Kompleksi će da rastu, Palmeiras ispao u polufinalu! Neuništivi Žinjak nišani Bajern (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 21:39

Šampion južne Amerike dočiveo veliko razočarenje

Prošlog vikenda su Palmeirasovi navijači bili u ekstazi i slavili jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba. Večeras su opet predmet prozivki i zadirkivanja miliona navijača drugih brazilskih klubova.

Samo osam dana posle osvajanja titule šampiona Južne Amerike u finalu protiv Santosa golom Brena u nadoknadi vremena, Palmeiras je doživeo veliko razočarenje. Meksički Tigres je u polufinalu SP za klubove u Kataru savladao Palmeiras 1:0 i plasirao se u finale gde ga čeka bolji iz sutrašnjeg duela Bajerna i egipatskog Al Ahlija. Bavarci su apsolutni favoriti u tom meču, a kvota na njih je 1,15.

Izabrane vesti

„Palmeiras nema Mundijal“, je jedna od najprovokativnijih i najčešćih pesama koje navijači ostalih brazilskih velikana pevaju Palmeirasovim. Popularni Verdao je jedan od retkih velikih brazilskih klubova koji nema titulu prvaka sveta i na to ih rivali često podsećaju. Najviše je ranu posolio Palmeirasov ljuti gradski rival Korintijans koji se ’slučajno’ setio da je danas rođendan njihovom bivšem napadaču iz 30-ih godina prošlog veka Žozeu Adautu Šavijeru. Popularnom pod nadimkom Tigar što su na Korintijansovim službenim nalozima posebno istakli uz emotikone sa simbolom tigra.

Nadali su se u zelenom delu Sao Paula da je ovo prilika da se skine prokletstvo, oštrili se za finale sa Bajernom, a dobili su šamar već u polufinalu od Tigresa koji je tek u poslednjih desetak godina postao neka relevantna sila u meksičkom fudbalu.

Međutim, Tigres nije uopšte naivan ako je to neko u Palmeirasu i pomislio. Meksikanci su od početka sasekli najjače oruže brazilskog tima – kontranapade i brzu tranziciju. Imali su tri dobre šanse u prvom poluvremenu, Palmeiras samo jednu...

Gol je visio u vazduhu i posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu su Meksikanci zasluženo poveli. Palmeirasov štoper Luan je povukao za dres Gonzalesa i skrivio penal. Neuništivi francuski napadač Andre Pjer Žinjak je bio neumoljiv sa 11 metara i pogodio za, ispostaviće se, pobedu. Bio mu je to 13. gol na poslednjih 14 mečeva Tigresa! Iako mu je 35 godina...

Palmeirasova reakcija na primljeni gol je bila očajna. Gubili su lopte, grešili pasove, postali nervozni... Pogledajte kako su ih Meksikanci kao početnike hvatali u ofsajd zamke.

Tek u finišu su nešto ozbiljnije zapretili ali je na visini zadatka bio argentinski golman Guzman. Tigres je zasluženo postao prvi meksički klub i prvi uopšte iz Severne Amerike koji će igrati u finalu za titulu svetskog klupskog prvaka.


tagovi

TigresPalmeirasMondijal za kluboveSP za klubove

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara