©Reuters
©Reuters

Lazetić profitira, povrede menjaju planove Rosonera

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 12:34

Šampion Italije suočen sa kadrovskim problemima odustao od slanja talenata na pozajmice

Kadrovski problemi predstavljaće značajan faktor kada su u pitanju planovi Milana za prolećni deo sezone, a prema saznanjima Tutosporta povrede ofanzivaca odraziće se i na status prespektivnog dvojca Marka Lazetića i Jasina Adlija.

Prema navodima pomenutog izvora povrede Anta Rebića i Divoka Origija primorale su rukovodstvo Rosonera na promenu plana te će gotovo izvesno Francuz i Srbin ostati u konkurenciji za izazove Milana u narednoj polusezoni.

Izabrane vesti

Lazetić, koji je u poslednjoj utakmici Serije A u 2022. godini na gostovanju Kremonezeu upisao premijerne minute, ostavio je odličan utisak u dresu Orlića tokom prve faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a potom je dobio zančajnu ulogu tokom kontrolnih duela Milana, međutim potom je sa San Sira stigla vest da šampion Italije ima plan da ga prosledi na pozajmicu tokom proleća. Ipak, do zaokreta je došlo posle niza pehova usled kojih je Srbin rođen 2004. godine ostao kao jedina alternativa za Olivijea Žirua.

Povrede Ibrahimovića, Rebića, Origija značajno su vezasle ruke Pioliju, pa će Lazetić gotovo izvesno ali i neplanirano dobiti šansu da se nametne. Mladi fudbaler ponikao u Crvenoj zvezdi među Rosonere je stigao prošle zime, međutim konkretnu šansu je dobio u omladinskom timu, dok je za seniorski tim upisao jednoscifren broj minuta u kupu i prvenstvu. Za razliku od statusa Lazetića i Adlija, pozicija Tjemua Bakajoka se neće promeniti i stav je kluba da vezni fudbaler promenu sredinu ove zime.

Prvi izazov u 2023. godini Milan očekuje sutra na gostovanju Salernitani, a očekuje se da se Lazetić nađe u protokolu (izvesno među rezervistima). Podsetimo, branilac titule posle 15 kola zauzima drugu poziciju sa 33 boda, osam manje od Napolija.


tagovi

Marko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara