Krstajić otkrio: Jović starter, čekamo do četvrtka da vidimo šta će biti sa Tadićem, Kolarovim, Mitrovićem, Kostićem...

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.19. | 20:29

Kapitenska traka oko ruke Antonija Rukavine...

Srbija u sredu od 20.45 igra protiv Nemačke u Volfzburgu. Biće to poslednja provera pred start kvalifiakcija za Evropskog prvenstvo, a selektor Mladen Krstajić i jedan od najiskusnijih igrača u našem timu - Antonio Rukavina, podneli su poslednji raport. 

Nemačke novinare zanimalo je mišljenje selektora Srbije o promenama u njihovoj reprezentaciji, kao i da li će napadač Ajntrahta Luka Jović igrati od prvog minuta...
"Posle moje igračke karijere u Nemačkoj i svega ostvarenog, drago mi je da sam ponovo ovde, jer to je jedan san koji mi se ostvario. Što se tiče promena u nemačkoj selekciji, sve je to normalno u fudbalu. Nemci su velika reprezentacija i teže tome da ponovo budu najbolji. Luka Jović? Mogu da kažem da će biti u timu, odnosno da će početi utakmicu", otkrio je Krstajić. 

Izabrane vesti

Srpska javbost poslednjih dana uglavnom govori i raspravlja o tome da li Orlovi treba da igraju sa dva špica, a ono što selektora najviše brine nije formacija, već povređeni igrači. Sticajem okolnosti, ovoga puta upravo će zdravstveni bilten odrediti kako ćemo igrati.
"Imamo sedmoricu povređenih igrača koji nisu doputovali, za nas veoma bitnih. Matić koji neće igrati ni protiv Portugala, kao i Prijović... Do četvrtka čekamo da vidimo kakva je situacija sa Tadićem, Kolarovim, Mitrovićem, Kostićem... Čekamo da nam se priključe. Isto kao i Fejsa koji bi trebalo da bude sa nama u Lisabonu. A što se tiče igrača koji su ovde, sigurno da momci imaju kvalitet i žele da se pokažu. Nemce, dakle, poštujemo kao fudbalsku velesilu, ali i naši igrači žele da se pokažu i dokažu"

Srpske novinare zanimao je status standardnog desnog beka Antonija Rukavina, koji, kako su u šali rekli, nikako da se oprosti od reprezentacije,a sada će biti i kapiten...
"Da, po medijima ispada kao da hoću da se oprostim, a istina je da je normalno da dođe neko mlađi, sve je to proces. Ali isto tako selektor je taj koji pravi izbor. Nema star i mlad igrač... Naslednik? Možda je logično da to bude neko iz mlade selekcije, primera radi Milan Gajić, koji treba da se kroz igre u klubu nametne i A timu", kazao je Rukavina.

Nemci je zanimalo i u kakvom je stanju srpski fudbal, odnosno nacionalni tim posle Mundijala u Rusiji...
"Na SP smo se zasluženo kvalifikovali, a u Rusiji se nismo plasirali u nokaut fazu iz nekih drugih razloga. U Ligi nacija smo bili uspešni, afirmisali neke mlađe igrače, a sada želimo da se plasiramo na EURO gde nismo bili 20 godina. Srpski fudbal ima budućnost, ali mislim da je veoma važno i da mlađi igrači naprave dobar izbor, odu u klubove gde će da igraju, a ne samo da se prodaju, pa onda nestanu sa scene", zaključio je selektor.

Foto: fss.rs


tagovi

Mladen KrstajićLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara