Konačno! Argentina zaigrala ozbiljan fudbal i prošla u četvrtfinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.19. | 22:58

Gaučosi savladali Katar golovima Lautara Martineza i Kuna Aguera, pa će u četvrtfinalu na megdan Venecueli - 2:0

Argentina je konačno zaigrala fudbal i donekle zaličila na ozbiljan tim, a to je bilo dovoljno da se u poslednjem kolu grupne faze takmičenja na Kopa Amerika savlada Katar (2:0) i obezbedi plasman u četvrtfinale. Zasluge za to idu delimično i na račun Kolumbije, koja je savaldala Paragvaj (1:0) i zakucala ga za treće mesto.

Malo je falilo da Argentina ne iskoristi ništa iz tih momenata tečne igre, pošto se jedini konkretan trenutak do samog finiša utakmice dogodio u četvrtom minutu, kada je Lautaro Martinez kaznio kardinalnu grešku odbrane Katara i doveo Gaučose u vođstvo.

Izabrane vesti

Selekcija Lionela Skalonija nije uspela da zatrese mrežu rivala onda kada je igrala najbolji fudbal u dosadašnjem turniru, a je uvodnih 15 minuta drugog poluvremena. Tada je tri odlične prilike, posle izgrađenih akcija promašio Serhio Aguero, a jednu Lionel Mesi. Ipak, onda kada je izgledalo da će Argentinci morati da se zadovolje minimalnim slavljem uslediula je fantastična soloakcija Kuna Aguera. Napadač Mančester Sitija dobio je na loptu od Paula Dibale na 40 metara udaljenosti od protivničkog gola, a onda je usledio uraganski prodor pored dvojice protivničkih defanzivaca i karakteristična egzekucija sjajnog golgetera.

Taj trenutak skinuo je kamen sa srca ovoj selekciji, ali i čitavoj argentinskoj naciji koja je bila spremna da otpiše još jednu borbu za trofej. Ipak, Argentina je dobila veštačko disanje i šansu da se nađe u samoj završnici takmičenja. U borbi za polufinale očekuje je okršaj sa Venecuelom, a u polufinalu najverovatnije veliki derbi sa Brazilom.

Jedini pogodak za besprekornu Kolumbiju u Salvadoru postigao je Gustavo Kueljar u 31. minutu. Kolumbija je nadigrala neubedljivi Paragvaj, a mogla je i do ubedljivijeg slavlja, međutim, pogodak Dijaza Marulandeg poništen je nakon intervencije iz VAR sobe. Kolumbijcima je u nadoknadi poništen i jednaesterac, koji je dosudio Viktor Ugo Kariljo. Paragvajci su na kraju platili ceh remija sa Katarom na startu takmičenja, a profitirao je Peru, koji je osigurao mestu među jednim od dva sigurna trećeplasirana tima u četvrtfinalu. Paragvaju je ostala samo još teorija i nada u remi na meču između Japana i Ekvadora.

KOPA AMERIKA, 3. KOLO

Grupa A

Subota
Bolivija - Venecuela 1:3 (0:1)
/Justinijano 83 - Maćis 2, 55/

Peru - Brazil 0:5 (0:3)
/Kazemiro 12, Firmino 19, Everton 32, Alves 53, Vilijan 90/

Grupa B

Nedelja
Kolumbija - Paragvaj 1:0 (1:0)
/Kueljar 31/

Katar - Argentina 0:2 (0:1)
/Martinez 4, Aguero 82/

 

Grupa C

Utorak
01.00: (2,15) Ekvador (3,40) Japan (3,40)
01.00: (3,35) Čile (3,20) Urugvaj (2,25)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara