Marko Lazetić protiv Kremonezea ©AFP
Marko Lazetić protiv Kremonezea ©AFP

Lazetićeva šansa je Dubai i to što mu je Origi direktna konkurencija

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 17:58

Mladi napadač će imati priliku za dokazivanje u okršajima sa Arsenalom i Liverpulom, Pioli bi posle mini-priprema u Emiratima mogao da odluči kakva je budućnost srpskog golgetera u ovoj sezoni

Za proces sazrevanja u velikom klubu, ali ujedno i dobijanje adekvatne minutaže u žestokoj konkurenciji, neophodno je veliko strpljenje, pa srpskom napadaču Marku Lazetiću nimalo nije lako da se izbori za svojih pet minuta u Milanu. A ove zime ponovo se nalazi na raskrsnici - ostati u klubu i čekati priliku ili zgrabiti šansu na nekoj pozajmici.

Kako pišu italijanski mediji, mladi fudbaler želi da ostane u klubu do kraja sezone, ali se tek čeka da klub donese konačnu odluku jer ima dosta za njegovu šestomesečnu pozajmicu. Na kraju, konačnu odluku će napraviti šef struke Stefano Pioli, nakon što mu bude bilo jasno u kakvom su stanju ostali golgeteri.

Izabrane vesti

Za Lazetića je u ovom trenutku najvažnije da je napravio iskorak. Igrajući za Primaveru postigao je pet golova na osam nastupa u dresu sastava Ignasija Abatea, pa u Milanu veruju da da njegov potencijal i kvalitet mogu da iskoriste u budućnosti. Ipak, mladi fudbaler želi da bude sadašnjost i budućnost kluba sa San Sira, a za Piolijevu pozitivnu procenu pokušaće da se izbori u Dubiju, gde su Rosoneri danas započeli mini-pripreme koje će trajati od 11. do 20. decembra.

Milan u Emiratima u rasponu od dva dana očekuju dva prijateljska derbija sa Arsenalom i Liverpulom, a Lazetić bi trebalo da dobije priliku za dokazivanje, s obzirom na aktuelno brojčano stanje ostalih golgetera u timu. Olivije Žiru sa Francuskom igra završnicu Mundijala, Rafael Leao je tek eliminisan sa Portugalijom, tako da će se priključiti timu tek po povratku istog iz Dubaija, pa Pioli od klasičnih napadača među putnicima ima još samo Zlatana Ibrahimovića i Divoka Origija.

Legendarni Šveđanin je na prvom treningu u Dubaiju trenirao individualno, proces oporavka je u toku, pa se njegov eventualni povratak na teren može očekivati tek u februaru, što znači da strateg Rosonera na raspolaganju, pored Lazetića, u takmičarskom smislu ima još samo Origija. Ipak, Belgijanac je u potpunosti razočarao tokom jeseni, zabeležio je 14 nastupa i postigao samo jedan gol. Pored toga su ga pratili i problemi sa povredama, pa nikoga u Milanu nije ubedio da se na njega mogu osloniti.

Milan 13. decembra od 15 časova po našem vremenu igra protiv Arsenala na Al Matum stadionu, dok će tri dana kasnije na istom mestu odmeriti snage sa Liverpulom (16.30). Generalna proba pred nastavak sezone uslediće 30. decembra protiv PSV Ajndhovena na Filips stadionu (18.15), tada bi već trebalo da bude mnogo jasnij da li će Pioli u nastavku sezone računati na mladog srpskog napadača ili će se proces njegovog sazrevanja nastaviti na pozajmici u nekom od zainteresovanih klubova.

Rosoneri sezonu nastavljaju 4. januara protiv Salernitane na Areki stadionu, dok ih već četiri dana kasnije očekuje derbi sa Romom na San Siru (20.45).



tagovi

Marko Lazetić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara