Kolarov kao Bodiroga: Pokrenuta priča o povratku – Partizan ili FSS?

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.19. | 11:58

Kapiten naše reprezenatcije pred ulazak u završnu godinu ugovora spreman i na smanjenje plate u Romi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Aleksandar Kolarov bi, prema pisanju Gazete delo sport, mogao da krene stopama Dejana Bodiroge koji je dres Rome zamenio foteljom u Košarkaškom savezui Srbije. U tekstu se kaže da bi Kolarov najviše voleo da produži ugovor sa Romom do 2021. godine i da se onda vrati u Beograd, gde bi imao dve opcije: da završi karijeru igrajući još jednu sezonu u Srbiji (najverovatnije u Partizanu) ili  da uskoči odmah u fotelju, direktorsku u Partizanu ili rukovodilačku u FS Srbije, gde ga neki  već vide, piše Gazeta, kao budućeg predsenika te organizaicje.

Izabrane vesti

List navodi da je Kolarov prilično pomogao Partizanu, jer je zahvaljujući njegovom posredovanju sa menadžerom Serđom Bertijem klub iz Beograda izbegao izbacivanje iz evropskih klupskih takmičenja. Partizan je ostao dužan, po pisanju Gazete, 250.000 evra za transfer Stefana Savića u Mančester Siti i italijanski fudbalski agent se obratio FIFA za naplatu svojih potraživanja. Kolarov je u toj situaciji pokazao da ima profil budućeg rukovodioca na visokom nivou.

Inače, u tekstu pod naslovom „Kolarov protiv tabua Inter. I u njegovoj budućnosti…” se podseća da levi bek Rome ima negativan skor protiv Nerazura. Na devet mečeva u kojima je nastupao protiv tima iz Milana u Seriji A Kolarov je zabeležio tri remija i čak šest poraza. Međutim, podseća Gazeta, Kolarov u svojoj biografiji može da se ponosi da je u sezoni 2009/2010 bio član tima koji je jedini „skinuo“ trofej Interu: Superkup Italije. Kolarov i njegovi klupski drugovi su pobedili tadašnji Murinjov Inter, 2:1.

Defanzivac Đalorosih je morao da preskoči meč sa Udinezeom zbog kartona i biće silno motivisan, ne samo da bi prekinuo negativnu tradiciju, već i da bi obezbedio sebi produžetak postojećeg ugovora koji ističe 2020. Kolarov mora u finišu sezone da pokaže da je i dalje bolje rešenje za tim Rome od Luke Pelegrinija koji igra na pozajmici u Kaljariju i od beka Fjorentine Kristaijana Biragija na koga je Roma bacila oko. Koliko je Aleksandrova želja da ostane u Večnom gradu velika govori i činjenica da je sprski fudbaler spreman da, kako se to kaže u žargonu, razmaže deo svoje zagarantovane plate za 2019/2020  i na sledeću sezonu 2020/2021.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

FK PartizanAleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara