Kutinjovo DA Leonardu, čisti se put ka Nejmarovom povratku u Barsu

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.07.19. | 09:44

Sad još samo da se klubovi dogovore, a dogovor bi značio i – Nejmar u Barseloni

Kad je dolazio delovalo je da je to savršeni spoj. Majstor petoparca u tehnički najsavršenijem klubu Evrope. Ispostavilo se ipak da se Filipe Kutinjo i Barselona baš i nisu našli, pa nije tajna da Katalonci već neko vreme pokušavaju da povrate bar deo investiranog u brazilskog asa. Jasno je i njima da neće uspeti u potpunosti, ali sada bi Kutinjo ipak mogao da postane zlata vredan kapital, pošto Blaugrana baš njime planira da ubedi Pari Sen Žermen da joj vrati Nejmara.

Katalonski Sport tvrdi danas da je načinjen i prvi korak ka realizaciji te ideje. Kutinjovi zastupnici već su obavili nekoliko razgovora sa sportskim direktorom PSŽ-a i zemljakom Leonardom. I navodno su se već potvrdno izjasnili o ideji saradnje, mada sam igrač u tome nije učestvovao, pošto je fokusiran na napore Brazila da u finalu osvoji titulu južnoameričkog šampiona.

Izabrane vesti

Barselona “podelila“ Grizmana na rate i plaća preko, promocija za sedam dana zbog De Jonga

TRANSFERI UŽIVO - sreda, 3. jul

Ono što je bitno, ekonomski je izvodljivo, pa Sveci ne bi imali problema sa finansijskim fer-plejom. Štaviše, kako je Nejmar otprilike duplo skuplji PSŽ bi čak mogao i da sredi knjige. A Kutinjo bi ponovo mogao da se oseti kao bitan igrač kakav ruku na srce nije bio na stadionu Kamp Nou.

Naravno, Parižani bi najradije da zadrže Nejmara, ali kako on tvrdoglavo insistira na rastanku shvatiće možda i na Parku prinčeva da nije rešenje zadržavati nezadovoljnog igrača. Posebno nakon što su procurile informacije da Nejmar više nije u idiličnim odnosima sa drugom zvezdom Pari Sen Žermena Kilijanom Mbapeom.

Samo jedan bi mogao da ode, a pre će to biti drskiji Nejmar, koji nema problem sa javnim iskazivanjem nezadovoljstva. Kad je već to slučaj, Kutinjo bi mogao da bude nešto najpribližnije adekvatnom odgovoru, ako tako nešto postoji kad je potencijalni odlazak Nejmara u pitanju. Uostalom, pre no što je 2017. godine PSŽ šokirao fudbalsku planetu izdvojivši 222.000.000 evra za Neja smatralo se mnogo realnijim da Kutinjo stigne u Pariz. Tek kad je Nejmar tamo završio Barsa je zvala na Enfild.

Sad bi situacija mogla da se obrne. Samo što će svi morati da pređu preko sujete. Barsa bi morala da zaboravi na Nejmarovu izdaju, on sam bi morao da spusti malo finansijske zahteve, PSŽ na tihi rat sa Barsom, a moguće je da će u ceo posao biti uključen još jedan fudbaler Barselone – Ivan Rakitić. Hrvat je mesecima, praktično od potvrde transfera Frenkija de Jonga pominjao kao jedan od onih koji bi mogli da napuste stadion Kamp Nou. Čelnici PSŽ su u konstantnom lovu na njega, ali izgleda da se Rakitić ne da tako lako i da nije voljan da dođe na Park prinčeva.

Navodno, Nejmarova želja da doleti direktno u Barselonu posle odmora u Brazilu nije ohrabrena od strane njegovih savetnika, koji mu predlažu da bude strpljiv i sačeka konačni rasplet između dva kluba. Biće ovde svega...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara