Slavlje Lacijala
Slavlje Lacijala

Lacio zaustavio pad, Liga šampiona je još daleko

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.19. | 20:53

Udineze pao na Olimpiku drugi put u četiri dana - 2:0

Uspeo je Lacio da zaustavi slobodan pad na tabeli i trijumfuje posle tri utakmice posta, ali pobeda nad Udinezeom od 2:0 u zaostalom meču Serije A poslužiće mu samo za kratkotrajan popravak reaspoloženja. Previše su kikseva napravili puleni Simonea Inzagija u protekle dve nedelje, pa kada se podvuče crta posle 32. kola tri boda ih deli od pozicije broj četiri i Lige šampiona, koju je zaposeo Milan.

Udineze je pružio dobar otpor večeras, ali drugi put u četiri dana izgubili su na Olimpiku, opet posle sopstevnih gluposti. Ako nisu useli da spreče Filipea Kaiseda da lukavim udarcem donese vođstvo domaćinu u 21. minutu, onda su mogli bar da ne pogode svoju mrežu u 24. posle reakcije nespretnog Sandra i tako olakšaju Laciju put do bodova. Užasno je Brazilac reagovao posle kornera, pa su i Rimljani bili zahvalni.

Izabrane vesti

Uspeo je Lacio da postine i treći gol u prvom poluvremenu i to u poslednjem minutu, ali ga je glavni arbitar poništio na intervenciju VAR-a zbog igranja rukom.

Gosti, koje odlično predvodi Igor Tudor, imali sui šansu da se vrate u meč početkom drugog dela. Senad Lulić je neporezno faulirao protivnika, a glavni arbitar pokazao na belu tačku. Ipak, najbolji fudbaler Udinezea Rodrigo De Paul loše je šutirao, Tomas Strakoša mu pročitao udarac u 52. minutu pa je mreža Lacijala ostala netaknuta.

Domaćin je u drugom poluvremenu rutinski priveo utakmicu kraju, održao prednost iz prvih 45 minuta i zabeležio trijumf. Igrao je i Sergej Milinković Savić svih 90 minuta za Lacio i imao nekoliko dobrih poteza. Najbolji pojedinac susreta definitivno je bio Ćiro Imobile koji je majstorski dirigovao igrom Rimljana, ali nije imao sreće da se upiše u strelce i pored nekoliko prilika u kojima se našao. 

SERIJA A - zaostali meč

Lacio - Udineze 2:0 (2:0)
/Kaisedo 21, Sandro 24. autogol/

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara