Liverpul doveo Eliota

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.19. | 10:39

Fulam morao da popusti...

Najmlađi debitant u istoriji Premijer lige, supertalentovani Harvi Eliot (16) potpisao je za Liverpul! 

Ovakav epilog najavljen je još pre dvadesetak dana, kada je produkt čuvene Fulamove omladinske škole odbio da potpiše novi stipendijski ugovor sa klubom sa Krejven kotidža. Istog časa u trku za ovog momka ušli su Real, Barselona, RB Lajpcig, Pari Sen Žermen, ali izgleda da su Redsi bili najbrži. Ili bolje reći najizdašniji. Mlađani Eliot dobio je stipendijski ugovor koji će se sa značajnim povećam plate pretvoriti u profesionalni (trogodišnji) čim momak mapuni 17 godina.   

Izabrane vesti

Bez obzira što nije imao profi ugovor sa Fulamom tom klubu pripašće određeno obeštećenje kroz trening kompenzaciju. Za sada nije objavljeno kolika je ta cifra, ali svakako da neće biti srazmerna talentu Harvija Eliota, kog smatraju jednim od najperspektivnijih igrača na Ostrvu. 

Podsetimo, Eliot je debitovao za Fulam prošlog septembra u Liga kupu, kada je imao samo 15 godina i 174 dana. Tada je na Krejven kotidžu i dalje šefovao naš Slaviša Jokanović. Ovog maja ušao je u igru u finišu utakmice sa Vulverhemptonom i tako sa 16 godina i 30 dana postao najmlađi debitant u Premijeršipu.  

Londonski tim nadao se da bi ponudom da se priključi prvom timu ovog leta Eliot potpisao novi stipendijski ugovor, ali od toga nije ništa. Izabrao je Enfild i selidbu u Liverpul gde će pod nadzorom Jirgena Klopa imatri sve uslove za dalji napredak. 

E sad, koliko će tu biti prostora za igru, drugo je pitanje...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara