Koliko Junajted košta fijasko s Aleksisom? Od ponedeljka čak 36.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.19. | 14:23

A odigrao je samo 30 utakmica kao starter, poslednji put pre 258 dana...

Prošlogodišnji transfer Aleksisa Sančeza u Mančester junajted jedna je od najkontroverznijih tema u Premijer ligi, ali evropskog fudbala.

Kada je misteriozni sajt Football Leaks objavio detalje Junajtedov i Sančezovog sporazuma nedugo pošto je isti potpisan, niko nije mogao da pretpostavi koliko će cela priča zapravo postati besmislena... Sančez na sedmičnom nivou inkasira astronomskih 500.000 evra samo na ime plate, bez mnobrojnih bonusa koji tu sumu drastično uvećavaju. U danu kada je papirologija završena uplaćena mu je prva od dve rate na ime bonusa za potpis koji ukupno iznosi 2.600.000 evra. On je zasad dobio pola od te sume.

Izabrane vesti

Godinu i po dana po dolasku na Old Traford pedantni hroničari njegovog boravka u Mančesteru izvukli su gotovo neverovatan podatak – u ponedeljak će Sančezov račun posle nove uplate od 500.000 evra probiti barijeru od vrtoglavih 36.000.000 evropskih novčanica! Preciznije, doći će do 36.350.000 evra! Pazite sada, kroz 65 punih nedelja u klubu, što će se zaokružiti u ponedeljak, inkasiraće 32.500.000 evra od plate...

Toliko je, verovali ili ne, Junajted potrošio dosad za čoveka koji nije odigrao nijednu kompletnu utakmicu od 10. avgusta i susreta sa Lesterom! To je bilo pre 258 dana... Ako protiv Čelsija u nedelju bude igrao od prvog minuta biće to njegov 31. start u dresu Crvenih đavola, posle čega će mu pristići bonus od gotovo 85.000 evra. To znači da je od ove stavke u ugovoru dobio već 2.550.000 evra, odnosno za prethodnih 30 mečeva u startnih jedanaest...

Sančez je u ovoj sezoni postigao samo jedan ligaških pogodak, u pobedi nad Njukaslom još u oktobru! Upisao je samo tri asistencije, a poslednja je bila opet protiv Njukasla, ali u januaru ove godine. Odigrao je svega 798 minuta u engleskom prvenstvu, iz kojih je izvukao 17 šuteva. Statistički gledano, u pogodak je konvertovao svega 5,9 odsto prilika, što mu je najslabiji učinak u dosadašnjoj karijeri.

Možda zato Arsen Venger nije previše tugovao za Čileancem kada ga je pustio da ode. Ne treba podsećati da je Sančez od Arsenala tražio uslove gotovo slične onima koje ima danas u Junajtedu, pre nego što je sam odlučio da više ne pregovara sa klubom i okrene novi list u karijeri.

Aleksis Sančez je možda i najbolji primer besmislenosti u kojoj se nalazi moderni fudbal. Nisu sporni njegovi kvaliteti, jer je u zenitu svog vremena na Emirejtsu bio jedan od najboljih fudbalera Evrope. Danas je, bez preterivanja, bunar u koji Junajted nevoljno trpa ogroman novac.

Junajted je, pritom, dužan još 1.300.000 evra za drugu ratu bonusa za potpis, a na čekanju je i bogati dodatak od 2.200.000 evra ako stigne do 40 golova i asistencija u jednoj sezoni. Ako bi Junajted osvojio Ligu šampiona dobio bi još 1.100.000 evra, a za titulu u Premijer ligi još oko 610.000 evra.

Ovo bi, po svoj prilici, mogao da bude najlošiji posao jednog kluba u istoriji fudbala...

Foto: Reuters


tagovi

Aleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara