©MN Press
©MN Press

Kolubara i dalje statira u plej-autu, Kembel vodi Javor ka opstanku

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.05.23. | 21:27

Internacionalac sa Jamajke postigao oba pogotka u pobedi Ivanjičana nad Lazarevčanima (2:0), koji i dalje ne znaju ni za gol ni za bod u doigravanju

Svaka pobeda u ovako izjednačenom plej-autu Mozzart Bet Superlige vredi i više od tri boda, a do njih ekipe, maltene po pravilu, dolaze jednim golom. Javor je Kolubari dao dva – oba Norman Odale Kembel - u četvrtom kolu doigravanja za opstanak. Stigao je do svog tek drugog trijumfa u poslednjih 13 prvenstvenih rundi, ali kapitalno značajnog u borbi za superligaški spas.

Na drugoj strani, Kolubara i dalje statira u plej-autu. Za 360 minuta, Lazarevčani ne znaju ni za bod, ni za postignut gol, ozbiljno su devalvirali utisak koji su ostavili u osnovnom delu lige, a vala ni pozicija na tabeli im više nije onako lagodna, kako je to delovalo pre samo par nedelja.

Izabrane vesti

Sve što je bilo vredno pomena iz ispodprosečnog prvog poluvremena stalo je u akciju iz 12. minuta. Doduše, baš lepu akciju. Tanko je centrirao sa leve strane, Gojković sa druge stative glavom spustio loptu za Kembela, koji je sa četiri metra, ne dozvolivši joj da padne na zemlju, ubacio u mrežu pored Bakića dok je uklizavao na gol-liniji.

Kolubara je imala više od igre, ali baš, baš jalovu inicijativu. Jedini nešto agilniji i konkretniji od saigrača bio je Vanja Ilić i upravo on je imao jedinu pravu priliku, i to još pre primljenog gola, ali je Manojlović odlično intervenisao.

Nešto zanimljiviji sadržaj ponudili su igrači dva tima na početku drugog dela utakmice. Kolubara je krenula ofanzivnije, ali vrlo brzo to preskupo platila. Već u 52. minutu, posle konfuzije na sredini terena, lopta je stigla do Ibrahima Tanka, koji ju je primirio grudima i sjajno asistirao ka Kembelu, a Jamajčanin je neodbranjivo šutirao čim je kročio u kazneni prostor i praktično već tada rešio meč.

Anemična Kolubara nije uspela gotovo ni da pripreti do kraja, čak ni kada je trener Dukanac počeo da šalje na teren svoje najjače štihove iz ranije faze sezone. Opet Vanja Ilić, jedini je nešto konkretno uradio u napadu, u 86. minutu gađao je za malo iznad prečke. Javoru je odgovarao spori ritam utakmice da sačuva stečeni kapital, popne se na 11. poziciju na tabeli i priđe večerašnjem rivalu na samo tri boda zaostatka.

JAVOR - KOLUBARA 2:0 (1:0)

/Kembel 12, 52/

Ivanjica. Stadion kraj Moravice. 

Gledalaca: 500.

Sudija: Stanko Ostraćanin (Kraljevo).

Žuti kartoni: Adamović, Dukure (Javor), Đuranović, Zubairu, Kočović, Milojević (Kolubara).

JAVOR (4-2-3-1): Manojlović 6.5 – Ilić 6, Tojčić 6.5, Obradović 6.5, Miletić 6 – Dukure 6, Adamović 6 – Kembel 7.5 (od 88. Ratković -), Gojković 6.5 (od 88. Gojković -), Tanko 7 (od 74. Bosić -) – Gigić 5.5.

KOLUBARA: (3-5-2): Popović 6 – Radovanović 5.5, Milićević 5, Bakić 5 – Đokić 5 (od 55. Milojević 5.5), Nikolić 5 (od 67. Kočić -), Zubairu 5.5 (od 55. Mols 5), Sadiković 5 (od 76. Bagarić -), Kočović 5 – Ilić 6, Đuranović 5 (od 76. Vukušić -).

Igrač utakmice: Norman Odale Kembel (Javor) 7.5.

MOZZART BET SUPERLIGA - PLEJ-AUT - 34. KOLO

Nedelja

Mladost GAT - Spartak 1:1 (0:0)

/Milić 57 - Ado 82/

Javor - Kolubara 2:0 (1:0)

/Kembel 12, 52/

Utorak

18.15 (2.45) Mladost Lučani (3.20) Radnik (2.75)

18.15 Napredak - Radnički Niš



tagovi

Mozzart Bet SuperligaKolubara LazarevacJavorNorman Kembel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara