve oči su uprte u mrski Junajted (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.04.19. | 18:50

Redsi opet preuzeli prvo mesto

To je to! Liverpul je uradio što je do njega i sada mu kao jedina nada za šampionsku titulu ostaje mrski rival Mančester Junajted.

Redsi su opet sa utakmicom više preuzeli prvo mesto na tabeli od Mančester Sitija, preživeli teško i neugodno gostovanje protiv bunkera Nila Vornoka u Kardifu i pobedom od 2:0 uradili ono što se očekivalo.

Izabrane vesti

Ipak, da bi Liverpul ostao na prvom mestu do kraja i da bi suštinski preskočio Mančester Siti, moraće u narednu sredu da navija za najvećeg rivala Mančester Junajted u gradskom derbiju na Old Trafordu. S obzirom na raspored do kraja, Liverpulova najveća, a možda i jedina nada za 30 godina čekanu titulu je da Junajted na svom terenu zaustavi Siti. Junajtedu će bodovi biti neophodni u borbi za Ligu šampiona, Sitiju igra samo pobeda, a u Liverpulu će se kao nikad u istoriji, te večeri grickati nokti i bodriće se najveći rival iz Mančestera.

Kardifu gori pod nogama u borbi za opstanak, ali se nije očekivalo da napadne Liverpul. Iskusni lisac Nil Vornok je ostao veran svom arhaičnom fudbalu. Čvrsta dobrana, duel igra, duge lopte i prekidi... Tu je tražio šansu i pokušavao da uvede goste u paniku. Uspelo mu je u prvih 45 minuta. Liverpul je imao loptu u nogama 80 odsto prvog poluvremena, stavrao šanse, više šutirao, ali je Kardifov bunker odolevao. 

Ipak, Jirgen Klop nije lomio preko kolena i odlučio je da ne pravi panične izmene na poluvremenu. Nastavio je da pojačava pritisak i kaznio je Kardif na način koji Vornoka najviše boli. Iz prekida! Ekipa bazirana na igri iz prekida je primila gol kakav se ne prima. Aleksander Arnold je u 57. izveo korner i poslao loptu po zemlji na penal?! Neverovatno je da je lopta tako lako došla Vajnaldumu na volej. Holanđanin je iz prve poslao projektil u mrežu Kardifa i postigao verovatno najvažniji gol u dresu Redsa. Postizao je Đini i ranije neke bitne golove za Redse kao što je bilo u pobedama nad Sitijem, Arsenalom, Totenhemom, remiju sa Čelsijem, ali ovo danas je možda bilo vredno i titule. 

Posle vođstva je Liverpulu pala tona pritiska sa leđa i zaigrao je rastrećenije. Mogao je ubrzo i da duplira vođstvo, ali je kapiten Henderson upropastio sjajnu šansu. Vornok je promenio napadača, krenuo ofanzivnije, ali je bilo kasno. Doduše, i Klopu se desio čudan hendikep. Uveo ja Fabinja umesto Keite u 71. minutu da pojača sredinu, ali je morao da menja Brazilca samo četiri minuta kasnije. Fabinjo se povredio i ustupio mestu Milneru. Ispostavilo se de je Milner čovek koji će zatvoriti utakmicu. Liverpulu se otvorilo više prostora za igru što je iskoristio u 80. minutu. Salah je pobegao Morisonu, ovaj ga srušio, a Milner je po običaju bio nepogrešiv sa bele tačke. 

To je bilo to, u Kardifu više nije bilo energije za bilo šta, Liverpul je rutinski priveo meč kraju i upisao devetu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima. Klopov tim je u fantastičnoj formi igra fantastičnu sezonu, ali šta to vredi kada je Siti za dlaku ispred i kada ovakav Liverpul mora da zavisi od drugih. U svim drugim okolnostima bi ovakva sezona bila dovoljna Redsima za titulu, ali pored ovakvog Sitija to možda neće biti dovoljno. Liverpul je sada na 88 bodova što je njihov klupski rekord. Tri kola pre kraja! U 14 od prethodnih 26 sezona bi taj bodovni saldo bio dovoljan za titulu šampiona Premijer lige, ali sada nije... I možda neće biti dovoljno ni 97 bodova. 

Sve zavisi od Mančester Junajteda. U sredu se verovatno odlučuje pitanje šampiona Premijer lige. 

Posle mančesterskog derbija, Siti ima gostovanje Barnliju, meč kući sa Lesterom i putovanje u Brajton. Liverpul dočekuje Hadersfild, gostuje Njukaslu i igra kod kuće sa Vulvsima u poslednjem kolu. Ne vidimo gde ova dva tima mogu da ispuste bodove u tom rasporedu... 

ENGLESKA 1 - 35. KOLO

Subota

Mančester Siti - Totenhem 1:0 (1:0)
/Foden 5/

Bornmut - Fulam 0:1 (0:0)
/Mitrović 53/

Hadersfild - Votford 1:2 (0:1)
/Erne Grant 90+3 - Deulofeu 5, 81/

Vest Hem – Lester 2:2 (1:0)
/Antonio 37, Perez 82 – Vardi 67, Barns 90+2/

Vulverhempton - Brajton 0:0

Njukasl - Sautempton 3:1 (2:0)
/Perez 27, 31, 86 - Lemina 59/

Nedelja

Everton – Mančester junajted 4:0 (2:0)
/Ričarlison 13, Sugurdson 28, Dinj 56, Volkot 64/

Arsenal - Kristal Palas 2:3 (0:1)
/Ozil 47, Obamejan 77 – Benteke 17, Zaha 61, Mekartur 69/

Kardif - Liverpul 0:2(0:1)
/Vajnaldum 57, Milner 80 penal/

Ponedeljak
21.00: (1,22) Čelsi (6,50) Barnli (13,0)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Džordžinijo VajnaldumDžejms Milner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara