Krunić naređuje napad: Moramo da rizikujemo, želimo brzi gol

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.19. | 15:00

Nišlije jure 0:2 iz Talina

Težak je zadatak pred Radničkim. Lagodan odnos prema prvoj utakmici u Talinu protiv Flore skupo je koštao Nišlije, koje će u četvrtak uveče (20.45) na Čairu morati da jure 0:2.

Estonci su stekli lepu prednost posle prvih 90 minuta igre, a novi, neuigrani, tek formirani tim Radničkog doveli u neprijatnu situaciju na startu evropske sezone.

Izabrane vesti

Srpski vicešampion nema kud. Nema vremena za čekanje, nema prostora za kalkulacije, moraće da krene na Floru svim silama od prve sekunde.
Imamo veoma negativan i neugodan rezultat iz prve utakmice. Moraćemo u revanšu da rizikujemo, da igramo napadački, svesni smo toga. Potrebna su nam najmanje tri gola da bismo prošli dalje. Nemamo šta da kalkulišemo, moramo da ih napadnemo od samog starta i da jurimo brzi gol, koji bi nam otvorio vrata uspeha“, ocenio je trener Radničkog Simo Krunić.

Ali, svesni su na Čairu da ofanziva ne sme nikako da bude bezglavo jurišanje u napad.
Moramo da budemo fokusirani i oprezni. Jurićemo golove, ali smo svesni da ne smemo da primimo pogodak, jer bi onda morali da postignemo četiri gola kako bismo prošli dalje. Oni su opasna, uigrana ekipa i trebaće nam žestok rad tokom svih 90 minuta da bismo ostvarili cilj“.

On je istakao da je u periodu između dva meča više puta analizirao šta se dogodilo njegovom timu u Talinu.
Tokom cele sedmice smo analizirali utakmicu u kojoj smo potpuno podbacili. Mnogo smo grešili, ali i pored svega, nismo smeli da dozvolimo da primimo taj drugi gol u 90. minutu. Igrači su svesni da su odigrali loše i totalno su fokusirani na sutrašnji meč. U ekipu je dobro raspoloženje, momci shvataju težinu meča i veruju u preokret“.

Šef struke Radničkog je najavio i promene u ekipi u odnosu na prvu utakmicu.
Većina igrača koja su bila u timu u Talinu će se ponovo naći u startnoj postavi, a napraviću najverovatnije dve promene. Saša Stojanović će sigurno početi utakmicu umesto Nome, jer nam je potrebna njegova kreacija na sredini terena, u saradnji sa Melegom i Tomićem. Moguće je da će biti još jedna promena, dvoumim se oko toga“.

Pobednik ovog dvomeča će dobiti veliku nagradu: duel sa Ajnhtrahtom iz Frankfurta, polufinalistom Lige Evrope iz prošle sezone. To je rival koji puni stadione, mamac je za navijače. Takvoj utakmici su se na Čairu i nadali, ali Flora se ispostavila kao teža prepreka nego što se očekivalo.

Ali, nije neprelazna. Kako ono kažu, 2:0 je najopasniji rezultat...

RADNIČKI U DRUGOM KOLU KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE - 2,40

Foto: FK Radnički


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara