Bamidele u akciji (©Starsport)
Bamidele u akciji (©Starsport)

Konačno zasijalo sunce na Čairu – Radnički razbio neprepoznatljivu Mladost

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.03.24. | 15:59

Nišlije rano stekle vođstvo, pa u finišu dokusurile Lučance – 3:0 golovima Ilića, Belakovića i Bamidelea

Posle četiri uzastopna poraza, na Čairu je konačno zasijalo sunce. I u bukvalnom, i u prenesenom značenju. Radnički je konačno prekinuo crnu seriju i zabeležio pobedu koja život znači. U utakmici u kojoj se Mladost gotovo nije ni pojavila na terenu, Nišlije su po drugi put u sezoni savladale najiskusniju ekipu u ligi (3:0) i najavile beg sa dna tabele, ukoliko u završnici osnosnog dela šampionata nastave u ovom ritmu. 

Radnički je rano stekao prednost, golom Vanje Ilića u 19. minutu, onda je, za ukus svojih navijača, dugo igrao previše rezervisano, čuvao stečeno vođstvo, ali Lučanci nisu bili raspoloženi da to kazne, pa je usledio blickrig domaćih, još dva gola u razmaku od jednog minuta. Belaković i Bamidele učinili su ovaj trijumf prilično ubedljivim.

Izabrane vesti

Utakmica je počela u ritmu i brzini ranjenog puža. Tačno je, bodovi su bili ekstremno važni i za jedne i za druge, vreme veoma sparno, bilo je tu i dosta taktičkog nadmudrivanja, ali nije to ono što privlači publiku na tribine, pa su one ovog prelepog subotnjeg popodneva ostale gotovo potpuno prazne – svega pet stotina ljubitelja fudbala na Čairu.

Zanimljivo je razmišljao Dejan Joksimović, akcenat u sastavljanju tima stavio na zaustavljanje najjačeg oružja protivnika – igre po bokovima, pa je Kolins Faj za defanzivne propuste u prethodnim mečevima platio ceh selidbom na klupu, šansu je dobio Marko Petković, a na drugoj strani zadatak da, nakon što je to nedavno uspešno odradio sa Bukarijem, sada zaustavi odličnog Varjačića dobio je Nemanja Belaković.

Kod gostiju, prvi put na terenu u ovoj polusezoni našao se kapiten Ivan Milošević, oporavljen posle teže povrede – nije u timu bilo Cvetinovića, dok su, kao i protiv Partizana, na klupi ostali i Eze i Silue. Pa ipak, kao da je iza njih sedmica sa vanrednim programom, a ne dve nedelje pauze, nekako suviše „teški“ su Lučanci izašli na utakmicu, postavili su srednju zonu, oko koje su domaći kružili, preuzevši posed, sve dok Vanja Ilić u 19. minutu nije lopti pronašao put do Stamenkovićeve mreže.

Akcija je išla po desnoj strani, nova asistencija ovog proleća piše se Jusufu Bamideleu, on je dodao loptu Iliću, koji je imao previše prostora da se okrene na nekih 20 metara od gola, gađao je dobro, ostao je utisak da je lopta zakačila jednog protivničkog igrača, prevarila Stamenkovića i završila u golu.

Tek tada je Mladost rešila da igra, a Radnički da od igre odustane. Povukle su se Nišlije, u svakoj ofanzivnoj tranziciji imale premalo fudbalera u završnici, birali uvek pogrešna rešenja u završnoj trećini igrališta, a pretili su gosti, mada nisu to bile izrazite prilike.

Dele u jednoj situaciji nije ispratio Joksimovića i eto neprilika – Ćirković je bio u dobroj poziciji, ali je loše zahvatio loptu glavom, dok su udarac iz daljine oprobali Varjačić i mladi Marko Veličković, rođeni Nišlija, ponikao u lokalnom Realu, ali nikome shvatljivom logikom već duže vreme aktuelnih niških fudbalskih prilika, umesto na Čairu, na seniorskoj sceni zasijao je kao biser - u Lučanima.  

On je zamenjen na poluvremenu, nije bilo uzbuđenja u prvih petnaestak minuta nastavka, a onda nekoliko u samo par minuta na obe strane. Pejović je pokušao sa distance, Stevanović ne baš najsigurnije intervenisao, pa je Mesarović, samo što je ušao u igru, pripremio lepu šansu Bamideleu i onda, opet pred golom Radničkog, Ćirković sam kao duh na petercu, ali centaršut za nijansu previsok.

Neshavtljivu nonšalanciju pokazao je Mesarović u kontri tri na jedan, onda je Stamenković zaustavio odličan udarac Bamidelea, ali Radnički ne da nije kažnjen za ove promašaje, već je u furioznom naletu dokusurio protivnika. Smajlagić je ukrao loptu neopreznim defanzivcima gostiju, uposlio Nemanju Belakovića, koji postiže svoj prvi gol u sezoni, a onda je, samo što se krenulo sa centra, Bamidele presekao akciju rivala, imao je autoput do gola, iskoristio i brzinu i znanje i postavio konačnih 3:0. 

 

RADNIČKI – MLADOST 3:0 (1:0)

/Ilić 19, Belaković 77, Bamidele 78/

Niš. Stadion Čair.

Gledalaca: 500.

Sudija: Marko Ivković (Lajkovac).

Žuti kartoni: Petrović (Radnički).

RADNIČKI (3-4-2-1): Stevanović 7 – Jamkam 7, Vojnović 7, Petrović 6.5 – Petković 6.5, Ado 6.5 (od 85. Terzić), Ilić 7 (od 46. Luković 6.5), Belaković 7.5 – Cvetković 6 (od 60. Mesarović 5.5), Bamidele 7.5 (od 85. Stojković) – Vukić 5.5 (od 74. Smajlagić 6.5).

MLADOST (3-5-2): Stamenković 6 – Andrić 6, Milošević 5.5, Joksimović 5.5 – Varjačić 5.5, Pejović 6 (od 84. Lopez), Tumbasević 5 (od 46. Žunić 5.5), Veličković 6 (od 46. Ćirić 5.5), Udovičić 6 – Ćirković 5.5 (od 72. Eze), Bojić 5 (od 84. Bondžulić).

Igrač utakmice:  Jusuf Bamidele (Radnički) 7.5.

                                  

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 27. KOLO

Petak

Čukarički - Novi Pazar 2:0 (0:0)

/Docić 69 pen, Pavkov 71/

Radnik - Vojvodina 0:4 (0:3)

/Petrović 6, Ivanović 30, 60, Vukanović 39/

IMT - Železničar 1:1 (0:0)

/Lutovac 88 - Đorđević 82/

TSC - Voždovac 2:0 (2:0)

/Vulić 42, Ćirković 44/

Subota

Radnički Niš - Mladost Lučani 3:0 (1:0)

/Ilić 19, Belaković 77, Bamidele 78/

Radnički (K) - Napredak 3:1 (2:0)

/Dadić 28, Aleksić 36, Đurić 94 - Mršić 73/

16.00 (14,00) Javor (6,75) Crvena zvezda (1,20)

18.30 (1,25) Partizan (6,00) Spartak Subotica (11,00)



tagovi

Jusuf BamideleDejan JoksimovićTomislav SivićVanja Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara