Mladen Krstajić
Mladen Krstajić

Krstajić: Bilo bi neozbiljno da sada podnesem ostavku

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.06.19. | 17:40

Srpski selektor istovremeno rekao da je bio debakl u Lavovu i da Ukrajina nije nadigrala Orlove

Preuzeo je odgovornost Mladen Krstajić, proglasio sebe za glavnog krivca za debakl u Ukrajini (5:0), ali nije ni ponudio ostavku posle jednog od najtežih poraza u novijoj istoriji reprezentacije. Šta znači onda "preuzimanje odgovornosti", teško je razumljivo. Kaže srpski selektor da je to kao kada general u vojsci preuzme krivicu za poraz. Jedino što takvom vojskovođi ne daju još jednu priliku da povede armiju u propast...

Dan uoči utakmice sa Litvanijom Krstajić je izašao pred novinare, izdržao baražnu paljbu pitanja i jasno rekao da nema nameru da ide. Makar ne sada. Štaviše, ocenio je da bi njegova ostavka u ovom momentu bila - neozbiljna!
"Nisam imao ni vremena da razmišljam o ostavci, jer imamo drugu utakmicu u kratkom peirodu. Ostaviti ekipu na cedilu sada bi bilo neozbiljno s moje strane. Ne bih se složio ni da neko drugi podnese ostavku dan pred utakmicu. Kada prođe meč sa Litvanijom pričaćemo", rekao je Krstajić.

Izabrane vesti

Strateg Orlova je svoju poziciju stavio na raspolaganje Fudbalskom savezu. Pa, posle Litvanije biće kako kažu glavešine srpske kuće fudbala.
"Ja sam ovde radnik, zaposlen u savezu. Stojim na raspolaganju za svaku odluku i ispoštovaću je. Svaku grešku što se tiče rezultata i ekipe, preuzimam na sebe. Nikada nisam bežao od odgovornosti. Nemam nikakav strah ni sramotu da se pojavim pred bilo kim. Šta znači preuzimanje odgovornosti? Pa, to je kao u vojsci. Ja sam general, ali izgubili smo bitku, a ne i rat".

Na pitanje zbog čega je baš za utakmicu sa Ukrajinom odlučio da promeni formaciju, selektor je rekao:
Napravio sam analizu i napravio takav izbor. Imamo takav fond igrača da mogu da odgovore zahtevima te formacije. Uradili smo analizu, videli smo gde su bile loše stvari. Imali smo i šanse na 0:0. Ukrajina je bila, prošla, vreme ne možemo da vratimo. Debakl smo doživeli, moja je bila taktika, moj izbor igrača, ne mogu da im zamerim ništa. Ne možemo da se vratimo nazad“.

Imao je srpski selektor i jednu zapanjujuću izjavu u kompletnom trodnevnom srpskom fudbalskom ludilu:
"Ukrajina nas nije nadigrala, bili smo egal ekipa do 20 i nekog minuta, a na sitne stvari su nam dali golove, što je nedopustivo. Da smo postigli gol preko Prijovića jednom ili drugi put, ko zna šta bi bilo.".

Krstajić očekuje drugačije lice fudbalera protiv Litvanije, ali je pozvao i javnost da se ponaša – patriotski!?
Ako smo patriote, podržaćemo ove momke. Da li ćemo mi ostali biti ovde, to je totalno nebitno. Sutra igramo protiv ekipe od koje smo bolji, biće drugačiji prilaz utakmici, ulazak u igru... Moramo u narednim utakmicama da pokažemo karakter, da se vratimo na pobednički kolosek. Ipak je nama Litvanija tek treće kolo kvalifikacija. A, šta ćemo dalje – videćemo“.

Selektor reprezentacije Srbije tvrdi da atmosfera u ekipi nije poremećena i pored teškog poraza u Lavovu.
Svi žalimo zbog debakla, ali moramo da idemo dalje, da se prešaltamo na narednu utakmicu. Nemamo vremena za jadikovanje. Kada sve prođe, moći ćemo na miru da analiziramo. Što se tiče igrača, nikada prema njima nisam bio kritičan, uvek prijateljski nastupam. Sumiramo stvari da napravimo što bolju pripremu za sledeću utakmicu. Žao nam je zbog svega, debakl se desio, tri boda smo izgubili. Moramo da pobedimo Litvaniju, da bismo uhvatili priključak“.

Mladen Krstajić nije želeo da otkrije da li će igrati i protiv Litvanije u istoj formaciji kao protiv Ukrajine, kao ni da li će Aleksandar Mitrović biti spreman za startnih 11. 

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara