"Simo Krunić"
"Simo Krunić"

Krunić: Ko je još u Kini čuo za Simu?! Sale, hvala ti!

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.13. | 18:06

Još jedan srpski stručnjak otišao je put Dalekog istoka, a mi smo uspeli da ga „uhvatimo“ baš dok se pakovao otkrivši nam ko ga je preporučio za klupu kineskog Dalijena

Simo KrunićEgzodus srpskih fudbalskih trenera u daleku Kinu se nastavlja. Dok nam oni ovde prodaju robu široke potrošnje, mi njima šaljemo stručnjake. Ko tu gubi, a ko dobija, sasvim je jasno…

Poslednji u nizu fudbalskih znalaca koji će sreću potražiti u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu je i Simo Krunić, doskorašnji trener Jagodine koga smo uspeli da „uhvatimo“ dok se pakovao za put u daleki Daljen gde ga je čekao ugovor sa istoimenom klubom.

Jednostavno, sve se desilo za 48 sati. Procurela je vest da trener Jagodine napušta senzacionalnog osvajača Kupa Srbije, jer mu je veliki kineski klub rasprostro crveni svileni tepih.
“Nemojte da preterujete”, skroman je Krunić u razgovoru za MOZZART Sport.
”Ko je još u Kini čuo za Simu Krunića?! Jednostavno, stigao je poziv na preporuku Aleksandra Stanojevića, koji je već postao značajno ime Dalijena i kineskog fudbala. Kad je Sale odlazio, pomenuo je mene i to je bilo dovoljno. Hvala mu, i prijateljski i profesionalno”.

Šta znate o klubu?
“Raspitao sam se koliko sam, za kratko vreme, uspeo. Znam da su sedmi u prvenstvu, da je odigrano 12 kola i da je ostalo još 18. Trenutno traje pauza od 21 dan i zato su odlučili da sad angažuju novog trenera. Iskreno, ne znam šta očekuju od mene, mislim na ciljeve i ambicije... To ću saznati kroz razgovore".

U igračkom kadru dominiraju dva imena...
“Jeste, Afrikanac Kejta i Brazilac Ročenbek, bivši internacionalci Barselone. Iskusni fudbaleri, zvezde koje je, svakako, privilegija trenirati. Tu je još i sjajni Utaka, odlični golgeter iz Nigerije... Čuo sam da ima i odličnih domaćih igrača”.

To je, izgleda, početak... A, kraj?
“Verujte mi, nije fraza, ali mnogo mi je žao što sam napustio Jagodinu. Obično igrači i moje kolege treneri slave dan kad odlaze iz Srbije u inostranstvo, a ja idem s nekim čudnim osećanjem... Ne mogu da kažem da mi nije drago, ali nisam euforičan. Eto, tako se poklopilo da se sa mojim igračima nisam ni pozdravio. Oni su se raštrkali po morima, a ja bih najviše voleo sad da ih okupim, da se rastanemo kako to čine prijatelji. Hvala im na divnoj sezoni, hvala i kompletnoj Upravi i gradu na neizmernoj podršci. U Jagodini mi je bilo baš divno, dve možda i najlepše godine u mom fudbalskom životu”.

Možda ćete se i vratiti brzo... Da ne ureknemo: po stvari za duži boravak u Kini.
“Ni to ne znam”, izustio je na kraju Simo Krunić.

(FOTO: aerbinfc.com)

 

Izabrane vesti


tagovi

Aleksandar StanojevićDalijen AerbinKinaSimo Krunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara