Lacio našao naslednika Milinković Savića – čudo iz Makedonije!

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.19. | 16:04

Konkurencija je ista

Pre četiri godine Sergej Milinković Savić je bio na korak od transfera iz Genka u Fiorentinu. Sve je bilo dogovoreno, čak je i doputovao u Firencu na potpis ugovora, došao u klupske prostorije i rekao:
„Žao mi je, ne želim da potpišem za Fiorentinu“, okrenuo se i otišao u Lacio.

Srbin je u Rimu postao jedan od najboljih maldih igrača sveta, došao na listu želja najvećih evropskih klubova, letos bi na ivici prelaska u Milan u transferu teškom 120.000.000 evra koji je Lotito na kraju odbio. Ipak, sledećeg lketa će gazda Lacija kapitulirati i morati da proda srpskog reprezentativca. S tim što će teško izvući cenu koju je imao letos.

Izabrane vesti

Lacio je u potrazi Sergejevom zamenom, a jedno ime je iskočilo cu prvi plan. I opet je reč o meti Fiorentine. Nebeskoplavi i Ljubičasti će do kraja leta lomiti koplja za dovođenje makedonskog čuda od deteta Eljifa Elmasa.  

Elmas ima samo 19 godina, a već dve sezone je član truskog velika Fenerbahčea. Ponikao je u Rabotničkom za koji je u prvenstvu debitovao sa samo 16 godina i od tada važi za najvećeg talenta koji je makedonski fudbal imao još od Gorana Pandeva. Zbog turskog porekla, turski selektor Fatih Terim ga je kao 16-godišnjaka nagovarao da izabere njihovu reprezentaciju, ali je Elmas ostao pri stavu da igra za svoju domovinu. Sa 17 godina je debitovao za A tim Makedonije, istovremeno bio standardan član mlade reprezentacije, i igrao na EP u Poljskoj.

Potom je prešao u Fener a posrednik u transferu je bio proslavljeni košarkaš Mirsad Jahović. Elmas je u prbvoj sezoni u Feneru dugo čekao na debi zbog admistrativnih problema, a potom postepeno dobijo šansu. U ovoj sezoni se izborio za status startera i odirgao 34 meča u svim takmičenjima. Iako je dao samo jedan gol, skauti sa zapada Evrope su oduševljeni.

Igra na sličnoj poiziciji kao Milinković Savić u veznom redu, svejedno mu je da li na desnoj ili levoj strani. Još zimus se Leszter pominjao kao ozbiljan kandidat nza kupovinu, potom je i Totenhem pokazao ineters, a onda je Fiorentina upla u trku. Zahavljujućči Faliju Ramadaniju koji u dobrim odnosima sa rukovodstvom Viole, a usko sarađuje sa Jahovićem, transfer bi mogao da se realizuje. Ali svoju šansu vidi i Igli Tare sportski direktor Lacija koji je uspostavio kontakte sa čelnicima Fenerbahčea.

Turski klub je postavio cenu od 15.000.000 evra kao početnu granicu za pregovore, a Fiorentina je spremna da plati. S obzirom da ga je Fener platio Rabotničkom samo 180.000 evra, Turci će debelo zaraditi na Elmasu šta god da bude na kraju. A Lacio bi transfer mogao da finansira samo od dela onog što će zaraditi na prodaji Milinković Savića.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Sergej Milinković SavićEljif Elmas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara