Konteov spisak pojačanja: Matić, Kostić, Darmijan i Žiru u januaru, Kuluševski na leto

Vreme čitanja: 5min | uto. 12.11.19. | 13:30

Još 11 imena su alternative

Antonio Konte nije zadovoljan i to više ne krije.

Posle Interovog poraza u Dortmundu, italijanski stručnjak je digao galamu jer nema dovoljno igrača i nije zadovoljan radom uprave kluba na letošnjoj transfer pijaci.  

Izabrane vesti

Očekivao je više, to je nagovestio posle meča sa Parmom, a potpuno direktno ispalio u vidu kritika posle poraza na Vestfalenu.
“Baš me briga za januar ili februar. Velike su greške napravljene, morali smo ovu sezonu da isplaniramo mnogo, mnogo bolje. Dokazali smo da možemo da namučimo svakoga kad smo u formi, ali ovi igrači igraju non-stop. Ne možemo da igramo Seriju A i Ligu šampiona i da konstantno guramo igrače do limita I smučilo mi se da pričam više o tome. Zaista sam j…o besan. Ne možemo više od ovoga. Udarili smo u plafon”, rekao je Konte.

Istina je da je Inter tanak na nekim pozicijama, da previše zavisi od Lukakua, da nema rezervnog plejmejkera umesto Sensija, da su bočni igrači problem jer se pojačanja Lazaro i Biragi nisu baš najbolje uklopili… Ali, istina je i da je Inter odradio prelazni rok kakav nije odavno. Konte je dobio pojačanja u vidu iskusnih igrača Godina, Lukakua, Sančeza, italijanskih reprezentativaca Barele, Sensija i Biragija, Lazara kojeg je on tražio, te mladih nada Bastonija, Dimarka i Agumea.

Da li je moglo više? Verovatno jeste… Ali bi Inter sebi natovario teret favorita da je doveo još nekoliko kvalitetnijih igrača. Pritisak bi bio veći, očekivanja nerealnija, a ovako je Inter nezreli izazivač koji će pokušati da nokautira šampiona u superteškoj kategoriji. Niko se neće iznenaditi ako Konteov Inter ne svrgne Juventus, ali je opet moguće da se to desi i da Konte završi sezonu kao apsolutni pobednik.

Za sada mu dobro ide. Inter je na samo bod zaostatka od Juventusa i prema onome što pruža ne deluje ništa lošije na terenu od ljutog rivala. Sa daleko manjim fondom igrača. Istina je da oba tima prolaze kroz krizu u igri i dobijaju na mišiće, ali se u Italiji tako osvaja titula.

Baš zbog toga bi uprava Intera u januaru mogla da posluša Kontea i da mu izađe u susret sa novim igračima. Torinski Tutosport je objavio listu igrača za koju tvrdi da je Konteov spisak pojačanja. S obzirom na reputaciju ovog medija i odnos prema milanskim klubovima, treba ovu vest uzeti sa rezervom. Međutim, to su imena koju su prethodnih dana najviše cirkulisala i kroz milansku štampu, televizije i specijalizovane portale dobro upućene u dešavanja u Interu.

Italijanski strateg je podvukao pet imena za koja misli da su izvodljivi transferi na zimu, a potom da se na leto krene u neke ozbiljnije transfer operacije.

Konte pre svega insistira na pojačanjima u napadu, veznom redu i na bokovima. Letos mu nije doveden Džeko na kojem je insistirao, već Aleksis Sančez koji je drugačiji tip igrača. Van forme je, povredio se i više predstavlja alternativu za Lautara Martineza nego za Lukakua što je trebalo da bude Džeko. Konte sada u toj ulozi vidi Olivijea Žirua sa kojim je radio u Čelsiju i koji će u januaru biti dostupan za samo 5.000.000 evra. Alternativa je maldi Andrea Petanja koji je takođe klasična “devetka” i igra za SPAL. Opcije su i Kristijan Kuame iz Đenove i Kevin Lazanja iz Udinezea, ali su oni nešto drugačiji tipovi napadača. Ipak, doneli bi nešto drugo u igri Intera.

Druga goruća pozicija za Kontea je centračni vezni što se najbolje videlo posle povrede Stefana Sensija. Brozović, Vesino i Galjardini to ne mogu da odrade, Barela je drugačiji tip, a Borha Valero odlazi u januaru. Konteova želja je Matić sa kojim je takođe usšeno sarađivao u Čelsiju. Srbin je nezadovoljan u Mančester Junajtedu pošto ga je Solskjer skoro pa izbrisao iz tima i već duže vreme ga nema na terenu. Zvanično se oporavlja od povrede, ali nezvanično je završio sa igranjem fudbala u ovoj godini i čeka januar. Još neki klubovi poput gradskog rivala Milana bi rado videli Matića koji je u poslednjoj godini ugovora, ali ima i opciju za dodatnu godinu koju bi Junajted mogao da aktivira. A možda to neće uraditi zbog Matićeve visoke plate (oko 5.000.000 evra) i daće mu odrešene ruke da izabere novi klub. Konte upravo to čeka…

Ako ne uspe sa Matićem, Inter će opet pokušati sa Konteovim nekadašnjim vojnikom Arturom Vidalom, ali je mala šansa da Čileanac prihvati selidbu iz Barse u Inter. Kao poslednja alternativa se pominje Interovo dete Alfred Dankan iz Sasuola.

A Konte vapi i za jednim ofanzivnijim vezistom sa plejmejkerskim sposobnostima. To u januaru nije realna opcija, ali na leto jeste. Ranije se pominjao Sergej Milinković Savića, ali sada su te priče utihnule i druga imena su iskočila u prvi plan. Želja je talentovani Dejan Kuluševski koji je otkriće sezone i blista u Parmi kao pozajmljen igrač Atalante. Cena će mu drastično skočiti i to neće biti laka transfer operacija. Pominju se i Brešin plejmejker Sandro Tonali, kao i Fiorentinino otkriće sezone Gaetano Kastrovili

Konte nije zadovoljan ni bočnim igračima koji su u njegovom sistemu 3-5-2 fundamentalni. I uvek želi po dvojicu superspremnih spoljnih igrača. Asamoa i Kandreva su mu starteri i previše se troše. Uz brojne mane koje imaju u igri. Pojačanja Lazaro i Biragi je trebalo da pojačaju konkurenciju na bokovima, ali od letošnjih dolazaka nisu pokazali mnogo.

Konteova velika želja za levi bok je Filip Kostić iz Ajntraha koji košta oko 30.000.000 evra i bio bi rešenje za narednih nekoliko godina jer je Asamoa u godinama, a Biragi je samo pozajmljen od Fiorentine. Ako ne uspe da dovede Kostića, Interov trener bi na levom boku rado video nekog od dvojice bivših učenika iz Čelsija koje je doveo na Stamford Bridž: Markosa Alonsa ili Emersona Palmijerija. Za desni bok Konte želi Matea Darmijana koji je letos stigao u Parmu iz Mančester Junajteda uz neku vrstu usmenog dgovora da mu klub sa Tardinija dozvoli prelazak u Inter na zimu ili na kraju sezone. Alternativna opcija je Alesandro Florenci koji je nezadovoljan statsuom kod Fonseke u Romi.

Da bi ispunio sve želje treneru u zimskom prelaznom roku, Inter bi morao da potroši oko 50.000.000 evra. Možda i desetak miliona manje. Ne deluje kao ogroman novac, a moglo bi da napravi prevagu u šampionskoj trci i da Nerazurima upumpa preko potrebnu svežu krv. Gledajući iz tog ugla, Konte se možda i s pravom ljuti jer mu titula zavisi od relativno malih para za Interove uslove...

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara