Krcat stadion čeka Orliće u Lođu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.19. | 10:33

Mlada selekcija Srbije večeras u Poljskoj igra važan meč u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope

Na debiju Ilije Stolice mlada reprezentacija Srbije savladala je Bugarsku i vratila se u igru za Plasman na Prvenstvo Evrope. Međutim, za potpunu rehabilitaciju biće potrebno da danas u Lođu izbore pozitivan rezultat protiv odgovarajuće selekcij Poljske (18 časova, TV Sportklub).

Domaćin će, prema poslednjim informacijama, imati podršku krcatog stadiona u Lođu. Taj detalj otežaće i onako težak posao Orlićama, pošto su dosadašnjim igrama Poljaci pokazali da su prvi favoriti grupe. Reč je o timu koji je dugo na okupu, bio je učesnik Prvenstva Evrope mladih u Italiji...

Izabrane vesti

Međutim, ti podaci nisu ništa promenili u razmišljanju Ilije Stolice.

„Pripremamo se na isti način kao u odnosu na bilo koji drugi meč. Akcenat je na našoj igri i njenom poboljšavanju. Bio bih zadovoljan da kvalitet naše igre podignemo za nekoliko procenata. Poljska je najorganizovaniji i najkvalitetniji tim u grupi. Imaju selektora koji je dugo sa njima, vodio ih je na EP u Italiji i San Marinu. Iskusan je stručnjak kod koga su postavljeni zahtevi u igri i automatizmi koji se konstantno ponavljaju. Biće zanimljivo videti kako ćemo reagovati na njih“, rekao je Ilija Stolica.

Očekuje se da selektor Srbije izvede sličan tim kao u Sloveniji. Moguće je da će u centralnom delu odbrane pored Pavlovića šansu dobiti Pavlović. Tandem zadnjih veznih ponovo će činiti Njegoš Petrović i Ivan Ilić.
„Poljaci veliki broj kvalitetnih pojedinaca, ali je definitivno najveća snaga u uigranosti i mehanizmima tokom svih 90 minuta. Odlikuje ih velika disciplina i odgovornost u igri, kako u ofanzivi tako u defanzivi, tako i u igri iza lopte“.

Očekuje se sjajna atmosfera u Lođu.
„Na ovom nivou pun stadion je samo motiv više. Daj bože da uvek igramo pred punim stadionom, kako kod kuće, tako i na strani. Zbog tih ljudi se igra fudbal. Oni će doći da podrže svoj tim, a to može samo da bude motiv da se prikažemo u najboljem svetlu“.

POLJSKA- SRBIJA (18 časova)

Lođ

Stadion: Viđeva

Kapacitet: 18.008

Sudija: Žoao Silva Pinheiro (Portugalija)

POLJSKA (4-2-3-1): Grabara – Gumni, Valukievič, Sobočinski, Pestka – Fila Zoče, Klimala, Jozvikak, Boguz – Plačeta.

SRBIJA (4-2-3-1): Ilić – Nišić, Mašović, Pavlović, Kamenović – Njegoš Petrović, I.Ilić – Adžić, L.Ilić, Birmančević – Vlahović.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara