Sebastijan Henes (©Reuters)
Sebastijan Henes (©Reuters)

Kratka noć posle Zvezde

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.10.20. | 13:34

Hofenhajm danas gostuje Verderu, sa kojim poslednjih godina nema problema

Samo tri dana posle pobede nad Crvenom zvezdom, Hofenhajm se suočava sa Verder u Bremenu. Hof želi da nadogradi svoj uspeh u Ligi Evrope i ne odstupa od svog koncepta ni u tekućoj godini. Iako sa osam postignutih golova u četiri duela može da se čini da je to učinak ispod proseka TSG-a u poređenju sa prethodnim godinama, ništa se nije promenilo u stilu da se igra po svaku cenu unapred.

Dokaz tome je, na primer, pobeda od 4 1 protiv Bajerna. Dakle, protiv ekipe koju ne možete da pobedite "parkiranim autobusom". Tokom nedelje, u to se, između ostalog, uverio i Atletiko Madrid, primivši četiri komada od Bavaraca. Rival iz Bremena ima potencijal, iako to još nije dokazao ove sezone.

Izabrane vesti

Na konferenciji za štampu pred sudar sa Verderom glavni trener Hofenhajma Sebastijan Henes govorio je o protivniku, kadrovskoj situaciji i iskustvima sa utakmice protiv srpskog šampiona.

"Verder iz Bremena povezujem sa dugogodišnjim učešćem i tradicijom u Bundesligi. Sviđa mi se klub i radujem se sastanku. Tim se stabilizovao. Veoma je opasan u ovako gustom rasporedu i može da se kaže da je uspešno započeo sezonu", rekao je Henes.

Kadrovska situacija nije najbolja, ali iz tabora Hofa ne kukaju. Osim najboljeg strelca Andreja Kramarića šef struke ne može da računa ni na Stafilidisa, Kasima, Kaderabeka, Hubnera, Bičakčića, a verovatno ni na Griliča.

"Novopečeni otac Florijan Grilič nije trenirao sa timom, pa ćemo da vidimo da li može da učestvuje na završnom treningu i da li je opcija za nedelju. Noć posle pobede nad Crvenom zvezdom je bila kratka. Naravno, uvek spavate malo bolje posle pobede u velikoj utakmici. Uživali smo u trenutku. Bilo nam je izuzetno važno što smo zadržali nulu. Pokazali smo da i to možemo. Sa loptom smo u prvom poluvremenu grešili, ali na kraju je to bila zaslužena pobeda", istakao je Sebastijan Henes.

Okršaj na Vezeru biće 25. u Bundesligi za Verder i Hofenhajm. TSG je slavio samo u pet navrata, uz 10 poraza i devet remija, ali je Hof trijumfovao u obe utakmice prošle sezone (3:2 i 3:0). Takođe, Hof je bez poraza u Bremenu na šest proteklih ligaških utakmica (četiri pobede, dva remija). Prošle sezone Verder je bio drugi najlošiji domaći tim. Od 17 utakmica, tim trenera Florijana Kohfelta pobedio je u samo dve, uz tri remija i 12 poraza.

BUNDESLIGA - 5. KOLO

Petak

Štutgart - Keln 1:1 (1:1)

/Mangala 1 - Anderson 23/

Subota

Bajern - Ajntraht 5:0 (2:0)

/Levandovski 10, 26, 61, Sane 73, Musijala 90+1/

Majnc - Menhengladbah 2:3 (2:1)

/Mateta 23, 37 - Štindl 15, Hofman 76pen, Ginter 83/

RB Lajpcig - Herta 2:1 (1:1)

/Upamekano 11, Zabicer 76pen - Kordoba 9/

Union Berlin - Frajburg 1:1 (1:1)

/Grifo 34 - Andrih 36/

Dortmund - Šalke 3:0 (0:0)

/Akanđi 56, Haland 61, Humels 78/

Nedelja

15.30: (1,75) Volfzburg (3,60) Bilefeld (4,90)

18.00: (2,90) Verder (3,40) Hofenhajm (2,40)

Ponedeljak

20.30: (1,65) Leverkuzen (3,80) Augzburg (5,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaHofenhajmVerderSebastijan Henes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara