Antoan Grizman
Antoan Grizman

Kontra iz Barse: Grizman saopštio Atletiku da će da mu plati 120.000.000 evra, Madriđani ljuti zbog Semeda?

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.19. | 09:33

Francuz svakako dobio sedam dana da na miru spakuje kofere

Real i Atletiko i dalje imaju “džentlmenski“ ugovor po kome jedan drugome ne kradu igrače. Pa je tako Real, kad je svojevremeno Teo Ernandez baš zapeo da pređe u Kraljevksi klub, Atletiku uplatio i koji milion preko otkupne klauzule, čisto da se komšije ne ljute.

Međutim, odnosi Atletika sa Barselonom sasvim su druga krajnost. Ili su bar postali tokom transfer sage Antoana Grizmana. Prema poslednjim informacijama iz Katalonije, francuski napadač je preko advokata i zvanično obavestio crveno-beli madridski klub da će im uplatiti 120.000.000 evra kako bi aktivirao otkupnu klauzulu.

Izabrane vesti

Neće to naravno on platiti, platiće Barsa, ali će Grizman ovim potezom steći zakonski okvir da se ogluši o naređenje iz Atletika da se večeras u 20.30 pojavi na prvoj prozivci Dijega Simeonea. Koliko sinoć je reprezentativac Francuske saopštio Jorgandžijama, takođe preko advokata, da nema nameru da dođe na stadion Sero del Espino, jer bi ga ponovni susret sa saigračima i navijačima “izložio velikom psihološkom stresu“.

Trebalo je advokatima malo vremena da se dosete kako da izbegnu sudski proces - jer Atletiko je bio voljan i da Grizmana disciplinski sankcioniše i skine mu platu za ovaj meseca, a kad primaš 20.000.000 godišnje ta jedna plata nije mala – ali su Jorgandžijama sada vezane ruke. Onog trenutka kad je stiglo obaveštećenje da će otkupna klauzula biti isplaćena Grizman je sebi kupio ceo jul, a Barsin plan je svakako da ga dovede pre 14. ovog meseca, pošto je tada Ernesto Valverde zakazao početak priprema.

Uostalom, da će Barsa isplatiti pomenutih 120.000.000 evra bilo je sasvim jasno, no je Atletiko zbog drkosti rivala iz Katalonije  - a tako u Madridu vide Blaugranin pokušaj da izdejstvuje plaćanje klauzule u tri rate – iskoristio situaciju da se malo dodvori navijačima. Atletiku je novac neophodan, jer su unapred dali 126.000.000 za Žoaoa Feliksa, a njemu i Grizmanov dres sa brojem sedam. Još 16. maja sam Atletiko je na društvenim mrežama objavio da Grizman ide tako da je sve posle toga samo predstava za javnost, ništa više.

I dok u Madridu tvrde da su ljuti zbog toga što su Barsa i Grizman sve dogovarali još proletos, a posebno zbog tog Blaugraninog pokušaja da sebi obezbedi plaćanje “na poček“, katalonski mediji tvrdi da je ovaj Atletikov izliv besa u stvari posledica odbijenog predloga da Barselona, kao Real nekad, na pomenutih 120.000.000 doda i koje milionče preko. Ili da čak u ceo posao uključi Nelsona Semeda koji je i te kako zanimljiv Simeoneu.

Barsa je ipak glatko rekla ne. Džentlmenski odnosi ovde ne važe.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara